icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
29. sep 2011

@crawler dneska jsem ti poslala tři litry 😎
To zelené číslíčko - ještě, že se ptáš, chtěla jsem ti to samozřejmě napsat 😀 To je místo, kde pokud pošlou méně, mi dej méně, chtěla jsem tak 1,5 m nakonec, ale nechtěla jsem ohrozit minimum, tak jsem kolegiálně tam nechala 2,3 😉 Když pošlou více, tak mi, prosím, už tady nepřidávej 😀
To č.ú. tam fakt vidět nebylo, klikala jsem na všechny buňky a koukala do řádku nahoru, jestli někde není zalistovaný🙂

@rebelie Mě jde list otevřít v pohodě. Kdyžtak koukni na ekozahradu, tam je vzorník taky, barvy neodpovídají na 100%, ale to v tom vzorníku v table taky ne 😀 Na ekozahradě mi chybí t-mobilová a světle šedá, jinak snad mám všechny barvy doma.

caramilla
29. sep 2011

@animal KALHOTOVINA JEDE!!! 😀 😀 😀 To bude na roličku 😀 😀 😀 Jako vínovou já můžu, jako já jí miluju, mám takovou kuchyň, budu ladit. Ale teda - nééééé - teď přemýšlím - že k těm kalhotám já nebudu mít bundu. Tak asi musím vzít 4m, abych měla i na bundu 😀 Měli jste to někdo v ruce, jde z toho i "šusťákovka"?

animal
29. sep 2011

@caramilla holky na slepičárně to už myslím objednávaly, ale myslím černou nebo šedou, páč jiné barvy nebyly

rebelie
29. sep 2011

@caramilla Díky, koukla jsem na tu ekozahradu (nevím, proč mi to nefunguje v tom dokumentu). Ještě se chci zeptat - ta kalhotovina - to je softshell, který je ale podšitý nečím tenčím než je flís? Chápu to dobře? Díky

crawler
29. sep 2011

@caramilla píšu si píšu🙂) a díky za zálohu😉 zítra tam určo bude 😉

animal
29. sep 2011

@rebelie ano kalhotovina je soft podšitý tenkým úpletem

rebelie
29. sep 2011

@animal Sakriš, tak to se asi budu muset naučit šít kalhoty, manžel určitě bude chtít... 😉 Zatím je asi zájem jen o tu vínovou, jak jsem tu postřehla, že? Na manželovi si vínový kaťata představit moc neumím, tak asi počkám, zda někdo půjde i do jiné barvy...
@caramilla Kolik toho softshellu potřebuju jen na nosící vložku do bundy? A myslíš, že stačí ten míň voděpropustný, nebo bys raději brala ten tlustší? Díky.

animal
29. sep 2011

pod tabulku jsem vložila vzorník kalhotoviny, cena je 149kč bez DPH + pak budeme platit 100kč příplatek za stříhání to bude i u klasického softu. Co barva to 100kč navíc za stříhání. Pošta při platbě předem 75kč - to jsou údaje z baleriny

animal
29. sep 2011

@rebelie značení 5/10 nebo 10/3 není v tloušce, ale v úpravě při laminaci, kdy oni ovlivní množství propouštění par ..... posledně jsme brali z baleriny variantu větší paropropustnosti a na voděodolnost jsme kašlali, stejně to do velkého deště není.

season
29. sep 2011

@caramilla diky, nestiham reagovat, sme zase marodi, teda ta vlackova softka je niečo! Rozmyslam len nad aplikaciou semafor, ale NEMAM zelený soft!!§
@crawler diky, uz sú peniazky na ceste 🙂

nika
29. sep 2011

co vím kalhotoviny mají dvě 🙂 jednu původní bez ničeho jen soft a pak tu novou v barvách, s jemným vytkaným proužkem, měla jsem v ruce a je to moc pěknééééééé, všechny barvy i ta červená a šedá, a tmavě šedá.
je to s kombinací upletu (jen ten vzor mohli dát jiný, je děsný) a je to paráda 🙂

caramilla
29. sep 2011

@rebelie Na nosící vložku malinko, podle mě tak 40 na 80 cm🙂 Voděodolnost bych u tohoto neřešila, je to úplně šumák🙂
@season dík 😉 Semafor taky chystám - kdybys chtěla jedno, dvě kolečka na semafor, tak napiš průměr, vystřihnu to a v obálce za desetikábli pošlu🙂 Jako myslim teda na malej semafor, nevím, jak moc velký ty kola chystáš. Napiš a já uvidím, zda pustím zbytek nebo nepustím zbytek. Moc jich nemám, ale kdyby to bylo malý kolečko, tak pustím🙂

vdovec
29. sep 2011

@animal chtěla bych taky mrknout na tabulku, pošle mi pls někdo odkaz? 🙂
@rebelie se taky chystám šít vsadku na nošení. Kamarádka mi poslala odkaz. Zajímavý na tom je, že na to použiješ 2 zipy, takže se nemusíš bát, abys sehnala stejnej, jako máš na bunde 🙂.
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=93
Ale spíš to potřebuju do kabátu, líbí se mi tohle:
http://www.nosenideti.cz/foto.php?volba=zobrazi...

baarca
29. sep 2011

To jsem ráda, že vínová jede. Já po ní touží už od té minulé objednávky, kdy se bral jen soft. Mimochodem, kdybyl zájem, já bych brala i tu tmavě šedou, ať je i něco klučičího.

caramilla
29. sep 2011

@baarca a jé, to nevypadá dobře! A @animal se bála, že se nic nenaplní 😀 😀 😀

caramilla
29. sep 2011

Jo a já si od každý barvy vezmu půl metru a budu kšeftovat se zbytkama na semafory a podobný pí...vinky 😀 KOnečně zbohatnu!!! 😀 😀 😀

petkon
29. sep 2011

@baarca taky bych brala nějakou klučičí kalhotovinu - šedou nebo černou

petkon
29. sep 2011

@crawler záloha MTX poslána

anielik
29. sep 2011

ahojte,

tak konecne po hackovani som sa nakopla aj sijem (donnutili ma synove meninky(Misko)) a aj pocasie na soft bundu 🙂))

Baby, chcela som sa poradit, myslite ked spravim este jednu budnu do softky z hrubeho flisu tak by to nemohli mat aj ako zimnu bundu? ci blbost :(

Pyzamka s potlacou original odo mna 🙂) Zelene su roll up kvoli dlzke... ved si musim setrit ruky 🙂

crawler
29. sep 2011

@petkon
@season
@nika

díky holky za echo 😉 s takovouhle budem látky brzo objednávat 😵 se těšííím😵 aj vy určitě 😀

crawler
29. sep 2011

jinak nevím, zda znáte tyto stránky vierma, ale mají fakt kouzelný látečky a mimo jiné i 2 laminované bavlny design od Amy Butler...jen ta cena 😝

http://www.vierma.cz/11-laminovane-latky

caramilla
29. sep 2011

@crawler Ježiš to je krásný!!!!!!!!!!!! Na pytle na pleny a vložky super!

animal
29. sep 2011

@baarca jako kalhotovinu šedou?? to se klidně může napsat

monikajan
autor
29. sep 2011

@wewe22 z tych latok, co mas, urcite bamb. frote ako dotykova vrstva + bamb. -kon. flis ako sava vrstva. Mikrovlakno na vkladaccky - super, ale moze sa pouzit aj ako dotykova vrstva (ak babatku nevadi umelina) - ono to saje a zaroven je aj ciastocna stay dry vrstva - robi pocit sucha na ritke (podobne ako suedecloth).

monr
29. sep 2011

@terezita uf, to si ma nepotešila, naša pošta je tiež divoká, tie obyčajné zásielky chodia ako sa im chce, raz hej, inokedy nie, tak aby to došlo. a pri viac číslach je jedno poštovné, nevieš?

@wewe22 potom hoď foto, som zvedavá, ako to bude vyzerať. 😉

crawler
29. sep 2011

@caramilla no právě - já jsem totiž dnes ve stánku viděla časák Ona ví, což je pro kutilky a na titulce bylo "šijeme z laminátu", tak jsem to hned nalistovala a tam byla holčina a měla z toho pláštěnku a tašku v ruce a hned jsem si vzpomněla, že zrovna jsme se tu o tom bavily, co na ty pleny za pytel....no jenže ta cena je sado 😝

crawler
29. sep 2011

Jinak holky problém se strojem nevyřešen, ale už vím, čím to je. Vytahala jsem obě nitě, že je navlíknu znova ...no a když jsem chtěla vytáhnout tu spodní, tak ejhle - nejde vytáhnout. jehla zajede dolů, ale nic....fakt nevím, čím to...nevím, zda jsem nerozhasila to kolečko (blokovala jsem jehlu, když jsem navíjela na cívku dolní nit) a ted mi přijde, že ta jehla by měla jít ještě o malinko níž...nebo já nevím....Stalo se vám to některé?dole se člunek normálně otáčí, tak já nevím....jsem zoufalá, protože mám šicí absťák a nevím, co s tím 😢 😢 😢 poradíte??? děkujííí!!!

caramilla
29. sep 2011

@crawler Já jsem už z toho blbá - bavíme se o OL nebo o klasice? Máš rotační nebo CB? Nedavno se mi tohle stalo na klasickém stroji (rotační🙂 a rozebrala jsem to pod tou deskou, všechno vyluxovala, vyšistila a jelo to. Ale nevím, zda to máš stejný problém. Mě se vlastně ta jehla zasekávala a cuchalo mi to dole nit.

crawler
29. sep 2011

@caramilla mám obyč stroj 😉 já jsem teda destičku neodendávala (nechtěj povolit šrouby:-/), ale dívala jsem se dovnitř ke člunku, všechno vyndala a žádnej prach a svinčík tam nevidím, foukala jsem tam aspoň...tak nevím...moc jsem si nevšímala na jakým principu se vytahuje ta dolní nit - vždy jsem jen zajela jehlou dolů a cukla jsem za tu horní nit a ona mi vytáhla tu spodní...ted prostě nic ...:-/