icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
27. sep 2011

HROMADKA MTX: Holky, jen připomínám, že poslední den na úpravu metříků je zítřek - je svátek, tak se možná vypravíte s dětmi na výlety, tak si případnou úpravu zajistěte dnes, protože ve čtvrtek ráno tabulku nadobro zamykám😉. Mějte se hezky, Eva

daisyr
27. sep 2011

@sufik1 Super kalhotky! Miluji zelenou a s tou hnědou to vypadá pěkně. Ten had neznám, to je pro děti na hraní - trénování? dobrý nápad.

sufik1
27. sep 2011

@daisyr jo, každý článek je na jiný druh zapínání - suchý zip, normální zip, patentky, knoflíky, přezky... prostě vše co tě napadne. Ale taky jsem to nevymyslela já.... pro děti mi to přijde super trénink třeba na tkaničky

baarca
27. sep 2011

@sufik1 Had je super, já jsem zrovna vymýšlela nějakou kostku nebo něco, ale ten had je mnohem lepší. Asi se budu opičit 😅

dankakk
27. sep 2011

@keziah
@ivuska.h vďaka baby. Na ich domovskej stranke sa to da objednať, brala by som tie 4detske a 2 dospelacke za 47,60. Len je tam postovne cez 9€. No a terza neviem, ked vezmem tie4+2 to je akože predplatné a postovne zaplatím pri každom čísle? Dajú sa objednať aj spätne čísla? Lebo ak objednam z Čiech poštovne bude asi rovnake :(

animal
27. sep 2011

@crawler dneska jsem poslala MTX zálohu

daisyr
27. sep 2011

@sufik1 Tak to je dobrý. Já právě přemýšlela nad polštářkem s knoflíky apod, ale toto je fakt lepší, dá se tam toho dát spousty různého. Díky za tip 😉

caramilla
27. sep 2011

@crawler Vlizelín buď v metráži nebo na VTC (koukni do table, tam mám ten, co používám) a nebo u Definitiv oboustranný (píše o něm Iva i s odkazem, koukám🙂 - ten od Definitiv je nejlepší (nažehlíš a pak na místo na látce přilepíš a nešpendlíš).
@wewe22 Já barvila i duhou. Potravinářské barvy jsou prý super, ale nezkoušela jsem🙂

caramilla
27. sep 2011

Rychloprďi na modelíně 😀
@terezita (vidíš tam ten drát??? , vidle jsem uřízla:D )

martinkah
28. sep 2011

@dankakk v SR sa da objednat aj cez interpress.sk, ja sa prave dnes chystam objednavat predplatne priamo cez www.ottobredesign.com, je to samozrejme aj s postovnym lacnejsie.. ratam s tym, ze to postovne je na cely rok, dufam, ze ma nevyvediete z omylu a nie je to za kazde cislo 😀

dankakk
28. sep 2011

@martinkah no na tej sk stranke som to našla, je to tam dost predražené:( inak ma dost (slusnepovedane) hneva, že tu na sk prd kúpis. Ani látky ani casaky... A z Čiech postovne 13daco je stasne veľa :( potom mi daj prosím vediet ako to myslia stym postovnym;)

terezita
28. sep 2011

@caramilla no jo, presne tohle znam.. 😀 😀 😀 toz leda jeste retusovat.. 😅 hele a ja ty rychloprdky snad taky zkusim, kdyz me tady s nima tak hezky masirujes.. 😅 zacina se mi to libit 😀
@martinkah jojo, to postovne se plati jen jednou na zacatku a pak uz nic, neboj! 😉

season
28. sep 2011

@dankakk
@martinkah Baby a neda sa to dat nejako dokopy? A usetrit to postovne? Alebo si nejako poposuvat? Ja by som cele predplatne nepotrebovala, len sem tam daky strih sa mi paci

monr
28. sep 2011

@wewe22 tak link nefunguje, skoč na www.nosenideti.cz do diskusie a v sekcii tvoríme je téma barvíme vlnu.

martinkah
28. sep 2011

@terezita dakujem 🙂 tak uz len pockat na manzela a jeho heslo na PayPal a objednavam 🙂
@dankakk vidis, postovne je na cely rok..
@season ved aj ja by som si najradsej len par strihov vybrala a neplatila cely casopis.. asi vies, ze si mozes objednat aj jedno cislo... alebo ukecat niekoho (mna) a poziciam 😀

monr
28. sep 2011

@martinkah ja mám doma jedno číslo, ale už mám vybratých asi 10 ďalších, čo by sa mi hodili, len na to nie je. Potom poreferuj, keď ti príde, či prišlo obyčajne, alebo doporučene, na to som veľmi zvedavá.

daisyr
28. sep 2011

@crawler Hlásím, příkaz na mtx zadán 🙂

animal
28. sep 2011

tak pokud tedy máte zájem, tak je možno objednat softshell. Předpokládám, že se objedná už jen pár barev po pár metrech. Je to zkopírovaná tabulka z minula, takže jsou v nabídce všechny barvy, tak se uvidí, co si vyberete. ještě tam pak musím navkládat ukázky barev. https://docs.google.com/a/bibu.cz/spreadsheet/c...

crawler
28. sep 2011

Holky, díky za odpovědi ohledně vlizelínu 😉 něco spáchám a už se mocinky těším...🙂

co se týče softshellu, tak je to teda sado...chtěla bych sobě bundu, ale nevím, zda si na to můžu troufnout, zda to není level, na kterej dosáhnu až po pár letech zkušeností se šitím... 😕 🙄

Jinak díky za info ohledně záloh...hned jdu juknout na účet, ale nevím, zda dnes připisují, když je svátek...asi ne...každopádně čím dřív bude na účtě 25tis. tím líp....😉

crawler
28. sep 2011

ještě nic...tak asi mi tam ty zálohy naskákají zítra 😉

animal
28. sep 2011

se softem se šije fajn a nemusíš mít ani overlock. je vhodný i pro začátečníky. A když si troufáš na mikinu, tak ušiješ i bundu 🙂 to je totéž

crawler
28. sep 2011

@animal šmande...jsem myslela, že napíšeš něco, co mě odradí 😅 jinak na mikinu si troufám, páč je v ottobre vcelku blbovzdorně napsaný, takže jen pořešit nějaký slovíčka a je to...teoreticky...ale uvidíme jak v praxi...no párání nesnáším, tak se holt budu muset hodně snažit 😀 jinak se tedy těším na barvy /když byla první hromada, tak jsem to vůbec nesledovala) v tabulce a soft tabulko třes se...

a ještě mi řekněte, jak se řeší délka zipu - u střihu je napsáno kolik, tak má koupit ten dělitelný? Nebo kde je velký výběr zipů těch kusových, aby jsem našla správnou barvičku i délku??? chjó...nejbližší galantérku mám daleko, tak chci najít nějaký e-shop, kde seženu všechno :-/

wewe22
28. sep 2011

@monr dakujem

wewe22
28. sep 2011

este sa spytam dosli mi latky objednala som si bamb-konop, bambus frote, a mikrovlakno ako ich najlepsie nakombinovat na plienky
bamb konop na nohavickove a mikrovlakno do kapsoviek a ten bambus ako dotikova vrstva? moze byt?

lillyzelvicka
28. sep 2011

@animal ahojky nálepky dorazili jsou super a ten beránek taky.Moc děkuju

terezita
28. sep 2011

@monr posilaji obycejne, kdyz objednate vic cisel tak ve vic obalkach.. my mame problematickou postu, ale nastesti ottobre vzdycky dorazilo 😀

vdovec
28. sep 2011

@caramilla rychloprdky, jak je tam a proč ten rozkrok takhle? Já jsem začátečník, mám doma jednoho mrnouse a chci na něj šít 🙂.

vdovec
28. sep 2011

Holky, pls, nevíte jaký materiál na intimky? Mám jednu z ŠD a oni mají "protiskluzový" povrch, (na styku s prádelem samozřejmě 🙂))) ) což se mi zdá dost chytrý. Ale vůbec netuším, jak se ta látka jmenuje a kde ji sehnat. Chtěla bych si jich pár ušít. Z druhý strany mají aksamit, to se mi zdá fajn.

vdovec
28. sep 2011

Jste tady teda ohromný, fakt šikovný. Zkoušela jsem procházet stránky dřív, jestli nenajdu nějaký info, a pak už jsem omrkávala jen fotky, fakt paráda!! Závidím