icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

denisocka
17. júl 2011

@lucia.kl jaj,ale tak ja mam ikeu 300km

lucia.kl
17. júl 2011

@denisocka stačí povedať a pošlem, aj @zojec som nakupovala a posielala 🙂

season
17. júl 2011

@maryol sikulka! A prezradíš ako si vyrobila také krásne motýliky na aksamite? 😉

zuzikkaa
18. júl 2011

@denisocka kde si zohanala molitan?? ja som u nas videla v podlahovinach napr.

denisocka
18. júl 2011

@zuzikkaa ešte nikde,ale videla som u nas v bytovke dole v pivnici,len nema majitela,tak si ho pojdem privlastnit 😀

bambulka4
18. júl 2011

Ahojte baby, len nedavno som sa rozhodla latkovat, ale kedze su original plienky a vsakovake doplnky pre deti drahe, tak som sa rozhodla ( kedze mam doma sijaci stroj ) ze nieco usijem. Zatial som si trufla len na vkladacky do BumGenius Flipiek. Latku som si zatial len objednala, ale skusila som sit z frote osusky a ako tretiu vrstvu na zadocek som si zvolila uz spominanu deku z Ikei. Zatial sa mi osvedcila aj ako tretia vrstva do flipiek, aj ako separacka na klasicke plienky. Len sa chcem spytat ci 2x vrstva konopneho flisu a jedna suedecloth je ok na vkladacky. Co este sijete detom ? Rada by som sa od vas inspirovala . Dik 🙂

tinkerbell
19. júl 2011

Ahojte, ja by som sa tiez chcela spytat - mohli by ste mi uplne "po lopate" a jednoducho vysvetlit, ako mam do plienky vsit tu gumicku? A ake gumicky sa tam davaju? Ja som uplny zaciatocnik, tak robim len pokusy 🙂

keziah
19. júl 2011

tinkerbell, pozri sa sem http://ekozahrada.blog.cz/1101/tipy-a-triky-zpu...
ohladne nasivania lastinu mrkni napr. sem: http://ekozahrada.blog.cz/1101/tipy-a-triky-nas...

katka82
20. júl 2011

@terezita kočko ty jsi tady takové naše eso přes střihy 😉 sháním střih na flísáčky pro novoška 😉 nevěděla bys o něčem?dííííky

zojec
20. júl 2011

ahoojte, uhorkova sezona je tu 🙂 nestiham ani citat a ani sit nejak :(
@denisocka ja som na podlozku pouzila hrubsi nazehlovaci vlizelin. drzi tvar a nie je velmi hruby. este som ho neprala, ale snad sa nejak extra nezmeni 😉

denisocka
20. júl 2011

@zojec ja som mala šite z čiech s vatelinom,oprala som a je to kus handy,preto zhanam molitan,. mala som aj orig.podložku - ivemababy a je to dost rozdiel,ked je dnu fajny molitan,ako vatelin

crysmile
20. júl 2011

@denisocka ja som videla molitany v baumaxe, rozne hrubky..

denisocka
20. júl 2011

@crysmile DAKUJEM,ja mam problem v tom,že v našej obci,v mojom okoli nieje ani baumax,ani tesco ,ani nič,všetko je min. 50km odomna,preto zistujem kde čo,ale vdaka za typ . snad o 3 rpky sa dostanem aj od deti do obchodov 😀

crysmile
20. júl 2011

@denisocka hm, tak to je blbe.. neskusala si najst nejaky e-shop?

denisocka
20. júl 2011

@crysmile niečo som našla,ale tak,zas mi to tak nesury,su prazdniny a neviem kde mi hlava stoji .

maryol
20. júl 2011

@season farby na textil 😉
akurat som ešte čosi pridala do albumu 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album...

maryol
20. júl 2011

@denisocka u nás majú molitan aj v Rempe

nika
20. júl 2011

ahojki holky slibila jsem fotečku oranžových softshelů, snad zítra.
dneska přidávám foto bundičky z šedého a červeného z Baleriny 🙂 nic moc kvalita, ale byla to první bundička 🙂

monikajan
autor
20. júl 2011

Ahojte babbule,
hlasim sa. Po dovolenke som isla rovno do nemocnice, este chodim po vysetreniach, ale som doma. Ospravedlnujem sa, nestiham citat zameskanu diskusiu, snad to do konca tyzdna stihnem. A potom uzavriem aj softshell a objednam. Dufam, ze ho uz v Balerine dostali.
Krasne leto, aj ked dnes to bolo u nas skoro na korcule ... 😠 😀 .

animal
21. júl 2011

Táák děvčata SOFTSHELL pro ČR - Balerína má naskladněny nové barvy, všechny barvy jsou v obou variantách. Takže se musíme domluvit, jestli chceme větší paropropustnost, ale zato menší voděodolnost nebo naopak. Spíše bych na chladnější období volila větší voděodolnost a bohužel menší paropropustnost ☹ VÝZVA - kdo toužíte po malinové barvě, je tam objednáno pouze 6 metrů, což je málo - min. 10metrů. Tak by bylo škoda to nějak nezaplácnout, aby se ta barvička pro vaše děvčátka mohla objednat. Pak je po domluvě s Caramillou posunut termín objednávky v té Baleríně na 10.8. (moje finanční důvody a dovolená u Caramilly) děkujeme za pochopení, stejně čiperka bude až v tom září. POZNÁMKA - typ membrány je odlišen barvou vnitřního fleece. Pro membránu 10/3 je použit šedý fleece a v případě membrány 5/10 fleece černé barvy.

Tmavě modrý softshell se objedná asi v čiperce, protože tam nám umožňují odběr od 5 metrů, ale zatím jsou v tabulce jen 4 m, tak pokud po něm hodně toužíte, tak se někdo připište.
Dále chci vědět, odkud vezmeme černý a oranžový softshell - oranžový může být v obou membránách z baleriny za předpokladu, že se přiobjedná ještě 1metr, aby to bylo 10 a 10 metrů látky a nebo se vezme vše jednoho druhu z baleríny nebo se to nakombinuje s čiperkou. Čiperka má oranžový soft podložený černým nebo nějakým tmavším flízem - pro představu. Snad jsem na nic nezapomněla. 😎

nika
21. júl 2011

ahojki snažila jsem se nafotit tu oranžovou pro srovnání se stříkačkou od Nurofenu 🙂 a pak i ty šedé, ty nepravidelné kousky šedé a červené jsou z Baleriny.

nika
21. júl 2011

@animal nevíš náhodou po kolika prodavaj na balerině tu kalhotovinu ze softshelu, je bez flesu, já si nedávno koupila kalhoty a je to super materiál. role je 100m ale kdo ví, zda by dali méně. třeba někdy příště.

janickabez
21. júl 2011

@animal děkuji za info, tak jsem ti pasla do IP a ještě tady- vezmu si klidně ještě metr oranžové, at jich je 20m a s tou malinovou přidám se podle toho jak se vyvine situace, když bude chybět poslední metr, tak si ho vemu, zatím je tam 6m tak počkám ještě co holky. 😎

animal
21. júl 2011

@janickabez OK dobře

animal
21. júl 2011

@nika no klasika softshell prodávaj minimálně po 10 metrech s nějakou přirážkou za stříhání, protože nebereme celou roli (50 m), tak ta kalhotovina bude asi to samé.

eyya
21. júl 2011

aojte potrebujem poradti od niektorej co ma skusenost s mei tei , ja som ho sila davnejsie ale teraz ho idem robit svagrinke , na svoj som sa nebala a strihla ako sa mi chcelo ale na tomto mi zalezi viac preto viete mi poradit rozmery aby bol taky ako ma byt? dakujem pripadne link na strih ...diky moc

janickabez
21. júl 2011

trebas tady je i s kapuckou(opěrkou hlavy, ale je to v palcích, takže číslo" x 2,54 a vylezou ti centimetry (omlouvám se někomu je to jasné, někomu někdy ne🙂 )
já ho mám osobně doma 50x40 cm, ale když byly děti menší uvítala bych kratší model stačilo by jen 43x40... konkrétně v tomto linku je 43cm záda,28cm opěrka hlavičky, dohromady 71cm délka a šířka 46 cm

http://thosemartins.com/bmt/index.htm

hodně uspěchu při šití 🙂

anaj_janka
21. júl 2011

@eyya ja som šila tento http://stilllearninglife.blogspot.com/2008/01/d...
a som s ním spokojná 🙂. Kapucňu som ušila tiež, ale ešte som ju nevyužila ani raz a keby ju mám šiť znova, tak určite menšieho rozmeru. Tak šitiu zdar 😉

katka82
21. júl 2011

@anaj_janka děkuju,ale o těchto už vím 🙂 já chtěla vyloženě flísáčky a ty jsou bez těch křidýlek kolem nožiček 😉 no ale zkusit je můžu 😉