icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

miracle
5. máj 2014

@mooncaa vraj je na to dobry prasok z dm - denk mit, inak na vascinu prirodnych skvrn funguje bielenie slnkom...vela stastia

zikie
5. máj 2014

Aby to nevypadalo, že se flákám úplně(kluci jsou teda teď nemocní). Sice trochu šiju, ale není to nic moc k chlubení. Tak zatím alespoň jedna nešicí- dárky pro kamarádky a neteř.

evaon
5. máj 2014

@petkasv Perfektne nohavice!!! A aj postava 😀 😀

denimaty
5. máj 2014

Holky, kdybyste některá sháněla Janome Sew Mini, mám jeden na prodej. Dcera ho dostala před dvěma rokama a ušila na něm 2 obyčejné nákupní tašky. Má hodně koníčků a nic nestíhá, od té doby tu zabalený leží. Cena by byla 1200,- Kč. Je jako nový, originálně zabalený.

crawler
5. máj 2014

tak já zase něco přihodím...
nějaké plenky
jarní čepičky, softky, bodýnko, taška na pleny a hlavně pletenou halenku z příze od @medvi11 - je to z bambusu a Lindě se určitě úžasně nosí - závidím jí - vel.80 upletena ze 3 různých klubíček 😵 , ale nebojte- nedala jsem se zlákat pletením - to pletla maminka 😵 😉

alenf
5. máj 2014

@crawler ahoj odkiaľ máš to žirafkové či čo toje na bodičkách?Veeeeľmi pekné vesele🙂!

mravvcek
5. máj 2014

Kocky sije tu niektora take babiky chudunke s dlhymi nohami. Neviem ako sa volaju. Hladam anjelika.

verushe20
5. máj 2014

@crawler jééé, odkud máš ty černé tepláčky a ty kalhotky s opičkama ?

stassy
5. máj 2014

@verushe20 vzhledem k tomu, ze je tohle diskuze o siti, tak si to vsechno @crawler sama usila 😀 😀 😀

verushe20
5. máj 2014

@stassy ale pozor, tlumočník 😵

arlette
5. máj 2014

@crawler krása! 😵 😵 😵 Ty softky jsou boží 🙂

kuna
6. máj 2014

@crawler líbí se mi hlavně ty černo-růžové kaťata, takové 3/4 spáchám asi taky 😉

petkasv
6. máj 2014

@zikie to je krásná parta 😵 ať se kluci brzy uzdraví 😉

crawler
6. máj 2014

@alenf to je z myllymuksut - nádherná bavlna 😵kdybys chtěla, tak až budu příště objednávat, tak přihodím metr, ale úplety z mylly jsou dost drahé - minule při nižším euru vyšla na 485kč s DPH

@verushe20 😀 ty kalhoty jsou ze softshellu a kalhoty opičákový jsou svrchní PUL kalhotky na látkové plenky a je to handmade😉

allymally
6. máj 2014

@zikie ja chci takoveho kralicka :D jsou uzasni. Mohu si objednat?

alenf
6. máj 2014

@crawler to je dosť ti poviem:(,da sa niekde pozrieť ten myllymuks?

bury
6. máj 2014

@alenf http://www.myllymuksut.com/ - teď dělám @crawler tlumočníka já 😀 😀

crawler
6. máj 2014

@alenf webovky má: myllymuskut.com

ono ty úplety jsou sice drahý,ale zatím rozhodně nejkvalitnější z těch,co jsem měla v ruce - rozhodně v mých očích předčí Lille - to mám sloníky,nosorožce, a další dvě,ale z těch jsem ještě nešila, mylly nežmolkuje a defakto neztrácí barvu (plenky prané na 60°C, takže u oblečení úplně super)...takže holt ta cena... 😅

crawler
6. máj 2014

@bury byla jsi rychlejší- já než to nadatluju 😀

alenf
6. máj 2014

@crawler a okrem bodičiek by sa dal na co uplet odtial vyuzit?
@bury ďakujem:D

bury
6. máj 2014

@crawler - ty jsi napsala delší příspěvek 😵 😉 Já na Mylly ani koukat nemůžu .... bych nutně potřebovala plno věcí 😀

crawler
6. máj 2014

@alenf no na veškeré oblečení - gramáží je tenší, takže ne na tepláky... 😉
@bury mi povídej☹ vždycky když doobjednávám PUL nebo merino,tak neodolám a většinou přihodím cca 5m úpletu - je to strašný ☹

crawler
6. máj 2014

a když jsme u mylly, tak musím říct,že jejich lyocell je fakt skvělý 😵 Fanoušek má triko toto a Linda čepici - -nááádhera materiálu - je táák příjemný 😵
PS: čepku jsem nešila - tu jsem dostala grátis za své každoměsíční nákupy na mylly 😀 😀

crawler
6. máj 2014

ách...holky - to je nádhera 😵
https://www.modrykonik.cz/blog/kashki/album/cra...

co myslíte,jak by měl vysoký stůl,kde budu stříhat a řezat,když měřím 160cm...co myslíte?

terezita
6. máj 2014

@crawler no vybrala bych si.. 😅 skoda, ze neni doma kam pracovnu dat.. takhle okupuju vic jak polovinu loznice.. 😀
presnou vysku netusim, ale aby ses nemusela moc sklanet, aby nebolela zada..

alenf
6. máj 2014

@crawler jeej to je napadov do dielne:D,mala si sem čo dať:D idem vymyšľať čo nové do dielne:D!

alenf
6. máj 2014

@crawler čo je to resori na tej stranke?Pekne jednofarebne odtiene

crawler
6. máj 2014

@terezita právě je blbý, že sito nemám,jak ozkoušet - třeba kuchyňský má přes 70cm a u toho se ještě musím sklánět dost,přebalovák mám 95cm,což je ideál na přebalení,ale kdybych měla řezat, tak nevím, zda bych se nemusela už dost natahovat dozadu... 😕

mia___
6. máj 2014

Holky, nema niektora zlavovy kupon na OL? Najlepsie v CR

crawler
6. máj 2014

@alenf co myslíš?číslo fotky