Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka.carska ja sa na oblecko chystam... ano, PUL ti chyti vodu, nie je to vodoodpudiva latka, ale zase k telicku sa ta voda nedostane - nepremokne to.... cize v zime ak sa ti vyvala v snehu bude sice mat nohavice mokre, avsak iba zvonka, na vnutornu vrstvu to proste nedojde 🙂
a niekomu som tu na fore videla nafarbene vlniaciky ciernym cajom, tak mozno to chyti na bambus tiez :D
Dakujem za skusenosti s konop. plienkami. My sme pouzivali na noc len BL bambusky a organic a BE (tie sme mali 3), maly v tej dobe jedol vsetko a smrdeli vsetky rovnako - ako celonocne pocikane plienky, cize nic hrozne 😉 . Tak neviem, preco niektorym kockam smrdia 😕 . Lebo si myslim, ze konope je super material , co sa tyka savosti.
@katka.carska dakujeme za ten perfisny strih. A potom poreferuj, ako sa Ti osvedcilo ta prirodne rastena biobavlna.
(zajtra idem pre merino, mozno bude aj pruzkove 🙂 , napisem Ti vecer do IP).
@katka.carska Taky díky za perfektní střih 😀
@lindauciatko
Natahovacie vlniaky (ak chcete na noc, odporucam predlzit):
http://www.katrinastyle.cumberlandrivercalls.co...
Extra save jadro do vnutra:
http://www.katrinastyle.cumberlandrivercalls.co...
používam bambusovo-konopný flís od Terky, nesmrdi ani trochu. Ani ostatne plienky. Periem na dlhom programe 60ke plus jedno plachanie navyse. Ani TROCHU nic nesmrdi, ani po celej noci nie. 🙂 A ten flisik krasne saje. 🙂
@kaktusik007 jé to je krása. Já se k tomu ještě nedostala. Jaký stroj máš?
@mehlo veronica excelent 707 - oproti 30 ročnej veritaske neskutočný rozdiel 😀
@kaktusik007 čau no tak to určitě mrknu jak vypadá. Já mám teda 16 let starou PFAFF a myslím, že je stejně dobrá jako ty co jsou ted nové.
@kaktusik007 no tak to jsem se sakra sekla. Jé to je nádhera. Ono to funguje i jako overlock že? byl tam psanej nějakej ořez
@duzame inspirujuce velmi, a nevyjde to ani tak draho super🙂 ja by som chcela postupne prejst na latkovky aj ked nieviem co si na seba nesijem budu bo s malym cvicime vojtovou metodou 4krat do dna a potom ledva este nieco stiham takze s plienkami by som si asi pridala roboty este. zatial sa asi poapsiem ocami ake ste sikovne a ked bude viac casu hadam sa do toho pustim. obdivujem vas, drzte sa vsetky 🙂
@kaktusik007 parada...vidim ze novy stroj je fajn 😵 ...baba v nasej tehu teme sa pytala na latkovky tak som ju odporucala na teba a emjee ze mate viac skusenosti 😵 (ze mate aj popisy vo fotoblogoch na jednotlive plienocky)
nech novy stroj dobre sluzi 😉 ja som uz dosila moju tasku...futro mi dalo zabrat... 😀
Ahoj maminky šikulky 🙂 občas nakukuju pro inspiraci,ale zatim moc netvořím, ale teď jsou prázdniny, tak je to trochu lepší.
@kaktusik007 ten tvůj stroj mě celkem zaujal, zkoušela jsi už ten overlock? Já mám půjčenou mamky starou Bagat visnja, 2týdny uvažuju nad overlockem, ale pořád si nejsem jistá, jestli bych ho využila. Ale samozřejmě šít na tom mém pružnou látku jsem záhy vzdala.. 😠 To bych ale stejně potřebovala overlock s diferenciálním podáváním? Nebo i bez něj to trochu zvládá? 😅
@utaninka na ten tvůj singer jsem taky koukala, jsi stále spokojená? 🙂
@mehlo
@tanuki uz som ten overlockovy strojcek skusala, ale zatial sme nejako neni kamarati 😒 niekde robim chybu a asi to chce cas sa to naucit, ono uplet mi to krasne roztrihne, len potom to odstrihnute sa mi nejako zavadi o to normalne a tak sa m i to tam dochuchvalci a tak... snad som to vysvetlila zrozumitelne 😀 - ale samotne overlockove stehy su perfektne, sije to kraaaasne, ked si dam velku hustotu stehu tak akoby ta latka bola zacistena od vyroby.... parada 😵
uz som usila asi 95% dupaciek, taky prototyp, jednak na odskusanie prave overlockovych stehov a sitie upletov, a jednak odskusanie strihu.... takze vysledok nie je ako od profesionala, ale sak co, sak som v siti iba samouk 🙂
@kaktusik007 no len sa nerob 😉 , sijes ako profesional, aj na starom stroji. Tie dupacky budu urcite krasne ako ten mei tai, zas budem slintat... 😝 ..... 🙂
dievcence, mam jednu otazku o siti vseobecne.... ako casto by sa mal cistit a mazat sijaci stroj??? v navode pisu ze podla intenzity sitia 😀 tak som z toho jelen 🙂 ako to robite vy???
@kaktusik007 pokud vytáhneš stroj jednou za čas, tak stačí promazat 1x do roka. Ale to není tvůj případ 🙂 takže doporučuju tak 1x za měsíc popř. za 2 měsíce.
@kaktusik007 Ahojky já šiju furt a šicí stroj mažu tak jednou za měsíc. Já mám spíš jinej problém- strašně se mi trhá vrchní nit a už si nepamatuju kvůli čemu to může být. Může to být nekvalitní nití a nebo špatným napětím horní niti- to mám myslím dobře- mezi 4-5.
Jdu se zase pochlubit- včera jsem ušila první jednovelikostní PULky na zakázku a jsem z nich úplně nadšená, vůbec se mi s nima nechce loučit.

@monikajan mali sme HHS viazacky, tie su zmes konope/ba a nesmrdeli viac ci inac nez ostatne plienky.