Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte, rada by som vas poprosila o radu,čo sa tyka patentov/lemov na oblecenie. ja pouzivam stale iba take rebrovane patenty. Kedže sa niektore farby tazko zhanaju, zvazujem že si kupim aj hladke patenty. je v nich nejaky rozdiel,co sa tyka sitia? napr. či sa moc nenatiahnu? rebrovany sa natiahne a pekne sa vrati do povodneho stavu, aj hladke sa "vratia"? nech z toho nemam obrovsku zrudu.dakujem
@allymally pridavam moju skusenost so ziarlivostou, mozno nieco zaberie. Su to rady od psychologicky site na mieru pre mojho Sama, ked bol maly a narodila sa Juli. Vsetky rady pomohli. Ako prve sme zaviedli NASE DNI znamenalo to, ze tri dni v tyzdni na dve hodiny si vybral program, ktory som s nim travila. Len ja a on podla jeho predstav. Manzel strazil malu a my sme chodili do cukrarne, do kina a pod. Nesmierne sa vzdy na to tesil a velmi to pomohlo. Druha vec spocivala v chodeni do materskeho centra, kde sa vyhral s detmi a ja som nemusela za nim lietat, unavil sa a nebol taky aktivny a nervozny. Dalsie boli take veci ako planovanie kazdeho dna dopredu vecer pred tym, aby vedel co bude na druhy den a nebol prekvapeny a kazdovecerne uspavanie rozpravanim sa o vsetkom moznom. Bolo to sice nesmierne narocne, ale zmenil sa na anjelicka. 😀
Je sice pravda, ze to boli rady pre dieta s ciastocnym autizmom, ale vela nam zaberalo aj na Mateja, ked bol maly. Musel citit, ze som dokazala byt len pre nho sama. A ked som kojila, tak som ho vzdy zavolala k sebe a jednou rukopu ho hladkala, alebo sme spolu spievali Juli, aby sa jej lepsie kojilo 🙂 . Vyskusala som vtedy hromadu veci, lebo toto, co robil bolo neunosne, nevedeli sme ze je autista, takze sme robili chybu za chybou, ale tieto veci nam pomohli, tak skus. 🙂
@allymally @lilly2711 ziarlivost... u nas nebola, ale teraz ked citam lilly tak som to nejako velmi podobne riesila aj ja, matko bol s nami ked sme sa s miskom kojili. Doniesol mi knihu a citala som mu, ked sme mali poobedny spanok a Miska som kojila ale zaroven som uspavala starsieho matka (dovtedy som s nim zaspavala) tak som ho drzala za nohu 🙂 a kocik som zrusila po par dnoch... ovela viac sme spolu mohli "vystrajat" ked mensi bol v satke a ja som bola viacmenej bez obmedzeni a mohla som sa starsiemu plne venovat...
Snad aspon troska nieco z toho pomoze 🙂
@sufik1 a na čem jste byli v planetáriu? My bychom s Vilémkem taky na něco rádi, ale nevím, co vybrat...
A moje poslední dva počiny...
@koki_melo abych řekla pravdu, já to moc neřeším 😅 . Mám svůj obvyklý střih, ze kterého šiju všechno. Ale obecně to všechno dělám větší, aby to déle vydrželo.
@laeela A nemas nahodou ozkousene Big merino? to me docela laka, ze by to pekne pribyvalo.. 🙂
@kveta007 ono zalezi, jakou prizi chces na cepku brat. ja bezne delam cepky hackovane z bavlnene Camilly, na triletaka je spotreba necela dve klubka. Drops ma prize bavlnene silnejsi, pro petiletou jsem delala z Safran a jedno klubicko bylo uplne tip top, delala jsem takovy hodne otevreny vejirkivy vzor.
@anastazieb krasne a ten pejsek 🙂
muzu se zeptat odkud mas ten pruh uplet? Krasne barvy. Dekuju
@anastazieb o rozpůlené hvězdě http://www.planetarium.cz/?cat=74#O_rozpulene_h... a velmi ho to nebavilo a lezl mi po hlavě po prvních 10 minutách. Prostě je zvyklý na animace a tohle byla v podstatě slideshow s povídáním. Sice jako hezky udělaný, ale nudaaaaaaa. Ale super byla expozice dole, to ho bavilo.
@laeela Diky, tak ja budu jeste chvili premyslet 🙂 jo a jeste - netusis, jaka by mohla byt spotreba na detsky svetr ve vel. 122?
a snad uz posledni pletaci dotaz - kdo mate zkusenost s Merinem od Vlnapu, jak ho perete? ja zila v domnenu, ze ho strcim do pracky a na etikete je rucni prani.. :-/
ještě jak jste tu probíraly tu žárlivost u dětí a tak.. tak u nás očekávám trochu problém právě při tom nočšení miminka v šátku.. madlenka je doteď nosivec a tulivec, tak bude chtít nosit taky 🙂..., tak budu muset asi natrénovat tandemové nošení a doufat, že mi při tom neupadnou záda 😀.
@sufik1 díky, tak to ještě taky asi nebude nic pro něj.
@lillyzelvicka je to úplet od Mráze.
@genkai271 v zebrovanem a hladkem patentu neni co do pouziti rozdil, mozna byvaji trochu pruznejsi, ale zalezi na jaky natrefis 😉
@anastazieb -dakujem, ja som totižto raz kupila taky hladky "uplet" a myslela som, že to bude na patent, ale natiahlo sa mi to do nekonecna,tak sa odvtedy bojim tchto "hladkých" typov🙂

@sufik1 jééé ,tak to se mooc omlouvám to jsem nevěděla ,že je to tu jen diskuzní ☹ v pohodě nějak to vymyslím ,ještě jednou se omlouvám....🙂