icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jancia
28. apr 2011

ahojte
chcem sa opytat - najde sa tu ochotna mamina ktora by mi ustrikovala vlniaciky? ak ano, dajte mi vediet do IP, dakujem 🙂

monikajan
autor
28. apr 2011

@terezita veru nie. Lemovaci pasik som mala akurat a prvykrat som ho trochu natahovala (ako na prvom body) A druhykrat som ho nenatahovala vobec. A davala som si pozor, aby sa mi latka na body nenatahovala... Mam taky pocit, ze to urobil stroj- asi sa nejako prestavil sa od seba, bestia. Lebo sa mi latka pri siti tym akoze overlockom akosi slabo posuvala - ale neviem, ci si to len nenamyslam...

behulka
29. apr 2011

@monikajan obcas to po siti vyzera podobne ako na fotke, ale po oprati sa zvlnenie strati - ja vsak lemovaci pasik natahujem celkom dost a sijem ho na 2x cik-cakom.

terezita
29. apr 2011

ja ho striham tak o 3-4cm kratsi nez je vystrih a siju tim trojcikcakem..

monikajan
autor
29. apr 2011

@behulka
@terezita dakujem babenky za rady. Asi to aj ja urobim cik cakom - skusim teda ten trojkrokovy, co pouzivam na lastin.

behulka
29. apr 2011

@diocka precikal sa okolo noziciek alebo na brusku ? Ja mam nasite aio plienky (mame teda len 2) pul navrchu, aksamit dnu, medzi nimi je otovor na vkladacku, testujeme intenzivne a nepretekaju a dokonca obe maju bavlnene usi- patentky mam len v pule, plienku zmensujem. Jedna je z kridelkami okolo noziek, druha nie, pri tej som strihala aksamit uzsi nez pul, aby sa to stacalo dovnutra. Pri obsivani som davala pozor, aby pul vzdy "precnieval" za aksamit.

@monikajan skusila som lemovania nafotit - lice a rub, site klasickym cik-cakom, biobavlneny patent, tricko je dokonca z latky od teba. Dve tielka, lemovanie upletom, jedno cik-cakom, druhe rovnym stehom.

brisilda
30. apr 2011

@behulka tak predsalen sa mi to podarilo 😀 a tu je moja vyrova Mei-Tai + taska 😉 nakoniec som si strih urobila podla seba 🙂 dakujem

behulka
30. apr 2011

@brisilda 😵 veĺmi pekný, ja mám pre kvietky slabosť 😵 a skutočne expres výroba!

diocka
30. apr 2011

@caramilla @behulka dakujem za rady. ono sa mu to prehlo uplne hore na brusku - ked som mu dala dole teplacky tak som videla ze ten aksamit trcal cca 3 cm a PUL bol stiahnuty dole 😖 . dnes som usila plienku podla vasich rad - aksamit mensi a PUL o nieco vacsi ale som myslela ze ju uz smarim niekam do kosa - strasne zle sa mi to silo - aj som si to vopred zostehovala aj tak sa mi to stacalo a riasilo kde nemalo. ale vysledok je omnoho krajsi nez som cakala. zajtra budem testovat, uvidim ako sa to bude spravat. ale z toho aksamitu - ako sa natahuje som celkovo zufala, objednala som dnes french terry - to je myslim pevnejsie.
ale uz som myslela ze to uplne vzdam, latky co mam predam a vykaslem sa na cele sitie plienok. 😝

caramilla
1. máj 2011

@diocka No, aksamit je opravdu potvora, prostě to chce cvik. Špendlit, šít aksamitem dolů. Ale i tak je to prostě o cviku. Ještě jsem pak vymyslela jednu věc, kterou můžete zkusit, pokud mimi není alergické na flíz - zevnitř plenek cca 2 - 3 cm zeshora našít na aksamit flíz, když se něco přetočí ven, tak ten flíz a ten vlhkost netáhne. Takhle jsem to vyřešila jednomu extrémě vysoko čurajícímu kloučkovi, kterému nic nefungovalo a teď je maminka nadšená🙂

Tak držím palce, pak dej vědět!

animal
1. máj 2011

holky myslíte si, že by šlo lemovat bodýčko lemovací gumkou z šijemdětem?

terezita
2. máj 2011

@animal eli ja bych to tim nelemovala.. prijde mi to dost `pevne` a siroke na body.. to bych kdyztak olemovala tou obyc. lemovaci gumkou z galanterky.. tou ja nekdy delam vystrih na satech nebo trickach, kdyz se mi s tim nechce parat.
@brisilda teeda mei tai je uzasne! a ta latka je krasna! 😵

brisilda
2. máj 2011

@terezita dakujem, povodne som chcela trosku zivsiu farbu no u nas velky vyber nieje 😠 malemu sa v mei tai paci a ja ani neviem ze nesiem 11 kg babo 😀

monr
2. máj 2011

@brisilda mei-tai a taška vyzerajú super.

brisilda
2. máj 2011

@monr dakujem, inak sije sa to naozaj velmi jednoducho a rychlo 😀 takze isto usijem este v duhovej farbe na leto 😀 / len musim zohnat vhodnu latku / 😀

monr
2. máj 2011

@brisilda len do toho, potom sa pochváľ.

ja som minule došila onbag, ešte nemám zapínanie, to dorobím tento týždeň a v piatok idem testovať 🙂

animal
3. máj 2011

tak máme nějaké nové výtvory Mareček při focení dlal psí kusy, takže ovečkový šáteček moc nevyniká

animal
3. máj 2011

a samozřejmě ovečkovou plínečku 😉

monr
3. máj 2011

@animal nádherné vecičky

miculienka
3. máj 2011

čavte kočky , krásne vecičky tu máte 😵 , chcem sa opýtať , tie čo látkujete a šijete si aj doma plienočky a vkladačky , chcem si ešte k mojim domácim vkladačkám ušiť nejaké separačné alebo vlhkovzdorné vrstvy na vkladačky , niekde som videla také doma ušité navliekacie sty dry z deky fleesovej , máte s tým niektorá skúsenosť ? mám totiž doma zbytky fleesu a chcela by som si také ušiť

animal
3. máj 2011

@miculienka ahoj, jednoduše nastříhej flíz (nejlevnější varianta je z IKEA deka IRMA 29,-kč) nastříhej cca 12cm na šířku a na délku cca 35cm obdélníčky a používej to jako separačku. Bude to plnit účel jako stay dry vrstva a jako separačka najednou. Nikam nic nepřřišívej prostě nastříhej a jen tak při přebalování polož na vkládačku navrch . Flíz nemusíš ani obšívat, takže to je skoro bez práce 🙂

miculienka
3. máj 2011

@animal - ďakujéééém za radu , švagriná býva v Ostrave , tak si u nej vybavím tú IRMU nech mi ju kúpi a bude hotovo, si zlatá vďaka 🙂

animal
3. máj 2011

@miculienka no není zač 😉

zojec
3. máj 2011

@miculienka ja pouzivam deku z jysku, stoji trosicku viac ako irma asi 1,30, ale posluzi rovnako :D a je biela 😉 a nemusim ist do ikei.. 😀 😀

monr
4. máj 2011

dievčence, prosím aká je to grainline?

behulka
4. máj 2011

šikulky, šili ste niektorá nánožník na šporťák ? Podľa vzoru, či len tak z hlavy ? Z akého materiálu ? (nepremokavosť)
ďakujem

azarijka
4. máj 2011

ahojte, potrebovala by som radu, kupila som si bambusovo-konopny flis, len neviem kolko vrstiev ho mam dat. chcela by som ho dat len do plienky aby som nemusela pouzivat uz vlkladacky. hmm??? dakujem

zojec
4. máj 2011

@behulka ja som sila, len tak z hlavy, skusobne, z flisu 😉 dole stahovanie gumickou a vo vrchu sa uchytava o konstrukciu na suchac, alebo patentky.. tu to trosku vidno: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/album/... velkost cca 60x 80cm, ale uz nepamatam presne, posunula som to dalej 😉
@azarijka na vkladacky 30x40 (skladaju sa na tretiny) ti stacia podla mna 2 vrstvy na bezne nosenie.. a k tomu by som este dosila take mensie 10x30 na pripadne dovypchanie... na 10x60 (skladaju sa na polovicu) by som dala 3 vrstvy 😉

maly_prcek
4. máj 2011

@animal Krááása, podle čehos šila gaťata? A ten šáteček je trojúhelník a vzadu je na zavazování? A kraje začišťovalas jak aby to pružilo?
Taky musím něco na hlavu ušít, naše tyrkysové čepice se mu k maskáčové soupravě na písek jaksi nehodí 😀 😀 I když jsem jediná z rodiny, co s tím má problém 🙂

quaxi
4. máj 2011

ja nejako nestiham, od porodu som stihla len zlikvidovat bambusovu trickovinu - spravila som si tricko na kojenie a este tricko pre krpca.