icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
28. sep 2011

@monr tak som ofarbila potravinarskou farbou v mikrovlnke este sa to chladi ale zatial to vypada dobre

zhrkz
28. sep 2011

@vdovec rychloprdky preto, lebo ich staci v rozkroku otvorit a prdelka je vonka 🙂 -> pudlo nie je zosite, len sa v jeho mieste prekryvaju oba pudlove diely - preto je akoby nakrivo. Ziadne stahovanie gati, rozopinanie patentiek -> uzitocne pri bezplienkovej metode, alebo ked ucite dieta na nocnik a kazda sekunda je vzacna 🙂

crawler
28. sep 2011

@zhrkz ahojky🙂 že tě tu vidím - jukni na aktualizaci tabulky, ju? už se mohou posílat zálohy 😉

caramilla
28. sep 2011

@vdovec Rychloprdky jsou pro děti, které používají bezplenkovou komunikační metodu, tak když se dávají na nočníček nebo si samy přidřepnou, nemusí se to svlíkat. Je to jednak rychlejší a jednak pohodlnější a jednak děti v zimě mají furt nožičky v teple🙂
Intimky na ŠD - přesně nevím, co myslíš protiskluzovým povrchem. Většina intimek ze ŠD je na té vnější vrstvě z manžestru hilco - ten se dá koupit taktéž tam. Kdyžtak pošli odkaz na intimku, co doma máš, podle obrázku budu vědět, co tam je za materiál. Zevnitř se dává bambusový nebo bavlněný velur🙂 Střih na vložky najdeš na www.ekozahrada.blog.cz 😉

crawler
28. sep 2011

Holky mám MEGA PROBLÉM 😔 😖 😲 dneska jsem šila vkládačky a šiju šiju, vše ok a pak najednou stroj sice šil, ale když jsem látku vyndala zpod patky, tak jsem zjistila, že ty vrstvy sešitý nejsou a nit je tam jen tak položená...čím to může být, že se najednou horní a dolní nit neproplétá???žádným napětím nitě jsem netočila, nic jsem nedělala...jen chvíli před tím jsem zlomila jehlu, tak jsem ji vyměnila a pak tohle...:-/ nevíte, co mám dělat? s čím to může souviset???

lillyzelvicka
28. sep 2011

@crawler a máš tu jehlu nasazenou dobře?Jako na doraz?

crawler
28. sep 2011

@lillyzelvicka no to nevím, ale dál už mě to zasadit nešlo, takže myslím, že v tomto to není, už jsem ji párkrát vyměňovala a nikdy to problém nedělalo :-/

vdovec
28. sep 2011

@caramilla no asi máš pravdu, ted jsem od nich koukala na vložky a na ty "košilové manšestry" a vypadá to úplně, že to šijou z nich 🙂. Díky moc, to mě fakt nenapadlo.

rychloprdky, fakt chytrý 🙂, to se mi bude hodit, je na to někde střih? Nebo to jen tak střelím podle tepláků? Mají nohavice obě stejný střih? 🙂

baarca
28. sep 2011

@animal Tak koukám, že Tě ta mega objednávka neodradila. A moc děkuju za tu vínovou kalhotovinu 😉 Doufám, že se nás tu najde víc, co máme na holčičky rády vínovou, to je moje nejoblíbenější barva.

vdovec
28. sep 2011

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli tu někdo nezkoušel ušít pytel na pleny z něčeho jinýho než PULu. Chtěla bych zkusit nějakou levnější variantu. Nemáte někdo nápad z čeho by to šlo?

caramilla
28. sep 2011

@crawler A dolní nitě máš navlečeny správně?
Zkusila jsi celý stroj navléct znova?
@vdovec jednu vložku ze ŠD o Terky jako dárek mám 😉
střih bude někdy v dohlednu na ekozahradě, ale trefíš ho i podle kalhot - musíš hodně přidat v sedu jakoby do šířky - aby se to dost překrývalo. Já šiju PD i ZD stejný střih🙂
Na ten pytel na pleny nevím, jedině nějaký nepromokavý šusťák, ale to bych si asi troufla jen pro AIO, co zavineš a není to moc mokrý, jinak to provlhne:(

lillyzelvicka
28. sep 2011

@caramilla ahojky psla jsem ti maila došel?

lillyzelvicka
28. sep 2011

@crawler tak pak co psala Cam spodní nit, špatný návin na cívce, binec v zubech

lillyzelvicka
28. sep 2011

@crawler ještě mě napadlo jestli ti neuvízl kousek nitě v tahači nitě to dělá taky solidní binec se stehem

nika
28. sep 2011

@vdovec co třeba na pytel použít z Ikea podložku do postýlky proti protečení je to zalaminované a šlo by to. cenu už nevím ale není problém dohledat na netu a velikostně je to asi 100x60-70

vdovec
28. sep 2011

@caramilla taky jsem dostala jednu jako dárek 🙂)
mě na ten pytel napadl materiál na závěs do sprchy 🙂) nebo ubrus.. ale ty spoje by asi tekly.. nebo je zkusit objet jako lemovkou.

vdovec
28. sep 2011

@nika děkuji, koukám do Ikey a teda zatím nenacházím. Ale mohlo by to fungovat 🙂

nika
28. sep 2011

@vdovec aj já jsem koukala a nemůžu to najít, ach jo že by to přestali dělat, bylo to z té kolekce LEN pro miminka. mám doma dva - chránič matrace do postýlky, tuším to byl přesně. jinak i jsou v prodeji různě látky z laminem jak na mmb tak i na šd.

papajka7
28. sep 2011

baby znova som k vam zabludila,poslednou dobou vas citam pravidelne 😉
@caramilla tie tvoje sofshelky,no na odpadnutie,uzas krasa,sikovna si a hlavne mas vela trpezlivosti v sebe 😉 ,lebo na take prkotiky ju fakt treba 😀
teraz som hladala,ze niekde v zaciatkoch ste davali rady na usitie vkladaciek do flipiek,tak som nahodne otvorila stranu,a nasla som saaaa 😵 ,no nie tie rady,ale ste ma spomynali ohladom mei tai,aj pochvaly tam boli,joj ja som podrastlaaa 😀
no dost bolo rozkose 😅 ,poradte my prosim aky matros mam kupit,alebo aspon tu stranu kde sa o tom bavite,prosim prosim 😵

caramilla
28. sep 2011

@vdovec No, ten závěs nebo ubrus možná takový ten, jak to vypadá jako látka, ale není to látka. Aby to nebylo vysloveně PVC. Ale jinak švy. ty u PUL taky nejsou 100% neprotékavé, ale furt to asi drží lépe. U PUL je výhoda, že to trošku ten smrad dýchá, ale asi je to stejně jen placebo 😀 😀 😀
Na pytle na pleny jsou jinak bezkonkurenční PUL, co jsou tkaná bavlna zalaminovaná🙂
To s tou nepropustnou podložkou z ikea se mi zdá jako super nápad 😉

caramilla
28. sep 2011

Tak střihové období se mi povedlo a na ekozahradě jsou umístěny v PDF střihy, co jsem slibovala, na rychloprďi jsem zapomněla, takže budou v další várce...
http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...

season
28. sep 2011

@crawler neviem, či som krepá, ale kde máš to číslo účtu, prosím Ta?

kuna
28. sep 2011

@crawler zaloha je na ceste

terezita
29. sep 2011

@animal eli muzes mi k te kalhotovine vinove taky pripsat 2m? ja do te tve tabulky nemuzu vepisovat.. ☹ dekuji!

animal
29. sep 2011

@terezita jo jo

caramilla
29. sep 2011

@season taky jsem ho te´d hledala asi 10 minut - je v buňce dole, schovaný, musí se narolovat. Nepovedlo se mi to předělat, asi je table už zamčená. Tak sem:
2100077514/ 2010 Nezapomeňte vždy uvést Váš nick do zprávy pro příjemce! Přijatá záloha bude v tabulce označena červeným pozadím políčka.

crawler
29. sep 2011

@season tak tak...před pár minutami jsem zamkla tabulku...čú je v bunce D38 😀už se na to ptalo tolik lidí a já si říkám jsou všichni slepí, či co? 😀 nenapadlo mě, že se vám ta tabulka zobrazuje jinak - myslela jsem, že ji každý vidí tak, jak ji mám já 😉 toš omluva a č. ú. jdu napsat extra nahoru, aby ostatní nemusely složitě hledat 🙂

A všem díky za reakce na tu mou poruchu stroje, musím nitě vyvléct a zkusím znova navléct a uvidíme...snad to bude ok, páč jinak bych se asi picla...absták je hrozná věc 🤐

crawler
29. sep 2011

Holky, jsem ráda, že posíláte zálohy😉 na účtě máme už 8000 a další mi psaly, že už taky poslaly😉 takže ta 25 tam snad bude brzy a pak to objednáme😉

crawler
29. sep 2011

@caramilla Car, jen jsem se chtěla zeptat, v table u cihl.oranž. výplnku máš 2,3 zelenou barvou - znamená to něco konkrétního? jen abych věděla, zda u toho neplánuješ ještě nějakou změnu😉

rebelie
29. sep 2011

@animal Mně se vůbec nechce otevřít ten vzorník softshellu ☹. Nemáš nějakou radu, jak na to? Ten první list se mi otevírá bez problémů...