Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
no já bych raději klasiku oranžovou, aby se to právě tolik nezaprasilo
@lillyzelvicka ano uzávěrka je posunuta na 11.8. možá i na 14.8. 🙂 a malinová je ta růžová nahoře
@animal děkuju
@caramilla děkuju
Tak jsem to tam napsala k tomu "mangovému" blbě. Ty obrázky (žluté) jsou obráceně. Do tabulky jsem to napsala správně (snad 😀 ), přidala jsem jeden sloupeček na mangovou. Prosím, každý si upravte, jakou oranžovou chcete - kolik které.
Přidala jsem dolů všechny fotky i s popisem. V textu u baleriny jsem doplnila parametry a barvy flízu.
Uzávěrka je 10. 8. Do té doby protestujte ti, kterým nevyhovuje barianta z baleriny 10/3🙂 Pak objednám, vyberu zálohy, zaplatím a pak už to bude na animal🙂
jaj vy me s tou oranzovou ted pletete uplne hlavu! 😅
a s ditetem na kline jsem taky sit nemohla, ale my to ted vypilovaly k dokonalosti, em. mi slape na pedal a ja ovladam latku. vetsinou ji to vydrzi tak 10minut a pak si jde hrat sama a ja to muzu v klidu dodelat.. 😀
@terezita Pedál je nebezpečný... Normální stroj mi s patkou nahoře nešije, takže to je celkem bezpečné, ale overlock tuto pojistku nemá, takže zrovna včera mi Ondra dupl na pedál, když jsem si pod patkou něco rovnala, takže jsem se děsně lěkla a naštěstí jsem nezkončila s prošitými prsty nebo useklým kousem masíčka 😀
jinak ještě navrhuji aby se černý a tmavě modrý soft objednal z baleriny, protože ta má lepší ceny - prosím o odsouhlasení těch, kterých se tyto barvy týkají. A prosím, abyste si udělaly poslední úpravy počtů metrů (přidat, ubrat...).
@ivuska.h Ivo s tím papírem je fakt potíž. Je to pro mě hrozně nevýhodné - jednak z toho musím platit daň a pak se mi každý příjem (což se bude počítat 40% z každé přijaté faktury) počítá do ročního limitu, který když překročím, budu muset platit i všechny odvody, které teď při MD platit nemusím. Ten limit já přesáhnout nechci, on je dost nízký.
Takže jsem si dala prostě teď takovou svou směrnici - na hromadné objednávky doklady dávat nebudu. Dělám těch hromad fakt hodně, tak 2 do měsíce, to by jinak prostě nešlo🙂 Jedině bych musela začít v této oblasti podnikat, pak je to řeč jiná🙂
A ještě mě napadlo - budeš to mít také bez těch 20%, i když já nejsem plátce DPH? Nerozumím tomu, to mě jen napadlo, ale je to bezpředmětné...
Takže bych to vidělat tak, že pokud potřebuješ doklad, musí být objednávka na tebe, já se jí dobrovolně vzdám 😀
Jinak promiň... nerada říkám na něco "ne", je to pro mě horzně těžký, ale učím se to 😀
@caramilla No, to je fakt, že kdyby ta faktura byla od tebe, tak bych si žádné DPH odečíst nemohla, to by to muselo být přímo od nich... No a co kdyby se to celé papírově vzalo na mě? Já bych klidně každému doklad vystavila. To by nebylo nic proti ničemu, ne? Dala bych si tam nulovou marži, takže by ceny zůstaly stejné a na tom, co by mi zbylo, bych uětřila těch 20 %. Současně by si to každý, kdo nějak podniká s textilem, mohl dát do nákladů, což by bylo taky výhodné a mě by z toho nevznikl žádný "černý" zisk ani náklad.
Softshell - nic se nemeni, objednavam ja, zalohy budete posilat me, jen papirove to bude na Ivu. Kdo chcete vystavit doklad do ucta, tak si napiste Ive, ona bez problemu vystavi. Takze v tom litame uz 3 😀
@petkon To je celkem dobrý nápad. I když mě osobně je úplně fuk ta membrána, nepromokavé by to +/- mělo být oboje, ne? Když si v tom dítě sedne na sníh nebo spadne do bláta... Já mám červený softshell z loňska, to byla tuším Ballerina, to byla která tloušťka membrány, neví někdo?
kdysi se bavily holky na slepičárně o těch parametrech softshellu:
novako 20:50 16.10.2010Tak jaké chcete parametry softshellu? Za sebe bych se přikláněla k menší voděodolnosti a větší paropropustnosti (bohužel ta dražší varianta), protože bunda nebude mít podlepené švy, takže nějaký vysoký vodní sloupec by mi stejně byl naprd. Ale jsem ochotná se přizpůsobit většině. Zatím je to půl na půl.
Tady je zajímavé shrnutí týkající se vodního sloupce:
výška vodního sloupce spolehlivě ochrání průniku vody při:
5 m sezení v mokré trávě, na mokré lavičce
12 m klečení na kolenou v mokré trávě nebo sněhu
15 m tlaku popruhů těžkého batohu
30 m pádu suchého lyžaře v plné rychlosti do mokrého sněhu
Kolik produkuje lidské tělo vodních par při některých typických činnostech.
Při chůzi tělo produkuje až 10 000 g/m2/24 hod. (tedy zhruba 10 litrů vody za 24 hodin), při běhu až 25 000 g/m2/24 hod. a při extrémní fyzické námaze i 35 000 g/m2/24 hod.
celá diskuze: http://www.slepicarna.cz/?cat=forum&fsection=2&...
po napsání mé věty jsem se nad tím taky jaksi pozastavila (píšu dřív, než myslí můj slepičí mozek) 😔 je to totožné zkrátka, jak je schopná ta látka odvádět dobře pot. Nemělo by to být to, jak moc ta látka bude dovnitř pouštět třeba vítr.
ahojte,
chcela som sa spytat, teraz sa dohadujete na soft len cz? alebo sa mam pridat...mam z toho zmatok :D dakujem 🙂))
Ad paropropustnost vs. voděodolnost ssh:
Já si to doma zkoušela namáčet a zatížit a problém byl ve švech! Ten ssh jako látka drží, ale jakmile je to blízko švů, tak tam to jde durch docela rychle a navlhne od toho ta vnitřní flísová vrstva...
Takže já lepit švy nebudu, takže mě je to jedno, která propustnost to bude. Bez lepených švů tu voděodolnost nedám... ale jako gatě jsou funkční a v pohodě, já je miluju... 😉
Jako na dlouho do lijáku na dýl není ani moje kupovaná softshelka s lepenými švy odolnost 7000...

Já jsem před dovolenou Jasmínce a sobě ušila stejné sukýnky🙂