icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zabza40
27. apr 2014

@snowwitch tenké turky se šijí hodně z viskózy je příjemná a moc se nemačká

kveta007
27. apr 2014

Jedna nešicí nabídka - objednala jsem si z Nobilisu ten Regenerační šampon (se zeleným čajem) 200 ml a bohužel, tak jako po všech šamponech, mě po něm svědí hlava. Kdyby o něj měl někdo zájem, ráda mu ho pošlu třeba výměnou za zápůjčku za nějaké Ottobre, apod. Myla jsem si s ním hlavu 2x, takže od hrdla chybí cca 2 cm. Dost mě to mrzí, hodně jsem na to spoléhala, protože už opravdu nevím, čím si mám tu hlavu mýt...

diapozitiv01
27. apr 2014

Prvy prototyp tepkackov s vreckami vzadu, strih Pauli objednavka z DaWanda
Konecne nieco ine 🙂

ucitelka70
27. apr 2014

@diapozitiv01 fakt sú dobré.... neokukané....

ucitelka70
27. apr 2014

Prototyp tielka - chcem ušiť v rôznych farbách...... ale to lemovanie na tretinyak mi tak nejde.....

ucitelka70
27. apr 2014

jaj, čo smi t

ucitelka70
27. apr 2014

sorry, drobec mi tu postláčal kadečo.... lemovanie na tretiny malo byť.....

allymally
27. apr 2014

@kveta007 to mě moc mrzí. Tak jedině mě napadá ještě zkusit si vyrobit svůj vlastní. Třeba to bude lepší 😉 Zkus kuknout na Děláme si to doma sami.

terezita
27. apr 2014

@kveta007 ja mela rehab od lushe, byla jsem s nim tuze spokojena.

crawler
27. apr 2014

@mamata nejvhodnější na utěrky jsou vafle z MTX

crawler
27. apr 2014

@kveta007 jééé,mě šíleně svědilahlava a víš, co jsem si asi před 1měsícem koupila a konečně mi vyhovuje? tuhý šampon - hvězdy ve vlasech od zelená větévka na fleru.právě jsem původně chtěla něco otestovat z nobilisu,ale nakonec jsem šla do větévky...jediný čeho jsem se bála je, že mi to uddělá nějaký film na vlasech a bude to blé,ale je to fakt moc fajn 😵😵jinak já byla šílená drbna - když jsem se začla drbat, tak nešlo přestat 😖

jieff
27. apr 2014

@ucitelka70 🙂 chce se taky zapojit do diskuze, lemování na třetiny je i pro mě boj. Pomáhá mi stehovat...ale je to zdlouhavé...

bury
27. apr 2014

@diapozitiv01 - super tepláčky - je to zase něco jiného 😉

ucitelka70
27. apr 2014

@jieff nepomáha mi ani kráčajúca, ani stehovanie, zvlášť pri elastických úpletoch... a aj pri bmb som mala ten problém..

jieff
27. apr 2014

před chvílí jsem dokončila dvě trika pro kluky, jen mi mm řekl, že už má trik hodně, tak ho zkusím nabídnout dál. Je pravda, že kdybych nebyla posedlá látkama, tolik oblečení bych asi nekupovala... Jenže mě se tyhle modrý kolečka ták líbí! 😉 Aplikaci jsem přišila stehem co jsem ještě zatím nepoužívala, ale líbí se mi, tak myslím, že na něj ještě někdy dojde.
Ještě jsem si ušila triko pro sebe, ale ač je to ta samá velikost jako předchozí trika co už nosím, tak mi nesedí. Chtělo by to větší hrudník, mám tedy dárek pro kamarádku, ta je vybavenější...

jieff
27. apr 2014

@ucitelka70 já se ještě jednou pořádně koukla na tvojí fotku a nepřijde mi to lemování špatný, co se ti nezdá?

bordino
27. apr 2014

@jieff ty jsou krásný!

alenf
27. apr 2014

dievčence dajte typy aké úpletové šaty si ušiť na leto,prosím?!🙂Máte odskúšané dáke výborné strihy pre seba?Potrebovala by som obnoviť šatník,hlavne sukne,šaty,nosím približne 40veľkosť.

ucitelka70
27. apr 2014

@alenf mne zajtra požičia kamoška februárovú burdu, tam je celkom fajn tričko-blúza - s takou slzou vpredu a cez to šálu.... zdá sa mi to vhodné na viac druhov tričiek....

jieff
27. apr 2014

@bordino moc děkuju🙂 Mě ta látka nadchla, ale chlapy tolik ne, že by byla holčičí?

jieff
27. apr 2014

komentář jako @kokoi_melo, nebo @barcav nedám, ale musím pochválit bundu @javyb, je krásná, klidně nám sem dávej svoje věci častěji, šiješ parádně!
@alenf tvůj komplet pro syna je něco na co si ještě dlouho budu sbírat odvahu, a pak to raději koupím 😉 Krásný!
@papajka tedy ten drak je, jenom uletět. Čím si vycpávala bulvy?
@aerin plenky máš tak hezký, že mi skoro zastínily toho nádhernýho draka!
@laeela párací přiznání mě pobavilo! Chyby se dělají tak snadno! Já tuhle párala zrubu přišitý rukáv...

Při víkendovým balení našla ty ztracený díly na kalhoty, tak už je taky budu moct došít. hurá

alenf
27. apr 2014

@ucitelka70 ja som burdy prestala kupovat ako som sla na matersku,vsak som prestala sit,tak vobec nemam prehlad momentalne co v nich je:(.

alenf
27. apr 2014

@jieff dakujem,nie je to zlozite,ved som tam ani vrecka nedala na vestu a vsetko aj prieramky sú začisťované podsádkami,len sa pusti kľudne do takého,to dáš🙂!!!

macin73
27. apr 2014

Tak já za víkend jen ušila závěsy do dětského, ale jsem ráda aspoň za ně. Jen mě štve, že mají tak malou šíři, takže na okno 90 cm je to skoro nenařasené (aby to krylo světlo i z boku), a zase dva šály se mi tam nevejdou (musím zatahovat jen na jednu stranu, bo je to do šikminy, takže je závěs vcelku)... No ale účel to snad splní a ráno uvidíme, jak to půjde roztáhnout na stranu (proces pověšení byl dokončen těsně před večerním koupáním, takže rovnou zůstaly závěsy zatažené).

petkasv
27. apr 2014

Tak nějaké moje počiny 😀
- přefocené tuniky na holkách
- jablíčková tunika velikost 104
-3/4
-tyrkysové bambusové - je úžasné a jsem na něj pyšná, je krásně dlouhé a majitelka má na rozdíl ode mě prsa tak si je domyslete 😀

petkasv
27. apr 2014

Jo takhle to triko vypadá na mě, pardon

javyb
27. apr 2014

Holky, děkuju, tolik chvály, to jsem nečekala, odhodlávala jsem se na tu bundu od Vánoc🙂))

zuzkasim
27. apr 2014

@petkasv Ty plátěné tuniky jsou prostě na holkách úplně něco jiného než na ramínku. Dlouho jsem se bránila fotkám dětí na netu, ale na postavě vypadá vše o 100% líp.

kveta007
27. apr 2014

@crawler Nějak ten šampón nemůžu najít... Hodíš mi přesně link?
Jsem ráda, že píšeš to samé. Ještě před pěti lety jsem mohla na vlasy naplácat cokoliv a nic a teď vydržím tak 2 umytí a už se zase drbu a je úplně jedno, jestli jsou to dětské šampóny nebo z lékárny ... Nemám to už pořádně ani komu dávat - manžel má kštici prořídlou a nejraději se celývč. vlasů umyje sprcháčem. 😀

a_lexa
27. apr 2014

@petkasv radost pohledět. A to tričko je nádherný. Mám takový jedno kupovaný a tahala jsem ho pořád (před pár kily). Ale to tvoje je hezčí. 😉