icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

viktoriesarah
2. máj 2014

Dobrý večer. Prosím a šijete i vložky do hlubokých kočárků i s bokama 🙂 mám Casualpay a ráda bych tam dala vyndávatelnou vložku ,která se dát prát ... díky Táňa PS: zkusím přidat foto z jiné korbičky ,aby jste věděla co myslím 🙂

miska_d
3. máj 2014
Používateľ miska_d je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miska_d.

Ahojte, máte niekto skúsenosti s látkovými plienkami podľa strihu z OTTOBRE? http://www.vecicky.sk/OTTOBRE-pre-deti-2005-3-d49.htm

petkasv
3. máj 2014

@allymally já ti rozumím s tím, že malý má potíže a musíš být stále při něm, u nás to bylo totéž, Rozárka měla kritické tři měsíce, pak to jakž tak šlo, ale tu rivalitu ze strany Bětky jsme tu nikdy neměli, u nás to bylo o to jednodušší, že prostě Bětka byla dlouhou dobu a řekla bych že stále je prostě ta které se víc všichni věnují, aje to stejné jako u @rebelie, nikdy jsme Bětce neříkali, že nesmí toto, protože by to vzbudilo miminko, to dělám až teď, protože když R.spí a B. piští tak jí zákonitě vzbudí, nevzbudí jí sekačka, ale B. jí vzbudí 😀 U nás pomohl šátek, měla jsem R. neustále v šátku a maximálně se mohla věnovat Bětce, mohli jsme spolu vařit, mohli jsme hrát cokoliv, nikdy v tom nebyla překážka 🙂
Problém u nás nastal až když R. si začala hlídat své místo 😀 paradoxně 😀 začala do B. kousat a tlouct jí ☹ ale i to už jsme vyřešili 🙂

laeela
3. máj 2014

@crawler Já teda ještě šicí inspiraci ke Dni matek přidávám:
http://www.hawthornethreadsblog.com/2014/04/sew...

laeela
3. máj 2014

Píšu pro pořádek ještě sem pro všechny pletařky:
na www.ganella.cz mají 35 procentní slevu na všechny zimní DROPS vlny.

zabza40
3. máj 2014

Je kdy je den matek tuto nebo příští neděli?

evaon
3. máj 2014

@miska_d Ja som s malymi upravami sila podla ich free strihu. A pouzivame 😉
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaipp...

betelgeuzz
3. máj 2014

@zabza40 druhá květnová neděle, takže příští týden.

evaon
3. máj 2014

Dokoncila som kompletik, pre trochu vacsie dievcatko ako je Tana a celkom sa mi to pozdava, asi budem musiet aj nasej malej nieco podobne spichnut 🙂

kveta007
3. máj 2014

@laeela A které máš od Dropsu otestované? Já pletařka moc nejsem, ale máma se pro vnoučata rozhodla uháčkovat čepičky, tak dumám které bych měla objednat. Na čepici pro tříletáka je 50 g málo, ale 100 g by mělo stačit, že?

sinala
3. máj 2014

@evaon moc pěkná souprava

alenf
3. máj 2014

dievčence ak by ste daktorá chcela veľký priemyselný stroj minerva kľudne sa ohláste ,mne tu zavadzia,nepotrebujem ho.

laeela
3. máj 2014

@kveta007 já nevím, jaká je spotřeba při háčkování, pokud stejná, jako při pletení, tak já počítám spotřebu na 3-5 let 3 klubka na 2 čepice.
2 klubíčka na dospěláckou velikost.
Jinak Baby merino a Merino Extra Fine můžu jen a jen doporučit.

laeela
3. máj 2014

@kveta007 Teď ještě dumám, počítej radši 2 klubíčka na čapku, ono záleží dost od vzoru 🙂 .

arlette
3. máj 2014

@evaon krásná souprava, ty rukávy by mě asi zničily, určitě bych netrefila délku 🙂
@allymally tak to mě mrzí, že to máš tak náročné. Já jsem bohudík nikdy žárlivost v takovém rozměru ani u jednoho z dětí nazažila. Od samého počátku těhotenství se vdycky všichni těšili na sourozence, ale taky byli starší a asi to jinak vnímali. I když teď peklí a nasírají se. Rivalitu pozoruju spíš u nejstaršího a to až teď. Ale to proto, že už je to velký kluk a mám na něj vyšší nároky než na prťata a z toho pak pramení jeho přiblblé chování. Taky myslím, že už mu začíná strašit puberta, ta to je jedno s druhým. Ale jinak obecně souhlasím se vším, co tu psaly holky. Chce to vydržet, stále vysvětlovat, být trpělivá. Nezní to moc optimisticky, co. V případě té motorky - když neposlechne, zabavila bych. Třeba bych mu i před vycházkou řekla, že smí jet na motorce pokud bude poslouchat a když ne, že mu ji budeš muset vzít, protože se bojíš, že by se mu mohlo stát to a ono a že to nechceš, protože ho máš ráda .... No zkrátka vysvětlit i ten důsledek, co by se mohlo stát. S tím bitím malého bych zase zkusila vysvětlit, že mu by se to taky nelíbilo a naopak bych mu ukázala a naučila dělat to, co má miminko rádo .... Určitě jsi jako matka neselhala, je to běžný jev jak tu čtu 😀 Takže hlavu vzhůru, jsi šikovná maminka, to zvládneš a časem to bude zase dobré 🙂 A můžu se zeptat, co má mimísek za potíže s dýcháním?

endousek1
3. máj 2014

Ahoj holky,
jen narychlo zaskočím. Kdo u mě občas něco koupil, tak by měl mít mail na hromadu z Hilca, pokud ne, tak mi prosím, písněte.
Kdo nekoupil a chce, tak mi pošlete přes sz maila a také Vám pošlu odkaz🙂

kveta007
3. máj 2014

@laeela Díky za tip, kouknu na to. Ale, pokuď se máma pustí do téhle čepičky http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12358 , kterou jsem včera viděla kamarádky, tak musím koupit klubka 3. 😉 Ale fakt vypadal pěkně.

koki_melo
3. máj 2014

Ženy prosím pěkně, vy co šijete z nevysráženého Lille, rukávy a dýlku necháváte o cca 5cm/10% delší a stříháte normální velikost, kterou děti nosí? Jak moc se projeví to nevysrážení třeba na průramcích? Nebo mám střihnout vetší vel a o kolik? Já vím, že asi nejjednodušší by bylo vysrážet, ale trochu mě láká šít z té pěkné rovné uhlazené látky 😉 . Moc díky za rady!

miska_d
3. máj 2014
Používateľ miska_d je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miska_d.

@evaon dakujem 🙂

laeela
3. máj 2014

Ušila jsem halenku, s výsledkem jsem celkem spokojená, s průběhem šití, které k němu vedlo, to už je horší. 😀

sufik1
3. máj 2014

@evaon souprava super, to proužkování asi pajcnu, až budu mít zbytky.
@viktoriesarah jestli chceš poradit JAK UŠÍT, klidně poradím. http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/08/vylep...
@miska_d podle ottobre jsem nešila, ale řekla bych žádný zázrak to nebude. Tady je spousta i jiných střihů zadarmo http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/01/strih...

@allymally žárlení je síla. Já v podstatě úmyslně před narozením dvojčat předala všechnu péči o staršího tatínkovi, takže se fixoval na něj a nebyl to pro něj takový šok. A teprve teď se to trochu rovná. S miminama (teda už budou mít rok...) má problém, hlavně když mu jdou po hračkách a to je mydlí docela fest a bohužel je za to potrestaný, protože jim kolikrát může hodně ublížit. Snažíme se mu věnovat - babičky, tatínek a třeba dneska byl jen se mnou v planetáriu a jeli jsme vlakem a tatínek hlídal dvojčata. Doporučuju.

laeela
3. máj 2014

@kveta007 Tak tu znám, ta je moc krásná a kvůli té zrovna bych se ráda naučila pořádně háčkovat. A ještě kvůli Granny Squares a vůbec háčkovaným dekám. 🙂

kveta007
3. máj 2014

@miska_d Já šila a mým baculatým dětem sedí moc pěkně. Ale pozor - byť je to rozdělené na velikosti, tak i ta nejmenší velikost je drobnějším dětem skoro do odplenkování. Pro puclíky se dají užít i ty větší velikosti. Takže ušít zkusmo jen z nějakého ručníku, ať můžeš ozkoušet a lépe odhadnout, kterou velikost.

mooncaa
3. máj 2014

SOS existuje něco na fleky od pampelišek? Fleky vylezly až po vyprání. Díky.

viktoriesarah
3. máj 2014

@sufik1 Jsi hodná ,ale raději to nechám na profíkovi 🙂 jestli můžu prosit ,tak jestli šiješ na zakázku ,tak bych se domluvila s tebou, než brát od tebe střih a dávat to naší rodinné švadlence 🙂 Mám po dceři 6 let starý kočárek a vnitřek korbičky je růžový a teď čekám chlapečka..mu to bude asi jedno na jakou barvu čučí ,ale i z toho praktického hlediska ,že vložku můžu kdykoliv vyprat. Jestli si prp ,tak mi prosím písni kolik by to stálo. Chtěla bych jednobarevnou vložku ,protože vnitřek střížky zůstane růžová a zvenčí je kočár khaki ..zkusím najít foto a pošlu 🙂 zatím děkuju papa T.

viktoriesarah
3. máj 2014

@sufik1 našla jsem jen tohle foto na netu ...

viktoriesarah
3. máj 2014
ucitelka70
3. máj 2014

tepláčiky v akcii po búrke....

sinala
3. máj 2014

@mooncaa per pořád dokola, vyprat, nechat uschnout a zase hodit do praní a tak to dělat až fleky zmizí nebo budou neviditelné

sufik1
3. máj 2014

@viktoriesarah nezlob se, ale psala jsem, že poradím JAK UŠÍT, ne že ušiju. Tohle je chat pro švadlenky, ne na domlouvání zakázek. (a když, tak zásadně interní poštou). Kromě toho mám zakázek na minimálně měsíc dopředu a nestíhám. Takže fakt ne.
Za taková věda to není a většina i domácích švadlen si s tím poradí. Jen je potřeba mít ten kočár naživo.