icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
28. apr 2014

@jitu22 super gate! nebojis sa tej svetlej farby? 😀

a_lexa
28. apr 2014

@jitu22 ty jsou ....ty jsou .....ty jsou ......nemám slov 😵 😵 😵 😵 A v té světlé barvě áááách. 😵 😵

argo1
28. apr 2014

sice není Dadka Day, ale starší vyrostl ze všech tepláčků, tak bylo třeba spíchnout delší verzi velikosti 92 (momentálně prodlouženo na 104). A trochu jsem si zavzpomínala, protože je to teplákovina z úplně první hromady (skoro před 3 lety), které jsem se zúčastnila, z MTX. Šití zdar!

jitu22
28. apr 2014

@mikulka45 ani moc ne, u gatí mě trocha té patiny žíly nerve 😀 On má jediné kupované džíny a pak několikery poděděné manšestráky neurčitých barev a střihů, tak jsem chtěla aspoň jedny slušivější. Na písek mu je dávat nebudu, ale když nepřežijou, tak se taky nic nestane. To e na recyklaci super - člověku je líto akorát práce, le ne materiálu. (A mně teda ještě zánovní jeansové dvojjehly, kterou jsem při posledním švu zlomila a kdo ví, kde budu shánět novou, abych nemusela dávat jedno tolik za poštu)

petkasv
28. apr 2014

@jitu22 úžasný, fakt úžasný 😵

kveta007
28. apr 2014

@crawler @jitu @katka82 @zuzkasim Děkuji za tipy na šampóny, ale jsem už dost skeptická a jak tu to tom píšu, tak se drbu, jak kdybych měla snad blechy. No, snad někdo, kdo si kupoval z Nobilisu ten Regenerační šampón, tak že se toho mého ujme a odhodlám se zase zkusit něco nového.
Jinak Evi, mě teda na moji věčně pubertální pleť pomohly porody. 😉 A pak ještě kosmetika od Biodermy, řada sébium. Po tom jsem konečně neměla pleť ani přesušenou, ani přemaštěnou a póry se tak neucpávaly. Akorát mě mrzí, že nemají žádný krém s UV faktorem, protože jakmile jsem na to dala zase nějaký opalovák, tak se pokožka opět uzavřela.

snowwitch
28. apr 2014

@kveta007 Já bych se ho asi ujala, zatím jsem z něj nadšená 😀 Co za něj?

koki_melo
28. apr 2014

@jitu22 Kaťata jsou LUXUSNÍ!!!

macin73
28. apr 2014

@jitu22 kalhoty naprostá bomba, smekám!!! střih máš vlastní? jsou opravdu vydařené!

jitu22
28. apr 2014

@macin73 né, to jsou Nonity z FM. Tohle bych nevymyslela 😀

macin73
28. apr 2014

@bury řekla bych, že to je nějaká standardní šíře 140 cm (kdyžtak poměřím) ... jako doufala jsem, že to na 90 cm okno bude stačit, ony se ty závěsy až tak moc neřasí... jen mi nedošlo, že vlastně nemohou končit zároveň s "dírou", ale musí ji přesahovat, jinak tou škvírou bude hodně prosvítat světlo... já jsem totiž koupila nestandardně dlouhé záclony (nádherné s mašinkami a hvězdami, akorát jsou dole zakončené vlnovkou a nedají se zkrátit), a tím jsem si to prostě zkomplikovala... jen jak jsem teď koukala na ty roztažené závěsy, tak to vypadá divně, když je ten závěs jen u jedné strany... já snad budu muset jít koupit ještě jednu délku a tu rozdělit napůl a pověsit na stranu té šikminy... óóójé, to mě ty závěsy vyjdou pěkně draho... hlavně doufám, že se dětem budou líbit ještě dlouho 😀 😀 😀

stassy
28. apr 2014

a mate nektera ozkouseny fakt funkcni sampon proti lupum, resp. na suchou pokozku hlavy? me se ted posledniho pul roku delaji strasne lupy a to si hlavu nedrbu. umyju samponem Head&Shoulders (k prirodnim jsem se jeste nedopracovala, zdelavam zasoby z nekolikerych Vanoc 😀 ) a druhy den uz se mi to zasr loupe..

terezita
28. apr 2014

@macin73 hele ja mam zavesy taky akorat na siri okna, co se mi vesly na sirku latky.. ze zacatku mi to vadilo, ted jsem si uz zvykla. mam ty zatemnovaci a byly dost drahy, toz jsem nechtela brat jednou tolik 😀
v detskem pokoji mam jen ten jeden odsouply na jednu stranu, na druhe mame stolek a kdyby tam byla shrnuta druha pulka zavesu, tak to u toho stolku bude stinit. jinak v loznici mam na okno zavesy dvoje, na jedne strane shrnute ty zatemnovaci, na druhe obyc.ikeackou bavlnu, podle toho, jestli chci, abysme meli cernocernou tmu nebo jen v lete odstinit prime slunko.

kamishek
28. apr 2014

@stassy jsem zvědavá, jestli někdo poradí něco funkčního... zkoušela jsem manžela uvrtat několikrát do přírodních šamponů, že to je šetrnější a bude líp, ale vždycky se mu to bohužel jenom zhoršilo 😒 i když mi to třeba na ty moje lupy vcelku pomáhá, ale já to nemám tak brutální jak on... jemu (aspoň zatím) funguje bohužel asi jenom ten head&shoulders a i ten jen tak napůl 😒 jakože lupy má i tak, ale nesněží mu z hlavy tak strašlivě, jak s ostatníma šamponama 😒

terezita
28. apr 2014

@stassy ja prave poridila ten od lushe a s tim jsem byla dost spokojena. a pak jsem teda poridila olejovy od sayossu, bo mam dost suche vlasy a najednou je nemam 😅
jo jinak ma kadernice teda zasadne doporucuje pripravky na vlasy pro chlapy (ani nic jineho nepouziva) a vzdycky kdyz mi umyje a vymazli hlavu, tak ty vlasy maj uplne jine grady nez kdyz to meju vsim moznym doma 🙂
a head & shoulders u me teda nikdy nezabral..

stassy
28. apr 2014

@terezita od Lush ktery konkretne, prosim? asi jsi to uz psala, toz se omlouvam, ja to jen proletavala a konkretni typy neregistrovala. dekuju. 🙂

jieff
28. apr 2014

@kamishek
@stassy mm funguje jedine Vichy z lékárny, maji dva druhy na mastící se hlavu a na suchou...

terezita
28. apr 2014

@stassy ten rehab. jestli bys chtela, mam ho tu jeste trochu zbytek.

macin73
28. apr 2014

@terezita no vidíš, tak já ještě asi vydržím... nebo spíš uvidím, kdy se dostanu do galanterky, protože bych potřebovala ještě kousek závěsu i do pracovny... sice je nebudu nikdy zatahovat, neb jsme na toto okno (do dvora) dali jen jednoduchou tyč, ale je dost dlouhá a mně nějak vadí, jak je tam jen za záclona a po obou stranách trčí nahoře dobrých 20 cm na obě strany tyče... přijde mi to okno nějaké nedodělané... 😝... naštěstí ta látka do pracovny byla celkem levná, ale do toho pokojíčku vyšla celkem draho (asi 220 Kč/m)...

@bury jinak postřeh k záclonám... brala jsem vždy jednou tolik, než je šíře okna a klidně bych příště koupila i kousek navíc... a pak se mi moc osvědčila taková jakoby dvojitá řasící páska... ona je teda jednou tak drahá, ale nádherně ty záclony nařasí, fakt to vypadá dobře... klidně vyfotím

bury
28. apr 2014

@macin73 - jo to znám, mám jí teď doma 😉 No ono se říká, že záclona by měla být jednou tolik šíře. Ale u některých mi to přijde zbytečně moc. Závěs vůbec nevím. Je to věda, co? Když vyfotíš, budu ráda.
My budeme potřebovat (až se přestěhujeme) do obýváku - 4 veliký okna 😝 tam bych právě chtěla záclonu - jen něco fakt jednoduchýho, bez ozdob a i závěs. Máme fakt velký okna, tak ať nejsme jak ve výloze. Sice sousedy nemáme, ale když jde někdo kolem.... a ať nejsme tolik přístupný úchylákům - jeden nám tu chodí. No a pak budu potřebovat na 7 oken závěsy - zatemňovací - ložnice a pokojíky. A to teda bude taky cenovej masakr 😝 Dneska jsem koukala v Kika (vyjela jsem po sto letech do civilizace 😀 😀 ) a mají teda krásný, ale je to dost drahý, no 😝

sislik2010
28. apr 2014

@stassy používam freederm zinkový. Nechává se působit cca 10 minut a začátky často a pak už jen udržovací jednou týdně. Mezi používám taky H&S . Koupit v lékárně.

bordino
28. apr 2014

Rychlo kostýmy pro děti... nějak jsem letos zaspala 🙂

bury
28. apr 2014

@terezita - to máte zajímavě řešený závěsy.... to jsem ještě neviděla, že by měl někdo dva druhy 😉
já nemám představivost a vůbec netuším, jak to vymyslet 😒

petkasv
28. apr 2014

Holky mám takovou radost, že se pochlubím i vám tu 😀 náš nový šátek 😀 Didymos Pávi 🙂

terezita
28. apr 2014

@bury zavesy ja delala vzdy 1,5x okno. zaclony nemame, takze tam netusim..
jooo, ja nemam rada nudu.. 😅 toz jeden je cerveny a druhy bily s modrymi obrazky (ale chci vymenit za bilosedy..). na jedno okno by to vypadalo blbe, ale mame dve na loznici a holt ty vnejsi jsou jedna barva a vnitrni druha. vypada to kupodivu dobre

bury
28. apr 2014

@terezita - je to fakt dobrý nápad 😉 a jak to popisuješ, tak si to i dovedu představit, ale samotnou by mě nenapadlo.... 😉 🙂

anastazieb
28. apr 2014

@stassy mně se začaly zničehonic dělat lupy asi před rokem (takové potěhotenské a pokojící "vystřízlivění" vlasů 😀 ), přestože mám vlasy mastné, a moje do té doby přírodní šampóny už tomu nepomáhaly. Takže používám Fructis proti lupům a dobrý. Měla jsem i šampóny od Lushe, ty tuhé, ale taky nic, i když ten Rehab tuším není tuhý?, takže to možná bude jiné. A hlavně taky odmítám dávat za lahvičku šampónu 200...

argo1
28. apr 2014

@jitu22 Nonity jsou super!
@bordino Jolanka je bezkonkurenční čarodějka 😀 🙂 Pěkně se do nové role vžila 😎

terezita
28. apr 2014

@anastazieb @stassy ten rehab je tekuty. ty tuhe jsem na svou hrivu nikdy nezkousela, prijde mi, ze na ne mam moc vlasu.. 😅
mne se zacly delat lupy v kancelari z klimatizace.. 😝 se ted tesim na ty tri roky doma, se dam zase do kupy.. 🙂
@bury vzniklo to prave proto, ze jsem mela uzke ty zavesy.. 😅 za normalnich okolnosti by me to taky asi nenapadlo..

macin73
28. apr 2014

@bury já právě záclony (tedy látku na ně) kupovala hodně jednoduché a jemné, a tam je ta dvojnásobná šíře na místě... je mi jasné, kdyby to byla nějaká silnější krajková záclona se vzorem, tak tam je to asi moc... já mám obecně ráda spíše jednoduchost, takže jsem původně záclony ani nechtěla (jen žaluzie), ale zaprvé na ně teď nejsou finance (resp. není to prioritou) a zadruhé jsem zjistila, že ty záclony ten domek dost zútulní... nehledě na fakt, že jsem nechtěla být jak ve výkladní skříni, takže něco na okna byla nezbytnost... zítra na denním světle Ti to vyfotím, teď už by bylo asi vidět houbeles... na ta velká okna plus dvě normální jsem nakonec koupila v tom bonprix, protože to bylo děsně metrů, ale nakonec jsem i dokupovala na každé okno jeden šál, protože mi to přišlo málo... takže na šíři 150 cm mám koupené 3 šály 140 cm šíře, ale tam je to i o tom, že opět mi zbylo po stranách dost garnýže a do obýváku už rozhodně žádné závěsy (ani na boky) pořizovat nehodlám, abych si tu místnost zbytečně neztmavila (většina je na severovýchod) - takže proto jsem dokupovala ty záclony (odkaz na ně o pár stránek dříve)