icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
2. okt 2011

@crawler Přesně tak, mohli by Ti napsat mailem, Ty bys poslala a oni dodali... Manipulovat s tolika penězi v hotovosti je fakt nepříjemný... (já jsem sice docela zvyklá z táborů, kam taky vždycky vezeme hafo peněz, ale stejnak to nemám ráda).

ivuska.h
2. okt 2011

@crawler Napiš jim, pošlou ti zálohovou fakturu, já to tak taky dělám, aby na dílně nemuseli mít x desítek tisíc nachystaných na dobírku... Sice trochu prskají, ale snad to není tak děsný problém.

caramilla
2. okt 2011

@crawler To je teda fakt síla!!! 😕 😕 😕
Fakt jim napiš, že hotově ty peníze nemáš!
Na Wendy to funguje tak, že objednáš, oni ve skladu nastříhají, mezi tím ti ještě volají, čeho kolik mají a nemají a kdy ti to pošlou, pak ti přijde faktura, ty zaplatíš to, co nastříhají (protože to taky dělají na kg a mají to teda fakt plus mínus 0,5kg i více 😀) Nikdo po nikom nemůže chtít, aby šel s 50 tisíci v obálce!!!
Kde to žijem! Já plátím převodem i desetikorunový položky.

mehlo
2. okt 2011

@crawler ještě řešení by bylo zaplatit kartou přímo dopravci. Nedávno jsem objednávala nášivky a dovezlo mi je právě PPL a nabídl mi že to můžu zaplatit kartou. Normálně měl takovej ten malej přístroj, já odsouhlasila částku, zadala PIN a bylo hotovo.

ivuska.h
2. okt 2011

@caramilla Kdyby to tak byla jediná "zvláštnost" té nejmenované firmy... 😀

kuna
3. okt 2011

@crawler - jen u toho placení kartou PPL je dobré si pro jistotu u MTX ověřit, že tuto službu nabízejí. Já jsem právě platila PPL kartou nedávno, tak jsem ho zpovídala, jestli je to teď něco běžného a on řekl, že záleží na určitém prodejci, jestli nabídne možnost platit přepravní firmě kartou, nebo to chce hotově.

Jinak se přidávám k názoru ji tam napsat o fakturu a zaplatit převodem, kde to jsme, aby se takovéto částky platily hotově 😖

terezita
3. okt 2011

co to tu ctu? oni si fakt delaj prdeel.. 😝 😀 a teda skoro litr postovne je taky narez.. 😅 😀

sufik1
3. okt 2011

holky byla jsem na veletrhu a úplně jsem se zamilovala do těhle látek http://www.farmers.cz/shop/index.php?cPath=240 - hlavně ta modrá a a ta proužkovaná zelenomodrá. Nevíte některá odkud jsou??? vemu jí kilometr 🤐

terezita
3. okt 2011

@sufik1 mnoo, ten prouzek je paradni!! 😵

animal
3. okt 2011

@sufik1 mi o veletrhu ani nemluv - krásná story 😎 v sobotu jsme se s manžou vydali do města a pak se koukáme v hračkářství a on koukal po obrovském autě a já si vzpomněla, že je výstava modelů..., že jsem to viděla v telce. SpoušŤ, proč jsi mi nic neřekla, jsme se mohli jet podívat 😅 tak jsem povídala, že je to do neděle, tak jsme utíkali domů se podívat na net zjístit podrobnosti a ve spěchu se vydali do Prahy, protože malej tou dobou už měl jít spát. Tak jsem dojeli do Prahy cca 3 min. před výstavištěm si manža vzpomněl, že nemáme kočárek. A to já jsem nad nosítkem doma mávla rukou, že buď bude v kočárku, nebo se prostě chvílemi ponosí na rukou 😀 Takže paráda 😀 vzpomněla jsem si, že bych mohla zavolat @terezitě nebo @sufíkovi, protože Holešovice nebyly daleko, ale na Terku jsem neměla tel a na sufíka telefon doma v PC 😀 takže jsme se smířili s tím, že jej odnosíme v náruči. Posléze při vstupu jsem zjístila, že je tam i výstava hraček a vše pro děti, tak jsme okamžitě zahli do haly s produkty pro děti a hledala jsem nosítka k půjčení 😀 naštěstí byly. Takže jsme to odnosili v nosítku.

sufik1
3. okt 2011

@animal my byli v neděli.... chlap si běhal po letadýlkách a já po dětských věcech. A mezi náma nic moc. Tak mě napadlo, jestli někdo nejde, ale chlap tam už sraz měl s kamarádem a jeho dětma, tak jsme to pak neřešila

já ten hadr nemůžu prostě najít. Bylo to daleko měkkčí než MTX a Wendy a ty barvy dokonalý.

animal
3. okt 2011

@sufik1 si musím napsat číslo do mobilu 🙂 @terezita by mi ho taky mohla poslat, možná jsi mi ho někdy psala, ale už nevím. No tak mě ty modely taky zajímaly, měli to pěkně udělané, takže jsme vše obešli s manžou, ale halu s oblečením a kočárky se mnou hooodně neochotně (mým tryskoletem) prošel, stejně z toho nic nemám, jediné, kde jsem se opravdu zastavila byla bránakdětem, moc tam toho neměli a pak u nosítek, kde jsme ho půjčovali a vraceli. Jo já jediná jako frajerka tam naklusala, že nutně potřebuju půjčit nosítko na celou výstavu a když jsme nosítko vraceli, tak tam maminy zkoušely nosítka a tak decentně se jenom procházely okolo stánku a já vrátila totál propocené nosítko 😀 😀 akorát co jsem letem světem shlédla, tak mi příjde, že kočárky se začínají ubírat čím dál tím více futuristickým směrem a na pohodlí dítěte se nehledí 😒

terezita
3. okt 2011

@animal my nebyli o vikendu doma, tak bych ti bohuzel nepomohla. ale cislo poslu do ip, kdyztak ho ma i sufik, kdybys ho priste zasantrocila.. 😅 jinak az budete priste v pze. bez kocaru nebo nositka a budete potrebovat, tak urco volej, mame tu toho dostatek 😉

animal
3. okt 2011

@terezita no tohle se nám stalo poprvé 🙂 jsme hodně spěchali a přesedali jsme do jiného auta, než jsme s ním byli u nás ve městě 🙂 jinak do Prahy bych plánovaně měla jet někdy v únoru.

daisyr
3. okt 2011

@animal Dobrá story 🙂 Ještěže jste na nosítka narazili 🙂 To já bych se také neodvážila si ho půjčit na takovou dobu 😉
@crawler Napiš si o fakturu. Já bych se bála i platit tou kartou, hlavně nemám ani tak velký limit...

daisyr
3. okt 2011

Tak konečně nějaké počiny... syn má teď letadýlkovou 😉 Snad ho to brzy nepřejde, protože ty tepláky bude mít asi až na za rok dle velikosti a to jsem je zmenšovala 😒 Na deaily nekoukejte

daisyr
3. okt 2011

A k tomu plínka, už jsem žádnou nechtěla šít, ale měla jsem ještě látky...

season
3. okt 2011

@sufik1 ja tiež chcem 3kilaaaaaaaaa

crawler
3. okt 2011

Ahoj holky🙂

Tak hned k objednávce jsem ji psala, že nechci platit hotově - před chvílí mi paní napsala email, že když mi to činí problém, tak že teda až nastříhaj a nabalej, tak že to vyčíslí a pošle fakturu 😀 Jsem jí psala, že ano, že mi to problém fakt dělá...😀 Bych asi neusla mít v baráku tolik peněz 😝 😅 Takže o starost méně😀 A ten finerib tyrkysový jsem teda přihodila a to celkem 4 kg. Tak ted už jen počkáme až zásilku připraví 😉 A samozřejmě jsem tam napsala tu kouzelnou větu, co radila @esteruska a napsala jsem, že dodržení váhové odchylky +-300g je smrtelně nutné 😀

crawler
3. okt 2011

a co se týče poštovnýho, tak uvidíme, zda cena klesne (když nebude ta dobírka), ale takhle by to vycházelo 29kč na osobu...no tak už nás to nezruinuje, ale myslela jsem, že to bude gratis...jsem se teda sekla 😠 😖

season
3. okt 2011

@crawler 😀 😀 😀

medvi11
3. okt 2011

POZOR! Uzávěrka VTC-2
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
bude už 12.10., protože chcete šít softshellky a potřebujete zipy, reflex.paspulky apod. takže doobjednávejte prosím, pokud to bude cca kolem těch 5.000, na to na účtu budu mít (až toho 12.10. teda...), takže zálohy nejsou potřeba. Ideální by bylo uzavřít Wendy
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
do stejného termínu, ať se to rozešle společně. Co vy na to?

medvi11
3. okt 2011

@daisyr Pěkné tepláčky, vrtulníky se mi taky líbí, i když více ty červenožluté (má je anavy na plenkách jako vzor...), ale Jiřík je naštěstí autíčkový...

rebelie
3. okt 2011

@crawler Jsou koukám vyloženě ochotní - "když vám to teda činí problém" - proboha, kde žijou? Já už dneska prakticky vše nad 2000Kč platím bezhotovostně, ať už kartou, nebo převodem... A tak hlavně že to nebudeš muset vybírat v hotovosti...

terezita
3. okt 2011

@medvi11 jee, to bych mozna z VTC mohla stihnout neco taky objednat.. oni toho maj tolik, ze nez ja prolitnu stranky, tak je vzdycky po uzaverce.. 😀 😀 😀

daisyr
3. okt 2011

@medvi11 My máme právě první plenku s vrtulníky červenožlutou přímo od anavy, tak tam si je zamiloval, tak jsem koupila zase tuto bar. kombinaci😉

caramilla
3. okt 2011

@medvi11 OK, souhlas 😉

lillyzelvicka
3. okt 2011

@medvi11 to se na to musím večer kouknout jsem tam zatím raději nekoukala že je ještě čas 🙂

natas4
3. okt 2011

Ahojte, chcela by som usit na popruhy Manducy chranice "ožužlávače"...ale predavaju len biele alebo take farby, ktore sa mi nehodia k farbe Manducy...kedze by som chcela, aby moja dcerka ozuzlavala bio bavlnu 😅 , tak by som to z nej chcela usit, len neviem, kde taku latku mozem kupit.Resp. nejaku zdravotne nezavadnu latku 😅
Poradite mi?
dakujem

crawler
3. okt 2011

holky...s manžou jsme se dnes hrabali ve stroji a pokrok je, že už víme čím to je, že mi nešla vytáhnout spodní nit... háček u člunku a jehla se těsně míjeli, takže ten háček nikdy nemohl zachytit horní nit...manža násilím přidržel ten držák jehly, aby ji zastavil a tím se to srovnalo...jenže jsem ušila tak 3cm a opět se to rozhodilo a míjí se to - čili se nitě neprovazují čili stroj nešije :-/

a ted mi řekněte, zda to jde nějak ručo fučo seřídit nebo zda je to na servis??? musela jsem si to rozhodit sama, když jsem blokovala ten držák jehly, abych ji mohla vyměnit :-/ točila jsem totiž tím bočním kolečkem jak zběsilá :-/ Tak zřejmě tím jsem to způsobila 😢 😢 😢 😠 😠 😠 ...Stalo se vám to někdy??? mám dát stroj do servisu?