icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
4. okt 2011

Jinak technická poznámka, dlouhodobě mě to irituje v inzerátech -- není to atipeeling, ale antipilling. Anti = proti, pilling = žmolkování (od slovesa to pill). Peeling je kosmetická procedůra 😀

n161109
4. okt 2011

pekny dnik a sijete niekto aj na objednavku ? ja ale potrebujem usit hracku ? dakujem moc za pomo c 🙂

caramilla
4. okt 2011

@ivuska.h I podle vzorníku má wendy jiné barvy. To s tím antipílingem 😀 😀 😀 to jsi mě pobavila, to jsem vůbec nevěděla, já aj moc neovládám a tak to beru tak, že když se to píše všude, že je to dobře. Prosím tě, proč to píšou blbě??? Co je k tomu vede??? Já to asi vůbec nechápu 😕 😕 😕

crawler
4. okt 2011

HROMADKA MTX: Ták ...zaplaceno, balíků je 7 a až jim dorazí platba, tak poputují ke mě, tak uvidíme - buď koncem tohoto týdne nebo začátkem dalšího budou zde😉

Špatná zpráva je ta, že už skladem nebyl čoko výplněk a tak neposlali ani čoko patent, tak holt ty, co ho měly budou mít o to nižší doplatek a to je pozitivní 😉

animal
4. okt 2011

@ivuska.h dík 😎

caramilla
4. okt 2011

@crawler ó, né, ani čokovýplněka? Jak tady @terezita udělala agitku, tak jsem vymyslela Jasmíně podzimní hnědo-fialovou kolekci, béééé ☹ ☹ ☹

crawler
4. okt 2011

HROMADKA MTX: Tak jsem si vytiskla fakturu a prošla to položku po položce - docela síla - kouzelná formulka teda neúčinkovala :-/ U některých artiklů chybí takřka 3/4kila. U většiny daly méně...

No uvidíme až to změřím, ale už teď se můžou hlásit zájemci, kteří oželí:
výplněk šedé melé
modré vafle
finerib čoko-krém proužek
finerib růž.-vínový proužek
patent natur

Těchto artiklů je o dost méně, takže když se najde u každého aspoň 1 člověk, který se ho případně zřekne, tak mi to ulehčí práci...I u mnoha dalších budu muset někomu ubrat, ale to už je holt život...Naopak více máme beránka (o 520g) a fialového fineribu (o420g), takže i zde se můžou hlásit zájemci, co chtějí přidat 😉

crawler
4. okt 2011

@caramilla bohužel:-/ ale aspoň byli natolik soudní, že neposlali ani čoko patent...to by byly zbytečný prašule

terezita
4. okt 2011

@caramilla no ja taky trpim.. ☹

caramilla
4. okt 2011

@crawler Natur patent mi můžeš samozřejmě ubrat, ale vafle bééééé ☹ ☹ ☹ ☹ Na ty čekám už 2 měsíce ☹ Ale jelikož tam mám nejvíc, tak mi asi taky budeš muset vzít, to je jasný, ale prosím, co nejmíň 😉
Finerib mi můžeš přidat - ten fialový🙂
No, pevné nervy!

medvi11
4. okt 2011

@crawler fineriby nedám, nedám, nedám....a kdyby bylo fakt, ale fakt potřeba, tak ten holčičí fialovo-růžový, ovšem jestli tě těch 60 cm spasí netuším ☹

crawler
4. okt 2011

@caramilla těch vaflí chybí 640g čili cca 64cm ....:-/ to víš...pokusím se to udělat tak, aby nás to všechny bolelo co nejmíň :-/

crawler
4. okt 2011

@medvi11 toho chybí 700g 😒 no když se někdo nepřihlásí dobrovolně, tak budu ubírat těm, co mají nejvíc čili v tomto případě tam jsou adepti, co mají více jak 2m, tak těm to kdyžtak krouhnu...

je to smůla, ale co se dá dělat?...takové bylo riziko :-/

baarca
4. okt 2011

@crawler Já se kdyžtak vzdám toho natur patentu, mám stejně jen 0,5m, ale kdybych mohla místo toho dostat o půl metru víc toho fialového, tak se nezlobím. A šedý výplněk nutně potřebuju, prosím, prosím.

medvi11
4. okt 2011

@crawler jojo, to je holt riziko, ale to je i tehdy, když si objednáš sama 3 kila a dojde něco jiného 🙂

crawler
4. okt 2011

@baarca myslíš fineribu? už jsou na přebytek 3 zájemci, tak uvidíme😉 šedý výplněk určo podržím 😉

medvi11
4. okt 2011

@crawler ještě by možná stálo to přeměřit, protože jim občas nesedí přepočty gramáže na metry, třeba to dopadne líp (nebo hůř ☹ )

crawler
4. okt 2011

@medvi11 no to jsem taky zvědavá, páč na faktuře je cosi jako patent barvený...a chybí tam uvedený patent bordó, tak uvidíme, co z toho vyleze 😀 ten bordo patent je především pro mě, takže to moc bolet nebude😉

crawler
4. okt 2011

@medvi11 joo, to určo udělám...no snad to bude jen lepší...když už jsou s tím takový pytlíkoviny:-/

crawler
4. okt 2011

jo a jinak poštovné kleslo - je 7 balíků - každý za 100kč, takže to vychází 22kč na hlavu 😉

baarca
4. okt 2011

@crawler Jojo, myslela jsem fialový finerib. Nějak mi to splývá, patent - finerib, ono to je stejně dost podobné. A přeju pevné nervy, ať se s tím popereš.

medvi11
4. okt 2011

@crawler no to fakt ušetříme ☹ kdyby radši poslali to, co se objednalo...

caramilla
4. okt 2011

@crawler Ty ubrávky bych dělala tak, že pokud se ti výslovně nikdo nepřihlásí o zkrouhnutí, tak bych ubrala všem stejně. Třeba o 10 cm, nevím, no... Třeba u těch vaflí, když se někdo nevzdá, bych krouhla všem stejné množsví. Říkám to proto, že mám nejvíc a bojím se, že mi sebereš celý ten kus ☹ ☹ ☹ Sobec jsem no 😀 Já totiž ty vafle mám pro sebe, mamku a švagrovou, pro každou metr, takže když mi vezmeš všechno, co chybí, tak mám problém... Ale taky to přežiju, klidně to tak udělej. Nemůžeme si tady moc vymýšlet, prostě to bylo v podmínkách, musíme s tím počítat, většina z nás nechce ubírat, ale takhle se nedomluvíme🙂
Jinak ten finerib si přebytek ráda vezmu, ale nepotřebuju ho nutně, takže klidně nech @baarca 😉
Prostě jak ti to vyjde a u vaflí, prosím, krouhat, co nejmíň, ale samozřejmě počítám s tím, že to krouhnout musíš 😉
Wendy zase od většiny posílá o 0,5kg víc🙂))

caramilla
4. okt 2011

@crawler Jo, a bordó patent má úžasnej wendy, tak kdybys měla málo z MTX, tak se může vzít tady. Já na ty patenty tam taky ještě kouknu, protože jsem dneska spotřebovala celý lila a je úžasnej, tak chci asi ještě🙂

medvi11
4. okt 2011

@caramilla lila wendy patent je fakt super!

lillyzelvicka
4. okt 2011

holky na co je dobrý ten rib? a lila patent kde?? 😀

daisyr
4. okt 2011

@crawler jé na čoko jsem se těšila, no jak píšeš, aspoň ušetřím 😀 ,ale finerib prožky, co tam mám jen 0,5 metru, tak prosím celý, když to půjde, ať mi tam aspoň něco zbyde :-/

ivuska.h
4. okt 2011

@caramilla To netuším, asi to opisují od sebe navzájem a nepřemýšlí nad tím, jinak si to nedovedu vysvětlit...

daisyr
4. okt 2011

@medvi11 no je pravda, že kdyby toho raději poslali o trochu více, bylo by lépe, o to bychom se už nějak podělily

caramilla
4. okt 2011

@daisyr Jo, MTX je dost pověstný tím, že posílá o dost méně. Takže lepší asi objednat o trochu více a přebytky rozdělít:( Ale fakt to je na hlavu, to se vůbec nedá zorganizovat ☹