icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
27. apr 2014

@petkasv máš to moc hezký, všechno.
Tuničky jsou luxusní a jelikož jsem mrňavce už objednala gaťky od bordino, tak budu muset taky nějakou hezkou vyšvihnout. 😀
Jen nevím, kde brát čas, měla jsem naplánovaný šicí víkend a udělala jedny tepláčky, furt je strašně moc práce. 😠

miska_d
27. apr 2014
Používateľ miska_d je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miska_d.

Dámy, tak Ottobre sa už dá objednať aj na SR 😵 pozrite na www.vecicky.sk

arlette
27. apr 2014

já bych taky ráda pochválila vaše výtvory, ale stále se mi neozobrazují fotky ☹ Nevím, co se mi tu podělalo, už jsem tu nahnala i našeho malého hackera, aby se mi na to mrknul a taky na nic nepřišel. Už jsem fakt nasraná 😠 Ale jinak nemám nikde jinde problém, jenom tady na koňovi, tak fakt nevím ... 😒 Už jsem víc jak 10 stránek ve skluzu. Budu muset zítra uzmout mladému tablet nebo zabrat pc manžovi.

bordino
27. apr 2014

@jieff no já nevím, Jácha z ní má kuklu 🙂

bury
28. apr 2014

@macin73 - a jakou šíři máš? Mě to za pár měsíců čeká - asi na 10 oken a vůbec nevím, kolik toho nakoupit, jak hodně se to má řasit.
@petkasv - mooooc pěkný to máš 😉

lemuritto
28. apr 2014

Ahoj holky!
Nahlížím a jen vzdychám. Krásné to máte!!! A ta okolíková látka je nádherná (stránka zpět, dvě malé dračice v tunikách) !!! Já moc šít nestíhám, lítáme pořád na zahradě a zakládáme na té naši jalové půdě záhony. Je to práce, jak na kostele! Ale už aby to bylo, snad se urodí, moc se těším.

Tady je mých pár šicích počinů za poslední měsíc, dobře dva měsíce 😅 Ale určitě se polepším, Magdula akceptuje šicí stroj a ukazuje na něj s významným šííí, šííí. Takže je ráda, když maminka šije. Tak minutu 😀

Vlastně kecám, domek je ještě vánoční počin 🙂 A manšestráky byly ještě v klučičí verzi, ale už jsou ve světě.

mamata
28. apr 2014

@petkasv náhodou ti to tričko hrozně moc sluší!!!!

jitu22
28. apr 2014

@kveta007 já jsem nakonec na svojí super svědící pokožku hlavy objevila taky tuhé šampony, pro změnu Natur Inka z Fleru. Nepoužívám pak už kondicioner, jen oplachuju vodou s troškou octa a kůže nesvědí a vlasy jsou super!

lemuritto
28. apr 2014

Moc brzo ráno 🙂 Tu fotky! Maškarní tučňák, vánoční domek - dárek, jarní polorecy čepice s nákrčníkem,tepláky a zase tepláky, manšestráky z darovaného materiálu. A teď už se půjdu vrhnout na bundu. Třikrát nádech a šup do toho. Mám tu rozešitý kabátek a ještě jsem si netroufla na knoflíkové díry a mikinu a tam se zas bojím zipu. A madlenka mi z toho vyrostla, než jsem se nějak rozhoupala 😀

Tak pěkné pondělní ráno přeju!!!

kveta007
28. apr 2014

@jitu22 No já už žádné kondicionéry raději nepoužívám. A které konkrétně z těm mýdel na vlasy máš? A když to nepropláchneš tou vodou s octem, tak ty vlasy moc lítají nebo jakou máš zkušenost? A ocet obyčejný nebo jablečný?

petkasv
28. apr 2014

Holky díky za chválu 😀 bambusové triko je fakt super,mám z něho obrovskou radost 😀 ale chvíli trvalo než jsem OL usměrnila aby se to zbytečně nevlnilo 😀 ale jinak se z něho šije krásně a hlavně tím jak je tam elastan tak to triko sedne fakt krásně a všem 😀
@laeela jen tuničky ušij 😀 to je fofr, já jsem si nejdřív myslela, že je budu konstruovat, ale pak se na to vybodla a koupila střih a to je paráda 😀

alenf
28. apr 2014

dievčence dakujem za palčeky,teším sa z nich🙂!

ucitelka70
28. apr 2014
ucitelka70
28. apr 2014

@alenf aj tieto šaty sú dobré, jednoduché a pritom zaujímavé http://zimelba.blogspot.sk/search?updated-max=2...

zuzkasim
28. apr 2014

@jitu22
@kveta007 Chce to fakt hledat, každému sedne něco jiného. Tuhý šampon z Naturinky mám (březový), nádherně voní, ale vlasy mám už 2. den šíleně splihlé, říkala jsem si, že to vydržím, že si časem zvyknou, ale po 2 měsících používání jsem to vzdala a vrátila se ke kosmetickým výrobkům. Manželova maminka je kadeřnice, zásobí mě na narozeniny apod. takovýma těma dražšíma řadama od Welly a dalších a musím říct, že za ty roky je pro mě tohle asi nejlepší. Ale podotýkám, nemám žádné potíže se svěděním hlavy, pouze jemné, věčně splihlé, u hlavy mastné vlasy.

jitu22
28. apr 2014

@kveta007 já jsem dřív musela, bez kondicioneru bych je nerozčesala. Mám březový, je skvělý a strašně hezky voní. Před tím jsem měla čajovníkový a ten byl taky super. Používal jsem je nejdřív jen tak a šlo to, ale s tu octovou vodou je to lepší. Vlasy se líp rozčesávají, jsou hezky lesklé, dělá to dobře pokožce. Dávám asi tak 2 lžíce do sklenice, pak ještě opláchnu vodou, cítit to není. Jde použít obyč i jablečný, já dávám obyč. Jablečný mi vůní vadí víc.
Já jsem na hlavu vyzkoušela kde co včetně ultra drahých věcí na seboroickou kůži z lékárny, a tohle je zatím jednoznačně nejlepší. Dobré byly i Alverde, ale tyhle líp myjou. Fakt jsem moc spokojená.
Skoro se mi zdá, že mám kůži na hlavě normální, jen extra citlivou k těm chemickým sajrajtům v běžných šamponech, protože jak si dám přírodní, je to najednou úplně OK. A pak stačí umýt si na chalupě jednou hlavu nějakým sestřiným a můžu se udrbat.
Výhoda moj atopické kůže je, že dost ušetřím za kosmetiku, protože většinu těch voňadel nesnáším. Žádné sprcháče, peelingy, make-upy... Teď mám jedno tuhé na tělo, druhé na hlavu a je vystaráno 😀

petkasv
28. apr 2014

@mamata Marcel, naše vejletění se ruší, Rozárka je nemocná, tak jí nenaočkují ☹

terezita
28. apr 2014

@petkasv ja si sila babusove na pupek ted v patek a taky zasnu z toho materialu.. 🙂 mela jsem jedno z toho silnejsiho a ted jsem si na ta vedra sila z toho tenkeho a je to parada na omak a strasne prijemne na telo.. 😵

mamata
28. apr 2014

@petkasv to je mi moc líto, že jste nemocné, tak to necháme na jindy, dej pak vědět, až sem pojedete

petkasv
28. apr 2014

@terezita podle mě je to dokonalý matroš 😀 ale teda párala jsem jedno, když jsem ho šila mamce a už nikdy více, byla jsem zoufalá, z toho jak lechce do toho jde udělat díra, fakt hrůza, lepší ušít celé nové 😀
@mamata dám vědět 😀

katka82
28. apr 2014

@kveta007 já mam teď místo šamponu vlasový olej od Hadka a super 😉 koukni na to http://eshop.karelhadek.eu/pripravky-na-osetren... ;-

crawler
28. apr 2014

@kveta007 http://www.fler.cz/zbozi/hvezdy-ve-vlasech-prir...
asi ho nemají zrovna skladem ☹ ale tak můžeš zkusiti jiný - pozitivum je, že když Ti nebude vyhovovat na vlasy, tak si s ním budeš mýt tělo a nebo i děti😉 No u nás to samé - manžel už je navztekaný,protože na svého ježka si jen kápne trošku a pomě tu má třeba 7 balení šamponů. Mě třeba na pár umytí zabral obyč levný z kauflandu, ale pak jako by si kůže zvykla a zase drbárna 😝 😔 Teď tenhle tuhý mám měsíc a zatím dobrý,a le taky se bojím, že si tělo zvykne...ale třeba tím, že tam není jediná chemická složka, tak to bude fakt dobrý...kéž by,protože já někdy byla jak šílená - nejvíc před spaním večer a já bych se rozdrápala do krve 🙄

crawler
28. apr 2014

@jitu22 tak díky za tip🙂 vyzkouším někdy i tu naturinku.Od té zelené větévky jsem si koupila organický bambucký máslo s konopím a brutnákem a žasnu, jak mi to pomáhá na tu moji pleť- aktuálně mám periodu při které se mi hrozně zhorší akné a nyní nic 😵Jinak čím jsem starší tím víc nesnáším vůně - rozuměj umělé,chemické, vzpomínám na časy gymplu,kdy jsem očuchala celý katalog avon a dnes je mi z toho spíš na blití...Mě to vadí, zvedá mi to kufr, bolí hlava...jsem ráda, že jsem se taky odhodlala k té přírodní kosmetice 😵

papajka7
28. apr 2014

@miska_d dakujem za tip 😉 ,uz mam najnovsie ottobre objednane 😵 😵 😵 😵 😵 😀

jitu22
28. apr 2014

@crawler jj, mám to úplně stejně. Jak někam přijdu na wc a je tam ta chemická vůně, je mi hned šoufl 😝

Tady moje sobotní recyklace (chtěla jsem šít softky, ale nakonec jsem se vrhla na recyklo-gatě z mých starých manšestráků).

mamata
28. apr 2014

@jitu22 pane jo, ty jsou luxusní!!!!!

ucitelka70
28. apr 2014

@jitu22 presne ako píše @mamata - luxusné, ani známky po recy, vyzerajú lepšie, ako nové.... krásna, precízna práca....

zuzimia
28. apr 2014

@jitu22
Krásne!

sinala
28. apr 2014

@jitu22 super,jakou jsi šila velikost?

sinala
28. apr 2014

@jitu22 velikost už jsem si přečetla na blogu🙂