icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

viktoriesarah
3. máj 2014

@sufik1 jééé ,tak to se mooc omlouvám to jsem nevěděla ,že je to tu jen diskuzní ☹ v pohodě nějak to vymyslím ,ještě jednou se omlouvám....🙂

genkai271
3. máj 2014

ahojte, rada by som vas poprosila o radu,čo sa tyka patentov/lemov na oblecenie. ja pouzivam stale iba take rebrovane patenty. Kedže sa niektore farby tazko zhanaju, zvazujem že si kupim aj hladke patenty. je v nich nejaky rozdiel,co sa tyka sitia? napr. či sa moc nenatiahnu? rebrovany sa natiahne a pekne sa vrati do povodneho stavu, aj hladke sa "vratia"? nech z toho nemam obrovsku zrudu.dakujem

lilly2711
3. máj 2014

@allymally pridavam moju skusenost so ziarlivostou, mozno nieco zaberie. Su to rady od psychologicky site na mieru pre mojho Sama, ked bol maly a narodila sa Juli. Vsetky rady pomohli. Ako prve sme zaviedli NASE DNI znamenalo to, ze tri dni v tyzdni na dve hodiny si vybral program, ktory som s nim travila. Len ja a on podla jeho predstav. Manzel strazil malu a my sme chodili do cukrarne, do kina a pod. Nesmierne sa vzdy na to tesil a velmi to pomohlo. Druha vec spocivala v chodeni do materskeho centra, kde sa vyhral s detmi a ja som nemusela za nim lietat, unavil sa a nebol taky aktivny a nervozny. Dalsie boli take veci ako planovanie kazdeho dna dopredu vecer pred tym, aby vedel co bude na druhy den a nebol prekvapeny a kazdovecerne uspavanie rozpravanim sa o vsetkom moznom. Bolo to sice nesmierne narocne, ale zmenil sa na anjelicka. 😀
Je sice pravda, ze to boli rady pre dieta s ciastocnym autizmom, ale vela nam zaberalo aj na Mateja, ked bol maly. Musel citit, ze som dokazala byt len pre nho sama. A ked som kojila, tak som ho vzdy zavolala k sebe a jednou rukopu ho hladkala, alebo sme spolu spievali Juli, aby sa jej lepsie kojilo 🙂 . Vyskusala som vtedy hromadu veci, lebo toto, co robil bolo neunosne, nevedeli sme ze je autista, takze sme robili chybu za chybou, ale tieto veci nam pomohli, tak skus. 🙂

anielik
3. máj 2014

@allymally @lilly2711 ziarlivost... u nas nebola, ale teraz ked citam lilly tak som to nejako velmi podobne riesila aj ja, matko bol s nami ked sme sa s miskom kojili. Doniesol mi knihu a citala som mu, ked sme mali poobedny spanok a Miska som kojila ale zaroven som uspavala starsieho matka (dovtedy som s nim zaspavala) tak som ho drzala za nohu 🙂 a kocik som zrusila po par dnoch... ovela viac sme spolu mohli "vystrajat" ked mensi bol v satke a ja som bola viacmenej bez obmedzeni a mohla som sa starsiemu plne venovat...
Snad aspon troska nieco z toho pomoze 🙂

arlette
3. máj 2014

@mooncaa zkus pokapat citronem, trochu to vybělí, ale vypere se to až časem. Nebo kápni vanish a nech přes noc. Vanishem jsem zničila už mnoho skvrn 😉

mooncaa
3. máj 2014

@sinala Díky, tak doufám, že tam nestihne vyrobit další. Musela zprasit ty nejhezčí kaťata, co jsem myslela, že podědí nejmladší.

anastazieb
3. máj 2014

@sufik1 a na čem jste byli v planetáriu? My bychom s Vilémkem taky na něco rádi, ale nevím, co vybrat...

A moje poslední dva počiny...

anastazieb
3. máj 2014

@koki_melo abych řekla pravdu, já to moc neřeším 😅 . Mám svůj obvyklý střih, ze kterého šiju všechno. Ale obecně to všechno dělám větší, aby to déle vydrželo.

sinala
3. máj 2014

@mooncaa neboj ještě podědí, taky jsme měli fleky na hezkých světlých🙂

argo1
3. máj 2014

@miska_d Já jsem si podle zdejších rad, střih jen zkrátila na délku asi o 4cm, a šiju podle toho střihu i svrchňáky ted´, kdy je malýmu rok a půl a postupně prodlužuju. a náš prcek patří mezi baculatější děti. 😎

stassy
3. máj 2014

@laeela A nemas nahodou ozkousene Big merino? to me docela laka, ze by to pekne pribyvalo.. 🙂
@kveta007 ono zalezi, jakou prizi chces na cepku brat. ja bezne delam cepky hackovane z bavlnene Camilly, na triletaka je spotreba necela dve klubka. Drops ma prize bavlnene silnejsi, pro petiletou jsem delala z Safran a jedno klubicko bylo uplne tip top, delala jsem takovy hodne otevreny vejirkivy vzor.

lillyzelvicka
3. máj 2014

@anastazieb krasne a ten pejsek 🙂
muzu se zeptat odkud mas ten pruh uplet? Krasne barvy. Dekuju

sufik1
4. máj 2014

@anastazieb o rozpůlené hvězdě http://www.planetarium.cz/?cat=74#O_rozpulene_h... a velmi ho to nebavilo a lezl mi po hlavě po prvních 10 minutách. Prostě je zvyklý na animace a tohle byla v podstatě slideshow s povídáním. Sice jako hezky udělaný, ale nudaaaaaaa. Ale super byla expozice dole, to ho bavilo.

laeela
4. máj 2014

@stassy na můj vkus malinko víc žmolkuje, ale jinak fajn.

stassy
4. máj 2014

@laeela Diky, tak ja budu jeste chvili premyslet 🙂 jo a jeste - netusis, jaka by mohla byt spotreba na detsky svetr ve vel. 122?
a snad uz posledni pletaci dotaz - kdo mate zkusenost s Merinem od Vlnapu, jak ho perete? ja zila v domnenu, ze ho strcim do pracky a na etikete je rucni prani.. :-/

mahafi
4. máj 2014

ještě jak jste tu probíraly tu žárlivost u dětí a tak.. tak u nás očekávám trochu problém právě při tom nočšení miminka v šátku.. madlenka je doteď nosivec a tulivec, tak bude chtít nosit taky 🙂..., tak budu muset asi natrénovat tandemové nošení a doufat, že mi při tom neupadnou záda 😀.

petkasv
4. máj 2014

@stassy já to peru normálně v pračce, nikdy se mu nic nestalo, peru na 40

anastazieb
4. máj 2014

@sufik1 díky, tak to ještě taky asi nebude nic pro něj.
@lillyzelvicka je to úplet od Mráze.

anastazieb
4. máj 2014

@genkai271 v zebrovanem a hladkem patentu neni co do pouziti rozdil, mozna byvaji trochu pruznejsi, ale zalezi na jaky natrefis 😉

genkai271
4. máj 2014

@anastazieb -dakujem, ja som totižto raz kupila taky hladky "uplet" a myslela som, že to bude na patent, ale natiahlo sa mi to do nekonecna,tak sa odvtedy bojim tchto "hladkých" typov🙂

bordino
4. máj 2014

Mám velkou radost, Jola včera dostala tu Janomku a je to skvělý stroj. První počin, vše komplet sama - stříhání, začištění, vyšití, aplikace a i to sešila a kupodivu rovně.

veronik77
4. máj 2014

@bordino po kom to dítě je tak šikovné 😵 😵 😵

palosek
4. máj 2014

@mahafi ad žárlivost dětí....Já myslela, že D se to netýká, ale stačila velká rodinná oslava a dítě sestřenky u mě na klíně 😀 😀 😀 😀 Všeho nechala a hned byla u mě...naštěstí bez hlasitých scén 😅 😅 😅

mahafi
4. máj 2014

@palosek to si umím představit..., budu si muset pořídit další ruce na tulení...., já doufám, že to nějak zvládneme, vím, že je mazlivá, tak se připravit na to, že to bude potřebovat ve zvýšené míře - čili v praxi, že se od sebe nehneme 😀 🙂.

mahafi
4. máj 2014

@lilly2711 ty rady jsou dobré 🙂, ty dny jen pro nás se starší jsou dobrý!

sinala
4. máj 2014

@bordino ty jo, to je fakt šikovná a ty musíš být neuvěřitelně potěšena 😀 😀 😀

petkasv
4. máj 2014

@bordino ta má fakt talent, je dobrá, počiny jsou báječný 🙂

bury
4. máj 2014

@bordino - tak to je super 😵 😉 to má asi dobrý geny 😉

diapozitiv01
4. máj 2014

Tyzdnove sitie:
Tricko: strih Ottobre, latka predok Lille, zadok a rukavy elasticky jednolic
Teplacky: strih oblubeny Pauli z DaWanda s vreckami na zadku, latka elasticka teplakovina, vnutro vreciek z lille

petkasv
4. máj 2014

Má víkendovka 😀
3/4, lněné s bílou, jsou fakt decentní a jemné 🙂 a bambusové triko, úžasssssnééé 😀