icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
27. apr 2014

@karchinka ...moje první střihnutí do Lille rovnalo se sprznění 1,5 látky a smíření se s realitou, že vel.38 už opravdu není moje velikost 🙄 😀

a_lexa
27. apr 2014

@koki_melo 😀

karchinka
27. apr 2014

@koki_melo to já na Lille na sebe ještě neměla odvahu, onehda mi na sebe bylo líto i úpletu za 12 kč... na dětech se totiž každá chyba ztratí, protože ony jsou samy tak krásné a roztomilé 😀 takže já si věci na sebe raději skočím koupit, je to levnější i to líp vypadá 😀

katka82
27. apr 2014

@javyb krááásná softka 😵 😵 moje první byla tragoška 😀 máš ji fakt krásnou 😉

zabza40
27. apr 2014

@bordino sukně je úžasná ,ale kalhoty mi bohužel připadají velmi podobné co šije kamarádka Jana na Fléru Jane Art http://www.fler.cz/zbozi/volne-a-pohodlne-4911619 , http://www.fler.cz/zbozi/volne-a-pohodlne-5041586

bordino
27. apr 2014

@zabza40 no jo, vidíš! Tak jsem za kopírku..... 😕 ale teda ty její jsou mnohem hezčí 😀 Já od ní i jedny mám (tyhle http://www.fler.cz/zbozi/mansestrove-kalhoty-ve...), ale tyhle jsem neviděla. Nebo možná viděla na tý výstavě, co jsem byly obě a někde se mi to uložilo.... no každopádně tyhle jsou pro kamarádku a na Fler s nima nejdu, díky za upozornění. Mrzí mě to, fakt to nebyl úmysl.

zabza40
27. apr 2014

@bordino Mám tě ráda a tvá práce se mi moc líbí , nemyslela jsem to jako osočení , prostě mě to praštilo do očí. Potkaly jste se vlastně v Soběslavi. Ono je fakt těžké určit co je mé a kde jsem se inspirovala. Když začala Jana šít ty kapsy tak mě napadlo ,že je obšlehla u Majerky, ale každý přidá něco svého 🙂

bordino
27. apr 2014

@zabza40 a ještě ... vtipný je, že je to kupovanej střih, který měl akorát klasika kapsy. Já je udělala takhle, aby nevypadaly jako ty od @petkasv 😀 no, mám nad čím přemýšlet...

bordino
27. apr 2014

@zabza40 to bude ono, právě v tý Soběslavi jsem na ty její věci celý den koukala (a nakonec teda nevydržela 😀 akorát mě mrzí, že se mi kalhoty o dost srazily na délku a teď je nemůžu nosit.... vypáraný šev v rozkroku si opravím, ale tohle nějak nevím). Takže pdvědomí zapracovalo. A říkáš, k Majerce koukat nemám, abych se zase neinspirovala? 🙂

zabza40
27. apr 2014

@bordino ona po krejčovské stránce šije dost prasečinu,docela se kolikrát divím ,že jí to prochází , ale je bez zábran a spoustu věcí neřeší . Já jsem vyučená krejčová a prostě bych si nedovolila udělat aplikaci z okraje látky a další libůstky. Jen je průbojná a umí to prodat. 😒 😒 😒 To ,že je střih koupený jsem nevěděla zas já ,myslela jsem ,že alespoň ten je její.

bordino
27. apr 2014

@zabza40 hele to může být klidně její, to neříkám. Ono popravdě, tyhle kalhoty prostě budou vždycky dost podobné, na střihu nic nevymyslíš, liší se to jenom těma kapsama, aplikacema.... já ho koupila a neseděl mi, tak jsem to v pase poskládala jako kdysi na sukni a ejhle, vypadaly jako ty od petky a tak jsem to vylepšila těma kapsama 😀 tolik k mému myšlenkovému pochodu 🙂 A jak na to tak koukám, tak ty záplaty na těch dětskejch taky nejsou tak origoš, jak jsem si myslela.... chjo. To je nejhorší, když někdo šije něco, co je moje krevní skupina, to pak skáče do hlavy pořád samo :-P
má to krásný, její věci jsou prostě přesně můj styl, ale přiznám se, já si další nákup rozmyslím.... ještě, že v zimě nosím vysoký boty, ale jak se zuju, jsem na Havla 😀

laeela
27. apr 2014

Tak jsem konečně taky něco ušila, ale jsem nepoučitelná, takže jsem jednou párala a myslela přitom na
@koki_melo. Jsem přesně jako ona jeden zadní díl otočila a rozkrok přišila ke spodní nohavici. 😀
Fotky jsou blbý, focený večer uvnitř, dnes už kalhoty fotit nemůžu, vypadají jako kdyby je Filip nosil nejméně týden. 😀

a_lexa
27. apr 2014

@laeela Ty jsou super. Taky jsem je šila, ale můj prcek mi v nich přijde jako když to nestihl na záchod, ale ty tvoje vypadají fakt moc pěkně. 🙂

petkasv
27. apr 2014

@bordino, @zabza40 ty bláho co to tu čtu na ty kalhoty je nějaký uni střih, kde si koupila ten střih? Já ty svoje už mám vychytaný, ale to s tím střihem mě dostalo ☹

koki_melo
27. apr 2014

@laeela s tímto střihem to spleteš raz dva, zvlášť u malé velikosti...a já tu ještě hrdě psala, jak je střih špatný a nesedí 😀. My ještě jako bonus máme vyšité ozdobným stehem jakože obrysy kapes, akorát že vzhůru nohama a na lýtku. Už jsem neměla sílu to párat 😀

mahafi
27. apr 2014

Můj recyklační víkend kostkáčů pro madlenku😀. u těch tmavších to bylo v hodině dvanácté, jinak bych tam už nenapasovala střih 😅.
mám toho rozešitýho víc, ale došla mi guma 😅 , takže nemám donašitý náplety...

laeela
27. apr 2014

@koki_melo 🙂

bordino
27. apr 2014

@petkasv klíííd, to není nějaký ofiko a ůplně stejný střih, to je od Otylky 😀 jenže mi byly klasicky hrozně velké v pase, tak jsem nabírala... 😉

mamata
27. apr 2014

děvčata, mám na vás jednu šicí otázku, z čeho ušít utěrky na nádobí??

katka82
27. apr 2014

@mamata myslím že tu někdo onehdá psal že na utěrky je super piké: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😉

katka82
27. apr 2014

@mahafi krásný gaťky 😵 😵 😵 miluju kostkáče 😀

mahafi
27. apr 2014

@katka82 díky.. doufám, že madlenka bude sdílet stejný názor 😀. já je mám taky ráda... 🙂 (ale pro sebe už žádný nemám ☹ )

daisyr
27. apr 2014

@mamata jo, ještě vafle z téhož zdroje jsou na utěrky super 😉

daisyr
27. apr 2014

@mahafi super kostkáče, též bych nějaké ušila, kdyby se dala taková látka někde koupit, nemám ani co recyklovat 😉... no, zase nemusím nic syslit 😀

argo1
27. apr 2014

@mahafi Kostkáče jsou super - taky můj oblíbený dezén! A pěkná profilovka 🙂

sufik1
27. apr 2014

@mamata kdybys chtěla piké béžovo šedé jak dávala odkaz @katka82, ráda se metru zbavím

snowwitch
27. apr 2014

Holky, prosím, k čemu je dobrý popelín a silver? Sháním něco na letní kalhoty (něco jako turky), je to nějaká hodně tenoučká bavlna (podobná, jako ty šátky, co se nosí místo sukní). Johanka je miluje, ale už z bich vyrůstá a maminka prý ušije nové...jen nevím, po čem mám koukat.

katka82
27. apr 2014

@snowwitch silver mám doma 😉 spíš mi trochu připomíná tenoučký šusťák než bavlnu 😉 ale na letní gatě by šel 🙂
@mahafi pěkná nová fotečka 😵
@daisyr jo to mi povídej 😝 já už dobře 3-4 roky sháním nějakou pěknou kostku na kalhoty 😒 je to teda fakt bída ☹

katka82
27. apr 2014

@snowwitch kdybys chtěla ten silver osahat tak ti můžu kousek poslat 😉

mahafi
27. apr 2014

@katka82 @argo1 díky.. ta je ze včerejšího uspávání 😀, nešlo jí usnout normálně, tak šla do šátku a byla tuhá do pěti minut..