icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
6. aug 2010

@zfidorka ahojky- já bych doporučovala spíš bambusový flís nebo bambusovokonopný flís- to froté totiž docela hrubne. Aby to bylo hodně savé tak by byl nejlepší ten bambusový flís dvě vrstvy a možná na zadeček miminka dát jednu vrstvu bambusového aksamitu- to je ten nejjemnější a nejúžasnější materiál který znám

zfidorka
6. aug 2010

@mehlo diky za rady, takze na zadocek aksamit a save vrstvy z flisu? stacila by aj 1 vrstva flisu, aby to rychlejsie schlo - vkladacka by bola napr. 60x10 cm, ak by sa to naskladalo, tak by to aj mohlo stacit ak by som pouzila ten najhrubsi flis, nie?

mehlo
7. aug 2010

@zfidorka ahoj ano 60x10 dělám já a možná by mohla stačit jen jedna vrstva. záleží ale na tom jak moc velkýho učůránka máš. pro větší dítě by se tam takový měli dávat dvě možná tři. Já mám extra učůránka a ted nám nestačí skoro žádná plínka, tak jsem začali už odplenkovávat.

katka.carska
7. aug 2010

@mehlo moze byt aj nekvalitnou nitou - som raz dostala od babicky nit aj s trickom, aby som jej poskracovala. Trhala sa kazdu chvilu - nakoniec som zbehla do galanterky kupit novu a bolo po probleme.

katka.carska
7. aug 2010

@zfidorka frote french terry odskusane - ostane jemne, saje super. Nie je to klasicke frote, skor teplakovina. Sije sa super. Jedna vrstva sa kruti, dve su ok - odporucam davat proti sebe. Staci obsit hustejsim cik-cakom. Mne tie dlhe vkladky nesedia, mam radsej "stvorcove"cca 30x40 - skladam na tri casti, daju sa vyrobit dve velkosti.

zfidorka
7. aug 2010

@katka.carska dik za rady 🙂 vzorku mam, takze viem ako vyzera... ak dam 2 vrsty french terry a na to este ten aksamit, bude to ok podla teba?

katka.carska
7. aug 2010

@zfidorka to sa mi zda hrube, aby to dlho neschlo. To uz skor aksamit plus french terry, ale to nemam otestovane.
@brisilda testovala kadejake kombinacie, mozno ma i toto.

mehlo
7. aug 2010

@katka.carska jo taky si to myslím

mehlo
7. aug 2010

@katka.carska jo tak ty děláš jakoby prefoldy jo? já dávám do svých plínek jednu tu dlouhou a jeden jakoby prefold 33x33 cm- možná by ten prefold byl lepší, ale já dělám tu dlouhou hlavně pro chlapečky- je to podle mě lepší dát jim dopředu víc vrstev- to mám odzkoušený

brisilda
8. aug 2010

@zfidorka ja mam vkladacky 2 krat french terry a raz aksamit schne to normalne 😉 ani sa to nezrazi cize v pohode to mozes kombinovat a ked sa nahodou zrazi tak obe vrstvy rovnako 🙂

zfidorka
8. aug 2010

@brisilda ok, mozno skusim taku kombinaciu... ako sa ti pozdava ten aksamit, robi to sucho pri zadocku?

maryol
8. aug 2010

@katka.carska, máš pravdu, niektoré nite sú nekvalitné, prípadne, ak dlho stoja, môžu byť prestárnuté, dostali sa mi do rúk takéto brašnárske, či obuvnícke, bohužiaľ, už nepoužiteľné.

maryol
8. aug 2010

@kaktusik007, aj ja mám Veritas (8014/38), ktorý má už 40 rokov, no je to skvelý stroj, už poznám jeho "muchy" a dokážem ho presvedčiť, aby prešil možné aj nemožné 😀 . Akurát minule som mu dopriala rekondičný pobyt u servisáka, nech ho skontroluje a vyladí, tak šlape zase ako hodinky.
Mala som požičaný aj overlockový najjednoduchší Singer, no dáko som si naň nezvykla..., no aspoň viem, čo by mal vedieť stroj, ktorý si časom plánujem kúpiť. 😉

brisilda
8. aug 2010

@zfidorka no sucho to nerobi ale na pohmat je to prijemnejsie ako klasika bambusove frote 😉

kaktusik007
9. aug 2010

dievcence, oznamujem, ze prototyp mojej novej nocnej plienocky nocnu poriadnu zataz prosim vydrzal a bol patricne odskusany 😀 - maly mal v plienke sucho, vkladacka sa dala uplne zmykat... aj ked teda este mala rezervu, vsak som ju robila patricne hrubociznu.... schne sice dhsie, ale tak.... mozno skusim spravit este dve polovicnej hrubky, aj ked nemam moc rada do jednej kapsy davat dve vkladacky.... nejako to neviem potom poriadne rovno naukladat 😉

@monikajan - je to na sposob blueberry, akurat chlpaty PUL nejako v europe neviem kupit 😢

takze - zaver, aby som to zhrnula - idem sit dalsie tri kusy!!! 😀 😀 😀

zfidorka
9. aug 2010

@kaktusik007 co si dala ako stay dry vrstvu?

kaktusik007
9. aug 2010

ahojte, tak sa idem pochvalit jednovelkostnou bambusovou plienockou 😉
a este niecim inym sa pochvalim, mam prvu zakaznicku 😀 😀 😀

katka.carska
9. aug 2010

@kaktusik007 Gratulujem 🙂 Ako sa sprava ten Wendy uplet, ked sa perie na 60 ?
Ja som sa dnes trapila nad "spodkami" so vsadenym klinom 😔 ale mam na svete dalsi uni strih 😅 pasuje malemu aj velkemu. Vdaka Utaninke 🙂

mehlo
10. aug 2010

@kaktusik007 no to je krásaaaaa! gratulujem k první zákaznické

kaktusik007
10. aug 2010

@katka.carska netusim 😀 😀 😀 ale zistim a dam vediet 😉

hmmm... zeby soms a dala aj na sitie nohavic??? 🙂

katka.carska
10. aug 2010

@kaktusik007 ale je ta latka na tvojej super plienocke Wendy uplet ?

kaktusik007
10. aug 2010

ano, je 🙂

katka.carska
12. aug 2010

Aj nieco ine ako plienocky - u nas je na svete je prve tenucke merino tricko. Velmi prijemny material.

mehlo
12. aug 2010

@katka.carska hezoučkééé

animal
12. aug 2010

@katka.carska taky se mi líbí. Máš overlock, nebo jsi to šila obyč.? Zvažuju, že bych kousek toho merina taky časem koupila, ale nemám overlock, tak si netroufám.

zojec
12. aug 2010

ahojte.. vsetky sicky mate moj hlboky obdiv 😀 ja s mojimi vytvormi sa ani nejdem velmi chvalit, ale vsak kazda nejak zacinala 😉 nestiham vsetko citat, tak neviem ci ste to tu uz nespominali... chcela by som usit kryt na zimu, na satku... neviete mi poradit? latku uz mam.. v jysku som kupila deky, len nejak neviem vyspekulovat strih...

nika
12. aug 2010

@zojec zkus na www.nosenideti.cz maj tam strih jak na kapsu tak na vsadku do bundy 🙂 taky se chystám 😉 jen nevím kdy najdu čas.

labutka
12. aug 2010

dievcata, ktora z vas u nieco aj predava? Ja by som chnapla po nejakych vlniakoch, alebo nejakej dennej plienke... 😵 nieco farebne alebo vzorovanee... 🙂

katka888
13. aug 2010

@katka.carska
jeeee kraaasa... ja som si na vianoce opytala siaci stroj, ze sa naucim sit, ale este som ho nevybrala . vsetky ste take sikulky.... 😵 😵 😵

katka888
13. aug 2010

@kaktusik007
gratulujem k zakaznicke, si sikulka 🙂