Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Taky jsi mě pobavila - to vršení oblečení! To dělám taky 😀 😀 Ale nejvíc vrším v koupelně na vanu a koš na prádlo, a když už není vidět ta vana, tak to hodím do pračky 😀 😀 😀
MTX můžeš objednat klidně rovnou, ne? Splatnost je min. 5 dní a do pondělí ti dojde určitě ještě něco, takže peníze budou, ne? 😉
@caramilla no...u Fia se peníze přes víkend nepřipisujou (u mbank jo? to je super! )...jinak mohla bych, ale si říkám, že takhle v pá večer je to asi stejně jedno ne ? vyjde to nastejno jako v pon ráno...
tak my 2 jsme takové "bordelmamá" jo? 😀 jako měla jsem nahnáno, protože jednou jsem to opěradlo u židle měla tak přetížený, že se židle převrátila, ale zrovna tak, že to málem schytal Išek :-/...a víš co je ještě můj nešvar - mám rekonstruovanej starej dům, kde jsou tlustý zdi, což se rovná hódně široký vnitřní parapety (80cmx110cm) - no škoda prostoru, nééé? mám je zaskládaný, ale zrovna dnes, když jsme se vracely z výletu, tak to manža vyhodnotil jako hnus, protože to vidí všichni lidi, co jdou kolem (a že jich je dost:-/ )...na těch parapetech mám právě odstřižky PUlů, minky, špendlíky, metry...no prostě to je moje špendlicí a stříhací pracovní plocha 😀DD
Baby vďaka za overlock recenzie🙂 ešte cosi postudujem o objednam si... A k tým pracovným stolom, ja som si myslela že uz väčší bordel ako mám ja neexistuje, ale je;) @caramilla nasa postielka funguje podobne, maly ju použil po príchode z porodnice 2 noci a putoval rovno do manzelskej.... Az pred týždňom som zistila, že my vlastne praktizujeme vztahovu výchovu 🙂
@crawler U všech bank to funguje tak, že se ve všední dny připisujou platby z cizích bank, ale neustále platby ze stejné banky. Tzn. když ti někdo zaplatí z Fio, tak to budeš mít hned. Ale hlavně je téměř jistota, že do té doby splatnosti budeš mít už na zaplacení.
Podle mě to možná právě jedno není, protože v pondělí ráno si k tomu paní sedne a bude objednávky vyřizovat podle toho, jak přišly, takže když před tebou o víkendu někdo něco vykoupí, máš smolíka:
Pravděpodobnost asi není velká, ale je 😉
Spíš chápu, že si chceš užít hezký víkend a nekazit si ho naklikáváním do košíku, to je jasný!!!! 😉
Jo, široký parapety, ty máme taky 😀 Většinou na tom teda mám kytky, ale třeba nastříhaný hromádky PUL z USA jsem tam taky skládala a odkládací plochu tam mám taky, ale není to zas tak moc 😀
@dankakk No, to my kolébku taky moc nevyužívali, já prostě se v noci hrozně ráda k Jasmínce tulím a vůbec si neumím představit, že jednou odejde a bude spát někde v pokojíčku sama 😀 Teď se zamilovala do svého miminka, tak tam spíme takhle 4, vyskládaní jak housky na krámě 😀
Jinak my teda postýlky máme dvě, jednu mám přiraženou k manželské a ona tam večer usne a pak v noci, když chce, tak si přeleze k nám. Ale tu v obýváku nepoužíváme. Když Jasmí jen ležela, tak si tam hrála s hračkama, ale co se plazí po zemi, tak jí tam nedávám, přijde mi to moc klecovitý a omezený prostor, nevím, nemám to ráda...
heč a to jsem si včera uklidila v ložnici a dělala trochu pořádek v komínkách s látkama ve skříni, ale do postele už jsem to mrskla 🙂 u nás je snad nejlíp uklizeno v koupelně 😀
Holky, už jsem se ptala, ale nikdo neragoval, možná jste všechny mimopražské, nevím - nemáte tip na nějakou dobrou galanterii v Praze? Byla jsem zatím asi ve 3 - vlizelín mají max. klasický (oboustranný ani náhodou) a lastin taky nevedou... Je mi jasné, že dneska běží vše přes net, jenže já bych si kolikrát na ty věci chtěla sáhnout, nebo jich kupuji zatím jen tak málo, že se mi nevyplatí platit poštovné.... Předem díky za jakékliv doporučení... (ideálně bych potřebovala ještě sympatickou prodavačku, co poradí, ale to už není hlavní podmínkou)
@medvi11 Takhle vypadá moje kuchyň, když je ve stavu "uklizeno" 😀 😀 😀 Vždyť to nádobí máš umytý! Já radši kuchyň nefotím, nechci vyhrát zároveň i cenu "největší bordel v kuchyni" 😀 Ale mám tu te´d po té, co jsem výjimečně vařila fakt bordel. Mísu s bioodparem, uprasený talíře, napatlaný skleničky od vína, talíř z kostma z kuřete... hrůza... ale to až zítra...
@animal Konečně se někdo pracovním stolem ke mě alespoň trochu blíží 😀 Možná, kdybys vzala detail, tak by to bylo ještě víc hustý 😀
Softshellka je krásná!
@rebelie Osobně si myslím, že obchod, kde bys sehnala lastin, asi nenajdeš, nevím. Podle mě se na moc místech neprodává. To, co jde koupit v galanterii je většinou to, co se prodává u Stoklasy a tam lastin nemá. Lastin podle mě, jedině u Terky Šámalové na Šijem Dětem, možná ještě někde na internetu, to nevím. Oboustranný vlizelin, to už je větší šance, ale já ho kupuju taky na internetu🙂 Budu obojí - lastin a vlizelin ten od Definitiv, co ho chválí Ivuška - objednávat. Tak kdybys chtěla, objednám ti a pošlu ti to jenom v obálce, abys nemusela platit vysoký poštovný z e-shopu 😉 Nebo třeba od Definitiv bude objednávat i někdo z Prahy a předal by ti to osobně...
@caramilla Tak to bys byla určitě moc hodná... Já fakt zatím šít neumím a vůbec nevím, do čeho se pustím a jak mi to půjde, tak toho nechcu moc, a proto by se mi zamouvala nějaká ta galanterka (a taky když si člověk na něco vzpomene na poslední chvíli). Nechápu, proč to nemají, podle mě zrovna lastin používá spousta ženskejch, co šijou... No nic... Jinak asi zítra nafotím náš stůl, neb mám pocit, že Tě brzy doženeme - stroj sice máme jen jeden (a zatím na něm šije víc manžel než já), ale zrovna tu na stole vidím látku, te které jsem vystřihovala kousky na aplikace, notebook, terárko s pakobylkama, knihy a x dalších věcí, tak myslím, že až se zítra pustím do šití, bude to fakt žúžo... (ale musím to pak sklidit, jinak mě z toho klepne - jsem pořád ve fázi, že přece za chvíli bude mimčo, tak bychom měli trochu poklidit).
@animal tak to je u vas podobne jako u nas 😅
a soutez o nejzabordelenejsi kuchyn jsem prehlidla! to bych mozna vyhrala, bo ji mame tak midipidi, ze tam holt vsechno lezet musi, bo se to nikam nevejde.. 😀 😀
@rebelie lastin v praze v krame nesezenes (zkousela jsem je ukecavat ve 3 galanterkach, jestli to nekde nemuzou objednat a pry ne..) a oboustranny vlizelin jsem nasla jen takovy ten nazehlovaci z obou stran, ale nema to s vliesofixem nic spolecneho..
čauky! tak se taky připojuji v soutěži o nejzabordelenější stůl- myslím, že bych mohla být na 2. místě za
@caramilla. Fotku kuchyně radši ani nebudu přidávat, protože to bych 100% vyhrála. Paradox je, že myčku jsem si vydupala, ale ty ruce navíc, které by to do ní dávaly už ne.
@mehlo No, konečně mě někdo taky potěšil 😀 Ale stále na mě nemáš!!!!
@rebelie OK, napiš mi teda IP, kolik toho lastinu a vliesosixu budeš chtít objednat, jo? 😉
Kdybych chtěl ještě někdo jinej a poslat obyč, tak taky napište IP. Definitiv ze Slepičárny mi to bude posílat, až bude vyřešená hromada ze Strimy, která vázne na nitích ☹
Tak, připravte se, je to fakt humus:
První místo - trumfne mě někdo??? A tohle ještě není nejhorší stav v kuchyni. A taky na svoji obhajobu říkám, že ji většinou každý den uklízím! Kuchyň mám velkou a přesto je všude bordel. Myčku mám, ale ruce, co by ji vyndavaly a nandavaly nemám. Resp. teda mám, ale Jasmí to nosí po celym bytě, takže se pak ještě zakopává o talíčři misky a při našlápnutí vystřelují lžíce a vidličky 😀
Tak já jdu tu kuchyň revitalizovat 😀
Koukám holky, že se to tu zaneřádilo fotečkama s nepořádkem 😀 😀 Teda, nechci všechny urazit... 😉 U nás to vypadá podobně, asi ne jako u @caramilla, ale k @animal mám blízko 😀 Jen nemám extra šicí koutek, stroj musím občas dát do skříně, protože na našem jídeláku, kde šiju, se pak už ani hrníček nevejde a o kuchyni a ostatním nemluvím. To jsou pak bobky, když má přijít tchýně, která sama šmejdí doma každý den a neohlášené návštěvy skoro nepřijímá, protože kdyby náhodou nebylo naklizeno 😕 , tak to pak musím naklidit. a
@crawler vršení oblečení ? no to máme nejen na židlích, ale i v koupelně na pračce, koši, v obýváku na gauči, v nespací postýlce, v pokojíčku na radiátoru, nevím, kam to dám, až se bude topit 😕 😕 No, každý máme tak dvě hromádky, já, manža a dítě, to jich má vlasně daleko víc, asi největší bordelář 😀 😀 😀
@animal Softka super!
@animal Anim softka suprová, ted mě mrzí že kus toho hnědýho softu nemám ☹, kdyby někdo měl k mání, jo vlastně jsem viděla novou soft objednávku, ty objednávky mě zrujnujou.....
Parapetní bordel též znám, mám taky krásný široký parapet, naštěstí nebydlím u hlavní cesty 😀
Add prádlo, vzhledem k tomu, že jsem dělal pruzkum ruzně v okolí a jsem asi exot co neustále pere, tak mám prádla taky haldu (dnes na křesle) a 5 praček roztříděných v koupelně, pokaždé když to sbírám tak si říkám, že to budu rovnou skládat a nandám to hned pěkně do skříně a nevím , proč to nikdy neklapne ☹ ...peru tak 2 pračky denně(bílou+1 barevnou), když neperu, tak peru pak 6 -8 praček o víkendu :-X
Myčku plním 1x za den, když lezu do špinavé myčky )jako se špinavým nádobím) tak mám nevolnosti(a to bohužel ještě ted, nedávám myčku, popelnici a koš na špinavý prádlo), nebo nejlíp ji večer naplní muž, když už se mu to fakt moc nelíbí )naštěstí nekecá, protože ví, že bych mu řekla, ať si to teda uklidí sám), takže je taky všechno furt na lince :-P
@caramilla Uplně ti Peti věřím , že to denně uklízíš, já taky a mám pocit, že je to jen ztráta času 😀 protože to zase za chvíli není vidět, nevím, kde dělám chybu 😀
Ivuško díky za typ na barvy, super je to v centru Brna, tak předpokládám, že se to tam dá i vyzvednout...
Holky HROMADKA MTX OBJEDNÁNA ALE !!!!
1. Patent natur hladký 1/1 mají jen poslední 3kila, zatímco my chtěli 4kila.
2.Což je o dost horší! NEMAJÍ ANI KILO PATENTU TYRKYSOVÉHO!!! Čili potřebuji vaše vyjádření, zda mám místo patentu objednat aspoň tyrkysový finerib, který lze na ty lemy použít. Tož pište - do pondělka do rána tam musím info poslat😉.
3. PPL bude stát 930Kč - jen pro informaci. Částku rozpočítám a připočtu k doplatku 😉
@terezita Já jim nerozumím, proč to neobjednají - vždyť jsme určitě nebyly jediné, kdo se jich na to ptal... No nic, oni přijdou o kšeft...
K tomu vršení - my vršíme na dveřích, takže prakticky ani jedny dveře v bytě nejdou zavřít 🙂. Máme na nich sice takové ty závěsné háčky, ale ty nestačí, takže se hází věci i přes ně a přes kliku... O kuchyni se radši nezmiňuji, ta vypadá děsivě - budu se na ni muset dneska vrhnout...
* my chtěly 😝
a ode dneška ještě k tomu ČP zdražila 😠 😠 😠

@crawler v nejhorším oříšek oželím, plánuju si spravit sukni, je batikovaná do hněda a je nahoře do gumy, je dlouhá a široká, nabíraná a vypadám v ní jak nanynka do zelí, tož ji chci tím ribem zúžit a přešít...no v úplně nejhorším budu muset zhubnout a pak nebudu jak nanynka...což by asi bylo i žádoucí, to zhubnutí ☹