Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Já jsem ale laik, šití vlastně nerozumím 🙂 Něco jsem se dočetla, něco člověk pochytí, ostatní zkouším a nějak to jde 🙂 Kráčející patku neznám (budu muset asi napsat Ježíškovi, když je to takový trhák 🙂 ). Úplety docela jdou, ale lepší jsou ty s větší gramáží než třeba Wendy 130g/m... Triček jsem šila jen pár - dvojjelhou, teď začínám přicházet na chuť 3cikcaku, obyč cikcak se mi teda nelíbí...
A ještě se mi líbí Led osvětlení 🙂 Ale zas ten BM má víc stehů... Fakt těžko říct...
ahoj,
zatím teda plenky ani oblečení moc nešiju, ale čtu vás už pár týdnů 🙂 dneska jsem hledala návod k mému šicímu stroji a když jsem ho našla, tak jsem zjistila, že je jen v německém originálu 😠 kupovala jsem ho v r. 2006 u Quelle a návod jsem ani neotevřela, ten stroj je docela jednoduchej na používání 😉 sice jsem z němčiny maturovala, ale to už je docela dost let a znalosti slábnou 😅 takže jsem googlovala a zjistila, že můj Privileg 1615 je vlastně stejný stroj jako Janome JR 1012 😅 nevíte kde by se k tomu Janome dal na netu stáhnout český návod? budu ráda za každou radu 🙂
ahojte, mam na vas prosbu, mozte mi poradit kde by som nasla navod na skriatkovsky kabatik...
dakujem za kazdu radu, nemozem sa dopatrat... ☹
ahojte už niekoľký krát som tu z otázkou ,keď šijete plienočky máte nejaký konkrétny strih? potrebovala by som nejaký poriadny ,kde je napísaná dĺžka plienky ,jej šírka a presné naznačenie gumičiek nejak sa mi nedarý taký nájsť. ďakujem 😀
@tinusiatko ja som ešte nešila, ale chystám sa. Ja som pozerala toto:
http://detivbavlnke.sk/uzitocne_linky.php?PHPSE...
popozeraj si tie linky, sú tam rôzne užitočné veci
Čo šijete, aké máte stroje, ja som pozerala na nete, ale je toho veľmi veľa. Niečo do takých 100 eur, len pre take domace šitie, akurát teraz by som chcela šiť plienky, tak aby to zvládlo aj to
@nadulici strih na kabatek od caramilly tu http://ekozahrada.blog.cz/1106/mikina-pro-male-...
@tinusiatko strihy pohledej taky na ekozahrade, par jich tam je. nebo obkresli nejakou plinku co mas doma. mne vyhovuji bum genius, ja siju podle jejich strihu 😀 😀 😀 ale holky tu maji vetsinou strihy vlastni co vznikly upravovanim..
@janula18 ja mam brother bm3500 a jsem tuze spokojena.
@maly_prcek ono tech stehu zase tolik nepouzijes.. i kdyz posledni dobou zjistuju, ze mi chybi nejaky vysivaci steh.. takove kyticky by se mi hodily, kdyz lemuju em. saty.. 😀 😀
baby na slepicarne hodili toto, supeeeer http://www.uloz.to/9382780/burda-siti-krok-za-k...
@nadulici Jo jo, koukni na ekozahradu, tam je skřítkovská mikinka, šila jsem podle toho i bundičku🙂
@tinusiatko Zkus můj střih, třeba sedne dobře🙂
@janula18 Též doporučím Brother bm 3500 - za ty peníze mnoho, mnoho muziky, vůbec ho nešetřím (@terezita taky ne) a šije jak drak🙂
@terezita přesně to s těma vyšívacíma stehama jsem si taky "všimla", že bych potřebovala 😀
@crawler - člověče, asi bych ti nakonec doporučila ten stroj, co mám já a @terezita + kráčející patka 😉
@ivuska.h - ZÁHADA HLAVOLAMU ROZLUŠTĚNA!!! Fakt vtipný 😀
Vážená paní Macháčková,
Děkujeme za Váš email i komentář. Prověřili jsme funkci manuálního nastavení přítlaku patky na strojích NV10, 30, a 50 a bohužel musím potvrdit, že tyto stroje skutečně funkcí manuálního nastavení přítlaku patky vybaveny nejsou. Bohužel došlo k naší chybě při nastavení parametrů na skladových kartách.
Náš omyl jsme napravili, na e-shopu je tato informace již zobrazována korektně. Omlouváme se za naši chybu a přejeme hezký den.
S pozdravem
Tomáš Pažout
Tex-Expert.cz
@janula18 pllienky sa dajú zvládnuť na hocičom, babenky tu majú buď staršie stroje, tie čo riešia nové, tak sa rozhodujú pre značku Brother
na detivbavlnke je naozaj kopa linkov a aj caramilina http://ekozahrada.blog.cz/1107
@ivuska.h
Ivo, tak servisák nám nabídl slevu za to, že jsme dopátraly, že stroj přítlak nemá🙂
Dobrý den,
Ještě jednou díky za odpověď a za komentář. V případě zájmu o libovolný produkt z naší nabídky nabízíme jako naší omluvu Vám i Vaší kamarádce jednorázovou individuelní slevu na nákup. V případě zájmu mi prosím dejte vědět a obratem Vám zašleme nabídku se slevou.
S pozdravem, Tomáš Pažout, Tex-Expert.cz
@mooncaa co se týče žužu bambusku, tak už je nastříhaný, takže to oparvdu vcelku mít nebudeš, ale neboj syslíku 😉 kdyby ho nikdo nechtěl, tak se osobně ráda obětuju - těšte se na něj - je opravdu úžasný 😵
@maly_prcek že tě tady vidím 😉 prosím prosím, pořád nevím ten stroj, tak se Tě chci zeptat - jak na Innovu šiješ pružné látečky? já OL zatím rozhodně neplánuji, tak právě chci mít jistotu, že vybraný stroj zvládne ušít pružné věci...používáš kráčející patku?
@caramilla Ty by jsi se toho bordó opravdu vzdala???šmankotééé...děkujíííí!!!! ale rozmysli ti to dobře, aby Ti to pak nechybělo...já už jsem se s tou ztrátou smířila...😉 Jinak ok, cihlový Ti tedy píšu těch 1,1...Jinak Išek už má zadeček lepší...opruzenina pořád je dost velká, má zarudlý i pytlíček..no ale dnes jsem ho nechala lítat jen ve slipech...tak se mu to líbilo a ted na spaní dostal flísáčky...teplota ok...Takže snad bude brzy fit a já můžu opět pět ódu na sudokrém...
Jinak včera jsem tu měla spolužačky z gymplu a jedna mi dnes přijede pomoct stříhat nebo spíš hlídat malýho a v noci mi s tím píchne,přespí tu, takže s tím hneme😉))
@maly_prcek jej promiň, nečetla jsem další stránku, tak už koukám jsi mi odpověděla...děkuji moc...!ještě se v tom budu chvíli hrabat a snad už se rozhodnu 😉 až bude nástříháno, tak budu chtít začít šít...tak už musím přestat váhat 😅 😝
@crawler Bordó výplněk si nech, zasloužíš si to! 😉 Sudokrém miluju taky, doporučuju ho furt všem a všude a na všechno 😀
Já si myslím, že na ty úplety budou šít oba stroje stejně, v tom rozdíl nebude, spíš je to asi ve zvolené taktice šití. Všívat lem z patentu - jak to dělá terezita, jen všít z rubu a nesnažit se obrubovat úpletem s oboustranným podehrnutím🙂 A ty aplikace, to Terka radila šít rovně, Takže vše se dá obejít🙂 A kráčející patku tu vychvalovala @kuna. Takže já stroj měnit určitě nebudu, tenhle zase má výhodu, že má celkem dost stehů🙂
To s tou kamarádkou mě už taky napadlo, tak buď si tu slevu vyčerpej místo mě, když stejně stroj kupovat nový (zatím🙂 nebudu a na jiné věci jsem tam (radši🙂 nekoukala a nebo jestli Iva slevu nevyužije? 😀 ALe nemůžu tam zase nahlásit 50 kamarádek🙂))
@caramilla Jéé, s tou kamarádkou jsem si dělala srandu...opravdu jen, kdybyste vy nic nepotřebovaly, tak by zase byla škoda to nechat "propadnout" to zase jo...Tak nezkusila by ses cvične zeptat, za kolik by nabídli Brother BM3500 a za kolik by nabídli Innov10? Jen pro zajímavost? 😀
a nemáš sudokrém vyzkušený i na akné?...já mám problematickou pleť - někdy vypadám jako puberťačka :-/ a prý je to vhodné i na to...ale ještě jsem neměla odvahu to na sebe napatlat, abych nedopadla ještě hůř 😉
@terezita Si děláš pr....? Já místo denního krému používám regenerační levandulovej olejíček a tím si už připadám jak magor (normální krém já doma ani snad nemám🙂, ale teda sudocrem? A rybilku nepoužívá jako třeba na noc? 😀 😀 😀
@crawler Já jsem akné měla do 2. trimestru těhu celej život, ale teď se mi to hodně zlepšilo. Takže nezkoušela. Ale ublížit ti to teda určitě nemůže, spíš naopak, určitě to zkus🙂 Jinak na akné se mi hodně osvědčil ten levandulovej olejíček od saloos. Používá ho i 16letá ségra, jako u ní to 100% účinek neudělá, ale má to pak lepší 😉

@crawler Jo, a nitěma šiju normálníma polyesterovýma, pružný jsem ze začátku jak debil kupovala a ty klasické se strašně cuchají, to je humus a ty plavkové, to se člověk nedoplatí a není to absolutně potřeba (na plavky samozřejmě ano🙂