Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino sukně je úžasná ,ale kalhoty mi bohužel připadají velmi podobné co šije kamarádka Jana na Fléru Jane Art http://www.fler.cz/zbozi/volne-a-pohodlne-4911619 , http://www.fler.cz/zbozi/volne-a-pohodlne-5041586
@zabza40 no jo, vidíš! Tak jsem za kopírku..... 😕 ale teda ty její jsou mnohem hezčí 😀 Já od ní i jedny mám (tyhle http://www.fler.cz/zbozi/mansestrove-kalhoty-ve...), ale tyhle jsem neviděla. Nebo možná viděla na tý výstavě, co jsem byly obě a někde se mi to uložilo.... no každopádně tyhle jsou pro kamarádku a na Fler s nima nejdu, díky za upozornění. Mrzí mě to, fakt to nebyl úmysl.
@bordino Mám tě ráda a tvá práce se mi moc líbí , nemyslela jsem to jako osočení , prostě mě to praštilo do očí. Potkaly jste se vlastně v Soběslavi. Ono je fakt těžké určit co je mé a kde jsem se inspirovala. Když začala Jana šít ty kapsy tak mě napadlo ,že je obšlehla u Majerky, ale každý přidá něco svého 🙂
@zabza40 to bude ono, právě v tý Soběslavi jsem na ty její věci celý den koukala (a nakonec teda nevydržela 😀 akorát mě mrzí, že se mi kalhoty o dost srazily na délku a teď je nemůžu nosit.... vypáraný šev v rozkroku si opravím, ale tohle nějak nevím). Takže pdvědomí zapracovalo. A říkáš, k Majerce koukat nemám, abych se zase neinspirovala? 🙂
@bordino ona po krejčovské stránce šije dost prasečinu,docela se kolikrát divím ,že jí to prochází , ale je bez zábran a spoustu věcí neřeší . Já jsem vyučená krejčová a prostě bych si nedovolila udělat aplikaci z okraje látky a další libůstky. Jen je průbojná a umí to prodat. 😒 😒 😒 To ,že je střih koupený jsem nevěděla zas já ,myslela jsem ,že alespoň ten je její.
@zabza40 hele to může být klidně její, to neříkám. Ono popravdě, tyhle kalhoty prostě budou vždycky dost podobné, na střihu nic nevymyslíš, liší se to jenom těma kapsama, aplikacema.... já ho koupila a neseděl mi, tak jsem to v pase poskládala jako kdysi na sukni a ejhle, vypadaly jako ty od petky a tak jsem to vylepšila těma kapsama 😀 tolik k mému myšlenkovému pochodu 🙂 A jak na to tak koukám, tak ty záplaty na těch dětskejch taky nejsou tak origoš, jak jsem si myslela.... chjo. To je nejhorší, když někdo šije něco, co je moje krevní skupina, to pak skáče do hlavy pořád samo :-P
má to krásný, její věci jsou prostě přesně můj styl, ale přiznám se, já si další nákup rozmyslím.... ještě, že v zimě nosím vysoký boty, ale jak se zuju, jsem na Havla 😀
Tak jsem konečně taky něco ušila, ale jsem nepoučitelná, takže jsem jednou párala a myslela přitom na
@koki_melo. Jsem přesně jako ona jeden zadní díl otočila a rozkrok přišila ke spodní nohavici. 😀
Fotky jsou blbý, focený večer uvnitř, dnes už kalhoty fotit nemůžu, vypadají jako kdyby je Filip nosil nejméně týden. 😀
děvčata, mám na vás jednu šicí otázku, z čeho ušít utěrky na nádobí??
@mamata myslím že tu někdo onehdá psal že na utěrky je super piké: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😉
Holky, prosím, k čemu je dobrý popelín a silver? Sháním něco na letní kalhoty (něco jako turky), je to nějaká hodně tenoučká bavlna (podobná, jako ty šátky, co se nosí místo sukní). Johanka je miluje, ale už z bich vyrůstá a maminka prý ušije nové...jen nevím, po čem mám koukat.

@karchinka ...moje první střihnutí do Lille rovnalo se sprznění 1,5 látky a smíření se s realitou, že vel.38 už opravdu není moje velikost 🙄 😀