Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte, dostala som stroj 🙂 a chcela by som dcerke usit vrchne nohavicky. Teraz mame klasicke stvorce a na to nohavicky BL Fix. Zhanala som taky material, no u nas ho nemaju ☹ chcem sa spytat, z coho by sa dali tie gatky spravit? Viem, ze su aj flisove, ale tie nam nevyhovuju, kedze vraj v sede pretecu, a nasa mala stale sedi, aj sa v sede pohybuje. A co pouzivate na noc?
@k_a_j_k_a kuk sem: http://www.detivbavlnke.sk/ 😉
Ahojte babule, možem sa pridať? Už dlho pokukujem po vašich stránkach v tejto téme, ale až dnes som sa konečne odhodlala k ušitiu prvej látkovky.. vôbec neviem, či bude tá látka funkčná...(nemam zatial na kom vyskúšať), preto by som bola rada, ak by ste odbornejším a zručnejším okom pozreli a skritizovali, či je kombinácia materiálov v poriadku, alebo nabuduce radšej použiť niečo iné. Tiež som si objednala látky na stránke www.detivbavlnke.sk, ale na začiatok som chcela vyskušať ušiť z niečoho menej finančne náročného, tak som zvolila flanel(vonkajšia vrstva) a flees(vnútorná vrstva + puzdro vkladačky) ako save jadro chcem do toho puzdra použiť savý kvalitný uterák z IKEA. na zapínanie použitý suchý zips a okolo nožičiel a na chrbatiku klasické prádlové gumky... ale už mám kúpený aj lastin 🙂
@animal Máš mějaký odkaz na tu diskuzi k Moraviatexu, prosím? Asi z pipek, že? Kukla bych, co se bere...
A ten jejich tolik chválený beránek je jak tlustý? Já znám ten z sijem, dá se to srovnat nebo ta látka vypadá úplně jinak? Dík...
@maly_prcek @caramilla http://www.slepicarna.cz/?cat=forum&fsection=2&... navrhnou se nějaké látky a pokud se sejde víc lidí, tak se daná látka vezme. Uzavírka 17.7. beránka momentálně na skladě moraviatex nemá a mám dojem, že do toho 17tého mít nebudou, protože ode dneška mají dovču. Já měla starého moraviatexáckýho beránka, oni dělali menší gramáž, teď dělají gramáž 330g/m2 a to jsem ještě v ruce neměla a porovnat to s ŠD taky nemůžu - neměla jsem.
snad nebudu moc kecat, ale na SD maji zatkavany merino a z MTX je to polyester, ne?
jojo, ten jsem myslela🙂
ahojte, nechcela som riesit dopredu sitie vkladaciek, ked neviem, ako bude mala reagovat na ktory material, ale budeme mat cestu okolo detivbalnke, tak sa tam chcem zastavit a kupit aspon kusok latky, nech mi mamina nieco na skusku usije. Citala som temu a na zaklade prispevkov som sa rozhodla kupit french terry. Len mam dilemu, ci k tomu radsej aksamit alebo suedecloth 😕 A ako sa pranim zrazaju jednotlive materialy? Myslite, ze ked kupim len 0,5 m z french terry a k tomu bud 0,5 m aksamit alebo suedecloth, bude sa dat z toho rozumne nieco posit, ci si to mam presne dopredu rozmerat? Dakujem 🙂
ahojte.nema niekto z vas strih na detsku vesticku?alebo kde by som mohla zohnat strihy,hlavne na nete.nasla som zvysky latky chcem to nejako vyuzit.dakujem vam 😵 😵
Ahoj, chci se zeptat, jaka guma se vsiva do plinek? klasická jako do teplaku? 🙂 nemyslim svrchnaky, ale obycejnou kalhotkovou plinku... 🙂
@janakkk Nejlepší je Lastin:
http://www.sijemdetem.cz/produkt/lastin
@caramilla ahoj, asi bychom měly rozstřelit, odkud vezmeme ty barvy softshellu. U barev, kde je to jasné (co nabízí jen jeden prodejce) jsem do tabulky napsala, odkud to objednáme, ale např. černá je u obou prodejců,........ Oranřová se mi více líbí u čiperky, ale to může zase klamat ty vzorníky. Ta z baleríny mi totiž příjde moc jedovatá. Várka z baleríny se může objednat po naskladnění a já si nastříhám tuto první várku a v září bychom objednali čiperku po naskladnění. co???
@animal No, hlavně bychom asi měly dát i nějaké datum, protože půlka července je taková vágní🙂
Ta oranžová - na té čiperce je taková spíš do červena (viděla jsem i reálně, ale vzorky jsem někdy ztratila:( taková jako cihlová bych řekla. A ta na té balerince vypadá spíš jako taková pravá jasná oranžová. Asi ten, kdo má, tak by měl hlasovat. Mě je to celkem jedno, možná malinko víc se mi líbí ta jasnější oranžová, ale přizpůsobím se🙂
Nebo mě ještě napadlo (nezabij mě!🙂 - objednat to půl napůl, je toho 18 m, třeba se někdo i ještě přidá. A pak by si mohl teoreticky každý zvolit, jakou barvu chce - jestli jasnější nebo červenější🙂
Jinak můžeme tedy cca v 2. pol. června objednat, abysis připravila první hrůznou várku🙂
A ještě technická - brácha mě přemluvil k placení daní paušálem, takže příjmové doklady teoreticky nepotřebuju a naopak nemůžu dělat přefakturace, protože bych z toho musela platit daně ze svého🙂 Teda jestli tomu dobře rozumím. Takže určitě to objednám a zadministruju (vyberu zálohy, zaplatím a tak) - jak jsem slíbila, ale nemůžu vydávat faktury. Ale snad tu není nikdo, kdo potřebuje doklad, takže by to mělo být v pohodě🙂 Takže to ber tak, že díky tomu, že jsem nevěděla, jak budu danit, tak jsi získala pomocnici alespoň s něčím🙂
Jo a "díky" za ten odkaz na moraviatex, to zase bude peněz - nevíš, kde je brát?🙂 Už mám pro Jasmínku na zimu v hlavě plnou skříň hadrů🙂 3 softshellové soupravičky, šatičky, tričíčka, kabátky, mikinky. Ach jo🙂
@caramilla jsem to ale mrška s látkama co??? No s tou oranžovou je to dobrý nápad, klidně napůl, když holky budou chtít. Fakturu snad nikdo nechce. Já viděla reálně pouze oranžovou ve vzorníku od čiperky a od baleríny pouze z obrázku a mám strach, aby nebyla moc řvavá. Tak dejme tomu, že uzavírka na balerínu do 25.7.?, protože pokud je někdo z Prahy, tak já 19.8. budu v Praze-Holešovicích, tak tuto várku jsem schopna předat osobně.
@animal 🙂 O pomoc je třeba si umět říct, lepší, když se podělíme🙂
Tak s tou oranžovou tam v tabulce uděláme jakoby 2 sloupečky a uvidíme, co se bude dít? Když to bude půl na půl, tak super, kdyby bylo pod 5 m od jedné té barvy, tak vezmeme jen tu jednu🙂
Jo, klidně uzávěrka 25. 7. Já jsem taky nějak na dovolený na přelomu července a srpna, tak uvidíme. Ještě termíny nevím.
Musí být uzávěrka, pak se to musí rozpočítat, zaplatit a až budu mít z čeho, tak to objednám a zaplatím, tolik peněz na účtě nemám🙂 A na tu čiperku teda kdy? 1.9.? 😀 V září mám strašně moc pracovních povinností, ale snad na to chvilku pak najdu🙂
čiperku třeba na 1.9. a snad to naskladní co nejdříve v tom září
holky k té oranžové, myslím že hlavní rozdíl dělá podkladový fles, u čiperky je černý, respektive tmavší. a protoje barva možná více tlumenější.
zkusím vyfotit s něčím k porovnání 🙂
šedá z Baleriny je barevně přesně mezi světlou a tmavou z Čiperky.
@anelisa material sa pred sitim musi oprat na 60tke a potom mozes sit 🙂 co sa tyka mnozstva, radsej si to rozrataj, aby si nemala velke zbytky 😉 ja vzdy ratam, ze po oprani sa mi kraje zroluju, trosku sa zbehne, takze rataj si cca 5-10cm navyse. zo suedeclothu a akskamitu navrchu si urob len take male vkladacky 10x30 tie budes davat na velke 10x60 alebo 30x40, resp. 30x30. pri 10x60 davam 3 vrstvy FT alebo 2 vrstvy a 1 akskamit, pri malych 2 vrstvy a akskamit resp suedecloth. velke davam vacsinou len 2 vrstvy, popripade este jednu navyse do stredoveho pasu. ak ten suedecloth nebude vhodny na ritku, este stale tu vkladacku mozes otocit na druhu stranu, alebo ak bude vadit mokro, nasijes suedecloth dodatocne 😉
ahoj holky, mam na vas dotaz ohledne lemovacich gumicek...taky se vam ty hrisne drahy gumky ze SD tak silene zmolkujou? a pouzivate i jiny? jaky? diky moc!
a jdu nahrat fotky🙂

@eyya jo, normální žárovka nad jehlou 😉