icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
18. jún 2011

@zfidorka To je teda super nápad. A navíc hezky nakreslené.

maly_prcek
18. jún 2011

@mooncaa Já mám ze ssh v plánu gatě pro sebe, gatě pro malého (a zálohu na větší velikost 🙂 ), bundičku už máme, rukavice na zimu (kamoška měla toakové super - byly to jako zateplovací/nepromokavé rukavice třeba na obyčejné vlněné prsťáky, byly vysoké skoro až po loket), tašku na psa.

Jinak taky jsem viděla tašky, nánožníky na kočárek, vsadky na nosící bundy, ...

terezita
18. jún 2011

tak ja nebudu moc originalni, ze softshellu budu sit jen bundu a mozna vestu pro malou a pak jeste rukavice. a napadl me i neco jako klobouk nebo cepice, to by taky nemuselo byt spatne do pocinajiciho deste..
no a taska na fotak z toho muze byt taky dobra..

a dneska jsem usila prvni vkladacku mym novym mazlikem, dostala jsem kooonecne overlock! ted s tim jen budu chvili bojovat, nez pochopim, co to vsechno umi.. 😅 😀

monikajan
autor
19. jún 2011

@maly_prcek
@terezita mate nejaky strih na rukavice? Ak ano, mohli by ste poslat? Quaxi ma v albume nacrt strihu, ak by ste mali nieco ine, alebo pre dospelych (chcem pre seba palcaky) poslete mi, prosim???

terezita
19. jún 2011

@monikajan tady mas strih http://www.nathalies-naehkiste.de/faustl1.htm je to sice pro decka, ale da se to podle me snadno zvetsit..
a pak jeste tu je neco.. http://ocd-obsessivecraftingdisorder.blogspot.c...

terezita
19. jún 2011

@monikajan a teda to se uz pripravujes na zimu? 😅

anielik
19. jún 2011

ahojte .) ja sa stale neviem rozhodnut co vsetko zo softshellu chcem usit, urcite gate bundy malym a rozmyslam aj o sebe aspon bundu...
@monikajan prosim ta, ta cena je cca 199CZK a plus co vsetko? aby som vedela kolko si mozem objednat 🙂

dakujem

monikajan
autor
19. jún 2011

@anielik info pozri tu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/monikajan/cl...
K cene je plus postovne (ku mne a odo mna k Tebe) a u Baleriny aj poplatok za strihanie (rozratany na vsetky kupovane m - tak cca 2 Kc/m).
@terezita 😀 , zhromazdujem strihy, lebo na jesen mam nastupit do prace, casu bude malo, tak nech to mam pokope, aby som mohla sit (dufam)... Dik za odkazy 🙂 .

jankkka75
20. jún 2011

Ahojte. Chcela by som sa spytat, sila niektorá novorodenecku vlozku do autosedacky? Alebo nemate nahodou niekto strih na nu? Dakujem

duzame
20. jún 2011

Ahoj holky šikulky 🙂 , mám dotaz ohledně lemovače. Mám vyhlédnutý tento: http://www.sicistroje-shop.cz/lemovac. Jde to dohromady s normálním domácím šicím strojem????Dííííky.

caramilla
20. jún 2011

Holky, moc ráda bych se připojila k objednávce softshellu a chci se zeptat, zda bude možné dostat materiál teoreticky i na fakturu (zda, kdo to budete organizovat, máte možnost vystavit mi doklad). Buď vezmu jen pro sebe, Jasmínku a švagrové mimi nebo i víc na šití pro ptencionální zákaznice🙂

@duzame Přesně tuhle lemovací patku mám, mám obyč. šicí stroj Brother, stojá asi 3,5 tisíce. K některým to jde a k jiným asi ne, přímo jsem se ptala v tom e-shopu, co jsem to koupila, jestli to k mému typu půjde (mám k tomu ještě držák na patky). Ale teda mě ta patka přila úplně k ničemu. Jednak trvá celej den, než se to tam přidělá a jednak se s ní strašně špatně šije a ta látka do toho mi vůbec nešla dát a ještě to pak šilo křivě, takže jsem s tím neušila ani 5 cm. Dávala jsem tam ale obyč látku. Podle mě by to asi fungovalo s tou lemovací páskou, to jsem nezkoušela. Přijde mi, že je celkem problém to tam strkat tak, aby to udělalo to dvojnásobné podhrnutí. A nebo je to o zvyku?
Máte někdo taky tuhle patku a jde vám to s ní dobře?

@terezita Gratuluju k overlocku!!! Teď tě čekají další bezesné noci strávené u drogy jménem šití na overlocku🙂)))

ivuska.h
20. jún 2011

@caramilla My na velmi podobné patce (teda profesionální a na průmyslové mašině, ale princip je stejný) lemujeme kde co (vlňáky, podložky, zavinovačky...) a jde to výborně, leze to tam prakticky samo a šije krásně. Klíčová je příprava toho pásku (lemujeme normálním bavlněným oboulícem, vlnou, PULem...), dobře vyžehlit, namotat na klubíčko, musí to být naprosto rovně nastříhané a smotané. Pak je teda dobré to nemít jen tak na stole, ale na nějakém odvíječi. Možná prostě ten lemovač, cos měla, byl nějaký šmejdík nebo jsi podcenila přípravu, ale v principu je to naprosto funkční a jednoduchá věc, já jsem na to koukala jak na zázrak, když jsem to na dílně viděla 😀

season
20. jún 2011

@terezita super, závidím potichu a slintam si na obrazovku s vyhliadnutym Janome s kvetinkami 😀 a čo máš Ty?
Ten odkaz na rukavky skvelý!
Zo soft shellu by som chcela pošiť bundy menším chalanom, sebe a všetkým trom nohavky. Mám doma kuklu so šiltom, tak ju možno nejako skopčím aj na nich. Možno by bola lepšia nie taká, čo sa preťahuje cez hlavu, ale sa dá zalepiť sucháčom pod krkom, aby nebolo treba šál... Uvidím, čo potom ešte ostane... možno konečne dokončím rukávnik na rúčku na kočíku.

season
20. jún 2011

Konečne nam funguje počítačík, tak sa môžem troška pochváliť svojimi vlnenými úletmi a jednou supravkou z bambusoveho aksamitu z detivbavlnke 😉

caramilla
21. jún 2011

@ivuska.h Tak to je neuvěřitelné!🙂
Já zkoušela flíz (tenounký) a bavlněný úplet a nic. Ně to tam nešlo vůbec prostrčit . jak se to podhrnuje a ten nástavec zužuje, tak jsem to nemohla na tom konci, co se to má už šít vůbec vytáhnout - zaseklo se to vevnitř a já to nůžtičkama těma dírkama posunovala asi půl hodiny, pak jehlou, no hrůza🙂
Tak nevím, jestli ten flíz byl moc tlustý? Ale vlna taky přece není tenká🙂
A tobě se to v tom lemovači spolehlivě samo podhrnuje?
A nemůže být opravdu rozdíl mezi tím "domásím" a "profi"? Nebo je to úplně to samé s jiným úchytem a tak?
No, třeba to teda ještě zkusím, když si to chválíš🙂
Tak dík.

ivuska.h
21. jún 2011

@caramilla No asi to bylo moc tlusté... My lemujeme jen tou tenkou vlnou, ta je určitě tenčí, než Wendy oboulíc. Prostrčit to tam na poprvé a ušít první kousek je fakt trošku alchymie, ale to se dá natrénovat. Ono navléct poprvé overlock taky není žádný med, že 😀 Podhrnuje se to skutečně úplně samo, fakt fascinující. Podle mě ten princip toho, jak to funguje, je stejný u profi i u domácího, ty profi viz třeba http://cz.strima.com/item/132394/ nebo http://cz.strima.com/item/132405/. Na flís by ale stačil jen ohýbací napůl, ne tady ten podhrnovací (http://cz.strima.com/item/132509/). Ty průmyslové ale na normální stroj asi nepůjdou přidělat, ale nevím, nezkoušela jsem to, na svém hobby stroji to nepoužívám.

lilly2711
21. jún 2011

@ivuska.h tu pätku z youtube co si hodila link mam doma a dost vela nou sijem, vsetko co treba lemovat. Je to dost jednoduche a rychle, najmä na tricka, bodycka a rozne ine. Len ja mam tu na sirsiu lemovku.

pridavam foto mojho posledneho vytvoru, mikina flis+jednolic. uplet. Skusala som novy stroj, tak som sa pohrala. 🙂

katka82
21. jún 2011

@lilly2711 jééé tak ta je teda prďácká 😵 😵 nádherná miminka 🙂

terezita
21. jún 2011

@lilly2711 mikca paradni! 😵 😵
@season teda to je sbirka!! 😉
@caramilla jo bezesne noci.. m. bohuzel mou vasen moc nesdili.. ale holt si musi zvykat!! 😀 😀

katka82
21. jún 2011

já přidávám včera dodělané dílo 🙂 válecí vak pro prcka k druhým narozeninám 😉

terezita
21. jún 2011

@katka82 jaj ten je heezky! a ty bagry!! no to nesmim em. ukazat.. 😀 by hnedle chtela taky.. 😅

a muj posledni vytvor tu..

animal
21. jún 2011

@caramilla 😀 😀 jen se připoj k softshellu. Já tady holkám utvořila tabulku k zapisování ať máme trochu přehled, jestli a v jakých barvách dosáhneme na minimum a nějak děvčata rozhodly, že to mám celé spáchat (koupit nastříhat .....) 😀 abych se přiznala, moc se mi do toho nechce. A kdybych ti na to vystavila fakturu, tak je to pro mě složité, protože já jsem plátce DPH 😝 takže, když bys to objednala a pak rozeslala ty , tak to bude jednodušší 😉

katka82
21. jún 2011

@terezita téda tak ty jsou fešácký 😉 😵

caramilla
21. jún 2011

@ivuska.h No, výsledek krásný🙂
A můžu se zeptat - na tom videu je ta patka pro oboustranné podhrnutí? Možná to tam špatně navlékám. Navlékala jsem to tam tak, že jsem to tam jakoby podhrnula uvnitř. Ale to asi ani jinak nejde, šla jsem tou látkou podle toho "zahnutí" vevnitř🙂 No, moc kecám, radši ji zkusím někde vyhrabat a zkusit to znova🙂
Hilco podčes teda taky asi bude moc silný do toho, co?

@animal Ha, ha, ty jsi teda vtipná 😀 😎 To se člověk jen zeptá a dostane hned úkoly🙂 Teď jsem toto tady dělala s rolí nějaké látky a nadávala jsem si do debilů, že zadarmo v jednu v noci, nevyspalá a zoufalá s borelem v bytě, ještě dělám takovýhle zábavy. Takovouhle hromadnou objednávku organizuju tak jednu měsíčně a asi bych řekla, že mi to nějak tak stačí🙂 To jsem se chtěla taky někde svést🙂 A děsím se těch křivě ustřižených kusů. Já jak se znám, tak bych to všechno akorát nastříhala křivě a poslala blbě🙂

ivuska.h
21. jún 2011

@caramilla Ano, na tom videu je to na zahnutí nahoře i dole. Strká se to tam rovně, ono se to právě vevnittř složí samo, v tom je ten vtip 😀 Hilco teplákovina bych řekla, že by měla jít.

Hromadná objednávka -- já jsem kdysi (2 roky zpět?) dělala hromadku plenkových látek z Nového Zálandu, bylo toho za 80 tisíc, asi 5 rolí různých látek, tuna PULu a patentků... Úžasná kratochvíle, byl z toho pomalu rozvod 😀

anielik
21. jún 2011

ahojte, mozem sa k vam pridat? momentalne ma sice prepahlo viac hackovanie (ale len preto ze sa stahujeme a nemam kde sit :D )
aj ja by som sa chcela pochvalit co som usila...je toho viac, ale momentalne nestiham ... sila som pre starsieho "poziarnika Sama - nepremokava budna na jar/jesen, platenne gate (momentalne najoblubenejsie teplaky) a opasok na !somarinky"
pre Miska capice, nepremokavy nanoznik a vnutry som mu este dosila zelenu vlozku (flis hruby a tensi) na zimu a dala som jej "usi" aby som nemusela hladat deky cim ho zakrijem ...

@katka82 kde si zohnala taku super latku...je to uzasne, aj ja sa chystam na nieco podobne 🙂))

babulky neviete mi prosim poradit, mam stroj Pfaff, a chcela by som na nom spravit take to ozdobne sitie, neviete ako si to mam nastavit? myslim ako ked sijem rukou ze jeden steh je vidno a jeden nie...dakujeeem 🙂

season
21. jún 2011

@terezita paradne!

@lilly2711 Ty si profička? Je neskutočná!
@katka82 tiež skvelý nápad!
Samé šikulky, ja som len taký fušer 😝

anielik
21. jún 2011

fotky sa nepridali :(