icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
4. máj 2014

@petkasv hele, jíš ty vůbec??
kalhoty jako vždy parádní i to tričko!!!!!

petkasv
4. máj 2014

@mamata jimmm 😀 neboj 😀 už jsem nabrala necelé kilo 😀

ucitelka70
4. máj 2014

@petkasv perfektné.......

zuzimia
4. máj 2014

Tak mame od utorka kiahne, teda mensia ma a tak chodime menej von. Umerne tomu sa zvysila moja sicia produktivita, takze na doplnenie nejake nohavicky z dadky pre obidve a tricka na teplejsie dni. Vyskusala som premierovo aj ten vlnkaty okraj bez podhnutia (neviem ako sa to vola) a celkom fajn. Herecky boli spokojne, tak to je hlavne.

laeela
4. máj 2014

@stassy Tak to fakt netuším. 🙂

ucitelka70
4. máj 2014

@zuzimia krásne......

zuzimia
4. máj 2014

A este dve nesicie...posledne kosiky a "ako malicky objavil jablko".

crawler
4. máj 2014

@bordino supér! ti roste pomocnice 😉

zuzimia
4. máj 2014

A este nejake moje krasky...ostatne oddychovali, ale uz im tiez rastu puky.

A aby som nezabudla - vsetky sicie aj nesicie vytvory priebezne sledujem a teraz hromadne chvalim! Len prispievat priebezne nezvladam...

stassy
4. máj 2014

@laeela Ja myslela, jestli kdyz s ni mas zkusenost, jestli naaahodou nemas tu pasku z klubicka, tam je spotreba na damsky, tak ze bych to od toho zkusila odhadnout.. na Dropsu, Ganelle ani Tvorive ovecce jsem info o spotrebe totiz nedohledala. 🙂

ucitelka70
4. máj 2014

@zuzimia wau.... super

arlette
4. máj 2014

@bordino no teda! veliká poklona malé šikulce 🙂

a_lexa
4. máj 2014

@diapozitiv01 nádhera a ten střih tepláků je božíí. 😵 😵 😵
@petkasv krásné 😵

arlette
4. máj 2014

moje další softová souprava pro kamarádku. Nejdřív mě ty soupravy nervily, ale teď když jsem valila čtvrtou, tak to šlo už samo 😀 Jen nevím, proč tu mám ty fotky tak mázlé, když ve skutečnosti jsou ostré jako břitva ... 😕

palosek
5. máj 2014

@zuzimia krásné jak výtviry, tak orchideye....mě taky kvetou o 106 😉 😀 😀 😀

zuzimia
5. máj 2014

@palosek
dakujem.

kuna
5. máj 2014

@zuzimia výtvory pěkné, ale ten osmáček je nádherný 🙂

zuzimia
5. máj 2014

@kuna
Mame dvoch osmakov - bratov, aby im nebolo smutno. Kedze psika do bytu som neodobrila (co by tam chudak cele dni sam robil), tak starsia dcera niekde vypriadla ze chce osmakov. Naozaj su strasne zlati a nasmejeme sa na nich.

bury
5. máj 2014

@arlette - jak se tu ty fotky automaticky zmenšujou, tak se to rozostřuje 😢

elixia
5. máj 2014

@arlette krasne, co je to za strih na bundu prosim ta? Chcem uzit R. bundu s raglanovymi rukavmi, ale nikde neviem najst vhodny strih....viem,ze Car ma,ale ta je 'mimo provoz' 🙂 tak zatial cakam,kym otvori

@zuzimia veci jednoduche a krasne 🙂 orchidejky zavidim, mne jedna po asi 3 rokoch odisla, vo februari na narodky som dostala dalsiu a do tyzdna bolo po nej 😖 zrejme si doniesla so sebou nejaku pliagu uz z obchodu alebo co, ved az taka zla energia u nas nemoze byt 😀 Z coho pleties kosiky prosim ta?

@bordino Jolanka je velka sikovnica 🙂

palosek
5. máj 2014

@arlette Balíček dnes dorazil. Děkuji mockrát. 😉

arlette
5. máj 2014

@elixia člověče, to je střih na normální mikinu z Ottobre 1/14, model č. 16 🙂 Se mi líbil, tak jsem ho praktikovala na softshellku 😀

elixia
5. máj 2014

@arlette tak to si ma nepotesila,lebo to Ott nemam 😀 😀

zuzimia
5. máj 2014

@elixia
Dakujem. Hej vsadila som na jednoduchost...
Kosiky pletiem z pedigu. Najprv som len potrebovala par kusov do linky, tak som si povedala, ze urobim. Ale zapacilo sa mi to, tak este par navyse. No urobila som ich dokopy asi 12, ale vytesila som sa pritom.

elixia
5. máj 2014

@zuzimia ja som skusala z papierovych ruliek,ale teda, vysledok nic moc 😀 😀 tu sa pedig neda kupit,uz som hladala. Podla coho si sa ucila?

sinala
5. máj 2014

@elixia taky jsem pletla z papíru a na výstavku to taky není 😀

zuzimia
5. máj 2014

@elixia
No - da sa pedig kupit. Ja som este pred dvomi mesiacmi ani nevedela, ze nieco take existuje. 😉 ale www.pediguj.sk alebo www.ribisska.sk a aj dalsie a mas pedig. No a teoreticke zaklady a navody na nete...a je to. Ja som v podstate isla hned naostro, nejake pokusy neboli. Pracuje sa s tym super. S papierom porovnat neviem, to som neskusala, asi by som nemala nervy motat tie rulicky. Ale dost je drahy ten pedig, hoci zase hodne z toho vyjde. Mne to trochu pripomina strikovanie. Par stran dozadu som sem davala aj svoju "druhotinu", takze v podstate mozes kuknut, ze sa hned da ist "naostro". Ten hranaty je druhotina a za nim nasledoval ten ovalik.

zuzimia
5. máj 2014

@elixia
Jaj, teraz som kukla, ze ty vlastne nie si tu 😕 , tak len ak prides na Sk alebo si mozes nechat doniest nejakou navstevou 🙂 ?

elixia
5. máj 2014

@sinala moje veldielo rovno v kosi skoncilo a presla ma chut na pletenie 😀 😀

@zuzimia no u nas v UK som myslela,ze nic take nedostat...v lete pojdeme domov, tak mozno skusim, ak ma to dovtedy neprejde. Ale sikovna si, ked hned od zaciatku take pekne vytvory mas.... 🙂

sinala
5. máj 2014

@elixia on ten pedig bude asi jednodušší než papír, protože mamka byla jednou na kurzu a výrobek co udělala na poprvé byl velice hezký, nebyl dokonalý, ale může ho mít normálně v obýváku 😀