Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lolelole jaaaj ja nad tou duhou slintam uz druhy rok :D :D mne by sa pacila, len tak .. vystavena na policke a sem tam by som sa s nou sama zahrala :D :D raz si spravim radost 😀 😀 nekupim 2 mesiace ziadne latky a budem mat krasnu duhu 😉 je naozaj uplne genialna, dakujem za pripomenutie 😀 😀
hľadám inšpirácie na nové látky.... pánske tepláky a detské - otec a syn -
a natrafila som na inšie, čo musím zdielať, isto to pomôže http://projectsbyjess.blogspot.sk/2010/04/suspe...
@terezita Můžeš prosím napsat, jaké úrazy s těma gumičkama na kapuci? Samozřejmě je taky šiju, ale jinak...mám tunýlek, pak je průchodka, guma leze ven, je brzda a zase guma dovnitř...docela by mě to zajímalo, vím, že podle norem snad být nemůže nic, ale potřebuju mít kapuci stahovací, aby nefoukalo...nařasení gumičkou neudělá tutéž službu a za nás to taky bylo a o žádném úrazu jsem doteď nevěděla 😒
@caramilla Tak ta souprava je naprosto božííííííííí. Pro mě lepší téma než krteček. Já jsem normálně teda na sportovní styl v softu, ale možná na mikině by Anička nějaké zvířátko mít mohla 😉 Rybky jsem jí nedávno kreslila na béžové tričko do školky, přišlo mi moc fádní 🙂
@zdeann brrrrrrrrrrrrrrrr
@katkaela foceno? "jasmí, dělej, je tma, dělej, stoupni si sem, neblbni! Prosím tě, stuj a nehýbej se,je tma, mám tam dlouhý čas, bude to mázlé... Do pr. to jsou blbé barvy, nejde to nastavit, jak je tma... kam utíkáš, pojď se... ježiši, ty jsi to umazala na rukávu od zdi, neopírej se..." fakt profi ... 😝
Zdravím holky! Prosím vás o radu.
Mamka se uvolila, že pro syna uplete teplé jakoby vysoké bačkůrky na nošení v manduce (něco jak návleky ale i s ťapkama). Na internetu jsem nemohla najít žádný návod. Nemáte někdo "recept" na něco podobného, co hledám? Popřípadě z jaké vlny, aby opravdu hřály a ochránili před chladem? Předem děkuji za rady 🙂
PS: všechny jste strašně šikovné. Tuto diskusi dlouho sleduji a obdivuji vaše výrobky! 🙂
@aideen synovec jezdil na lyžích v manduce v šitých capáčkách z merino vlny zatkávané ze ŠijemDětem, Měl vždycky teplé nožičky, 100% doporučuju, neprofoukne. Střih je v nějaké ottobre, měla jsem ho od Sufi půjčený. Capáčky jsem nestihla vyfotit, tak jen tady kouká jeden rozmazaný 😀
Pak je ještě dobrý softshell podšitý lamou.
Na pletení já neporadím, musí to být ale hodně takové silné a hutné, aby to neprofouklo. CO jsem třeba pletla míně čepici z dvojitého merina z vlnapu, tak to profouklo a do mrazů jsem to musela podšít wellsoftem
@ucitelka70 a vobec kto vie, co je toto? kracajuca patka a pristrojcek na sikmy pruzok? alebo to plastove je nejake speci prislusenstvo k patke/stroju?
https://www.youtube.com/watch?v=l66S5VOEEFc

holky trochu mimo téma ale nemáte někdo doma tuhle skládačku ? Líbi se dětem ? Je to docela pálka tak s tím váham na Vánoce aby to nebyla taková ta hračka co lahodí rodičovskému oku ale děti nezaujmě 😀 co myslíte ? http://www.grimms.cz/produkty/skladacky/10670.html