icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
26. sep 2011

@maly_prcek Už klidně tento, vše je nastříháno.

sufik1
26. sep 2011

@ivuska.h no škoda, že není vše, ale co udělat za pár měsíců další hromadku? třeba budou mít zas něco nového.... Ivu, uvidíš, jak na tom budeš a jestli se ti do toho bude chtít. Nikdo jiný asi na ty velkoobchodní ceny nedosáhne. V nejhorším ušetříme 😀

ivuska.h
26. sep 2011

@mooncaa To není tento případ, ono to vůbec není v objednávce, ani v tom prvním potvrzovacím mailu z eshopu, co mi přišel. Prostě při odesílání objednávky ty věci nebyly v košíku, ač jsem je tam dávala. To může mít víc příčin...

ivuska.h
26. sep 2011

@sufik1 No já za pár měsíců asi spíš těžko, to tu budu mít mimino a netuším, jak budu stíhat práci a toto už je úplně ve hvězdách... Spíš když už, tak bych se přikláněla k tomu doobjednat to hned.

ivuska.h
26. sep 2011

Tak nejsem magor. Dávám teď do košíku ty chybějící věci, jestli dosáhneme na výhodnou poštu a ejhle, zas mi odtam zmizela věc, co jsem tam předtím dala. Tak aspoň máme objasněno, jak to celé vzniklo...

aerin
26. sep 2011

@ivuska.h jej, to je skoda...ti sloni, aaach 😅
kazdopadne mas muj velky obdiv za tu praci, fakt me mrzi, ze jsem ti nakonec nepomohla☹ kdy budes balit? ze bych prisla aspon na to???

ivuska.h
26. sep 2011

@aerin S tím si fakt nedělej starosti, zvládla jsem to v pohodě, žádný stres (až na ty bedny v kuchyni 🙂). Balit budu, až se lidi nějak vyjádří k té doobjednávce případně k přebytkům... Teď už jasně vidím, že doobjednat můžeme, vyjde to nad limit pro výhodnou poštu dost bohatě, takže pokud se někdo neozve s protestem, doobjenám vše, co chybí a za co kdo zaplatil, tedy expedice balíčků (u těch, co jim věci chybí) se protáhne o cca 14 dní.

ivuska.h
26. sep 2011

Tož to je ale k vzteku ten jejich nákupní košík! Teď jsem tam měla naházené už skoro všechny patentky a najednou prásk a jsouy tam jen 4 barvy! 🙄 🙄

kamishek
26. sep 2011

@medvi11 , @caramilla holky, nevím, na koho se přesně obrátit kvůli hromadce z VTC... potřebovala bych zjistit, za kolik tam mají tuhle sadu, mohly byste se některá mrknout prosím? mi se tam nezobrazují ceny...
http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/87182/kleste-vario...

crawler
26. sep 2011
animal
26. sep 2011

@mooncaa peníze jsou v pohodě

crawler
26. sep 2011

@maly_prcek u MTX patentů je vždy potřeba 1kilčo....jinak já se přikláním k mtx, protože si odtamtud beru výplňky, takže vím, že barvy budou sedět...ale pokud by mě wendy ohromila cenou, tak nemám nic proti, i když zase na druhou stranu...kdovíkdy se wendy objedná a já potřebuju začít šít včas, jsem ještě dost pomalá, tak abych to pod stromeček stihla😀 tak ráda počkám, jak se vyjádří další mno🙂

crawler
26. sep 2011

HROMADKA MTX: neděste se, ale opět zamknu na nějakou dobu tabulku, jdu dělat další úpravy😉

animal
26. sep 2011

@crawler wendy je myslím o kousíček dražší, ale ne o moc

caramilla
26. sep 2011

@ivuska.h Tak to je hustý - ono teda, jestli vůbec se ti někdy povede objedat tak, aby tam nezmizelo něco z toho, cos tam naklikala:( Asi by to chtělo jim to napsat (Finsky?: 😀 😀 😀), nebo třeba objednat mejlem,nevím... Mě je to celkem asi jedno. Netrvám na doobjednávce, když bude, tak budu ráda za beruny i sloníky, ale bytostně na tom závislá nejsem (to bych byla, kdyby nebyly opice 😀). Jinak s další hromadou je možná ještě možnost, že by to šlo třeba na Ivu, Iva by mohla pomoci třeba i objednat, a někdo jiný stříhal? Ale já bych to teď neřešila, já vystačím tak 10 let s těma zásobama 😀
@crawler Mě na omak přijdou patenty z MTX lepší, nevím. Ale asi jen o 0,00001%🙂 Barvy MTX jsou takový hezký, nekřiklavý, mám je všechny, co mám, moc ráda. Wendy nemá tak hezký barvy, navíc ta barevnice absolutně neodpovídá, lepší je orientovat se názvem. Něco mám doma, tak můžu se pokusit nafotit, ale ono to není vůbec lehké... Cena za patent Wendy je 132m Kč/m (vč DPH). U wendy mají zase větší výběr, v MTX mají prd... Já bych to viděla tak, že něco z MTX a něco z wendy 😀
@medvi11 Šatičky luxusní! Ty červené, to je tak krásná kombinace, že chci taky!!! To je nová várka hilco?

Něco, co by se mohlo líbit @terezita 😀 (Mám novou lásku- hnědá + zelená)

caramilla
26. sep 2011

A ještě mašinková na majiteli, je mu strašně velká, bude v ní chodit ještě asi i na VŠ 😀
A tři neposední skřítci... Už chybí jen Šimonek a bude to kompletní tým 3 bratranci a princezna Jasmínka (co je všechny bude organizovat a mlátit 😀 )

terezita
26. sep 2011

@caramilla jojo, to ses trefila. zelena a hneda je uzasna!! 😵 te za chvili odnaucim zuzu, uvidis.. 😀

caramilla
26. sep 2011

@terezita 😀 😀 😀 😀 No, jo, když budu teď nějakou dobu šít na kluky, tak by to snad mělo jít 😉

ivuska.h
26. sep 2011

@caramilla No mě dá míň práce to doobjednat a nastříhat než vracet přeplatky, aspoň mám teď ten dojem 😀

caramilla
26. sep 2011

@ivuska.h No, fajn, tak doobjednat! 😀 Já určitě na ty látky zas tak nešpěchám, těším se hlavně na merino na bodynko pro Jasmí, ale ty PUL, to budu ráda, když se zdrží - alespoň se můžu vymlouvat, proč nešiju plíny a můžu si dělat nalepovací vláčky a jiné ptákovinky, co mě baví 😀

medvi11
26. sep 2011

@caramilla to je staré hilco, ale nové je taky v té samé kolekci...

@ivuska.h no to jsem ti zase pomohla ☹ jsi fakt dobráááá!!!

caramilla
26. sep 2011

@medvi11 No, právě jsem ho tam viděla a říkala jsem si, jestli někdo je tak rychlej, že už z toho má ušito 😀

crawler
26. sep 2011

HROMADKA MTX: Tabulka odemčena 😉 Holky, prosím zkontrolujte, zda Vám aktuálně sedí stav v penězích. samozřejmě se to pak upraví v tom doplatku, protože na 99,9% dostane jiný rozměr látky. Kila se zaokrouhlují nahoru a dolů, kam to má blíž😉 Tak uvidíme😉.
Jakékoli reklamace prosím do IP nebo na email. To víte - člověk se může přeťuknout ve vzorci 😉 Jinak, pokud víte, že už nebudete metříky měnit, tak můžete zálohu poslat. Platí to, že až budu mít na účtě 25tis. čili cca 50% tak objednám😉.

medvi11
26. sep 2011

@crawler teda nemám ráda lidi, co píšou číslo účtu tak, že se to nedá zkopírovat 🙂 jsem lenoch od přírody...a posílám zálohu, budeš to mít hned (zaokrouhlím nahoru)

medvi11
26. sep 2011

@crawler no nebudeš to tam mít hned,...do fio z mbanky to není hned ☹

crawler
26. sep 2011

@medvi11 fakt nejde? když tukneš na bunku a pak to zkopíruješ v tom řádku nahoře?

crawler
26. sep 2011

@medvi11 no ale ze zkušenosti - zítra ráno to tam bude 😉 neboj - zřejmě budeš první označená červeně 😀

medvi11
26. sep 2011

@crawler no když to překopíruju do řádku účtu na mbance, sežere to až po tu druhou sedmičku a pak nic...protože to bere jen prvních 10 míst asi, což zaplácám těmi mezerami 🙂 takže musím umazat mezery a dopsat...vždyť říkám - lenoch 😀

crawler
26. sep 2011

@medvi11 😀DD já právě zas radši píšu s mezerami, aby si to člověk pěkně 100x zkontroloval odzadu dopředu a věděl, že to napsal správně...já totiž jednou i špatně zkopírovala...to kopírování pak svádí k tomu, že to člověk nezkontroluje a co pak, že? 😉

medvi11
26. sep 2011

@crawler no zítra se ukáže, jestli jsem to překopírovala a dopsala správně...