icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

smallpilot
8. máj 2014

@petkasv díky moc 🙂

ucitelka70
8. máj 2014

@martinkah ja som rozmýšľala z lille má napr. dva svetríky-mikinky, urobila by som dalšie.... a miesto zipsu tieto patenty... alebo zapínanie na tričko, alebo na nákupnú tašku...

anastazieb
8. máj 2014

Holky prosím, jak byste udělaly "pirátský" šátek na hlavu pro batole, z úpletu?

ucitelka70
8. máj 2014

@anastazieb na mmb je návod, ale aj sufik má tuším

mikulka45
8. máj 2014

baby, unuodesign uz funguje normalne?

bury
8. máj 2014

@mikulka45 - jo, už funguje 😉

mikulka45
8. máj 2014

@bury diky za info

macin73
8. máj 2014

@baarca díky... a ještě kde jste je braly?

kuna
8. máj 2014

@jieff moc se ti to povedlo!
@stassy na pohled sice jednoduché, ale krásně sedí a moc hezky vypracované!
@terezita já ty tvoje věci miluju už jen kvůli těm nádherným látkám! A ty šátečky jsou super, ale k tomu taky musí být to správné háro, co ty a E. máte 🙂 Aby bylo co stahovat dozadu a mělo co trčet ven!

anastazieb
8. máj 2014

@ucitelka70 díky, ale tenhle právě z úpletu zrovna není... Navíc jsem nemyslela přímo pirátský, prostě šátek na hlavu, trojcípý... Dumám totiž o začištění na koncích, jestli je nutné to zahýbat a prošívat... a tak. Podívám se k @sufik1 na blog.

kuna
8. máj 2014

@soso všechno nádherný, to je úplná pastva pro oči!

allymally
8. máj 2014

@lilly2711 děkuju. U nás to bude asi taky velmi zajímavé ☹ Zas na druhou stranu si říkám, že jsou horší věci, sama víš ☹ Je mi to tak moc líto, že ty naše drobátka musí trpět a já mu nemohu pomoct. U nás je průběh takový, že špatně jí. Prostě nemůže vytáhnout mlíčko a když, tak se mezitím pustí a to mu z pusinky vyteče. Kojení je teda za trest ☹ Někdy se nechce ani přisát, neboť mu to přes dech nejde. Sebemenší nachlazení může znamenat cestu zpět do nemocnice. Museli jsme si zapůjčit monitor (to by nebyl takový problém samozřejmě). Špatně spí přes den, nebo nespí vůbec. V noci je to taky docela katastrofa. Ted jsem jej musela uspávat na hrudi. Kdyby ten stridor neměl, tak je to pohodové miminko. Spinkal by, papal a prostě pohodář. Takhle je taky, ale onemocnění jej limituje a omezuje ☹ Stále přemýšlím, proč to tak je. Souvislost vidím i s tím, že jsem cca. kolem 25. týdne těhotenství byla nemocná, víc než dost jsem kašlala, takže to může být ta příčina. Ale také hledám v oblasti duchovní. Třebas je to reakce na naši ne příliš dokonalou komunikaci s manžele. Nevím. Musím vyzkoušet vše, aby mu bylo co nejlépe. Jak říkala doktorka v nemocnici "máme šanci" 😀

petkasv
8. máj 2014

@allymally Ally co ten šátek, nosíš, nos vertikálně v KsK, určitě to pomůže, s tou komunikací to je hustý, ale když se u Rozárky po porodu vyskytly všechny její potíže, tak sjem hledala cestu všude možně a jediná cesta z toho všeho ven, bylo jít na konstelace a pomohlo to, fakt hrozně moc, neříkám,že se uzdravila, ale všechno bylo jasnější, klidně ti napíšu IP, nechci to tu moc rozpytvávat, už je to za námi 😉

macin73
8. máj 2014

@baarca Díky... takže jeden 50l pytel by měl tedy stačit... mají teda zvláštní poštovné, ale budiž 😕. Jsem si myslela, že bych si k tomu přihodila ještě pro jistotu 25 l (jako rezervu a na hračky), ale za 90 Kč jsem si to rychle rozmyslela 😀.

anastazieb
8. máj 2014

Moje nová dopravní mikina 😉 Ještě mě čekají dvě mikiny s podobnými aplikacemi, naštěstí ne takové stejné, tak se těším 😉

petkasv
8. máj 2014

@anastazieb ty jsou boží 😵

terezita
8. máj 2014

@macin73 jj, stacit bude. ja natrefila jeste nekde na praze vychod na nejaky prodej kulicek i s osobnim odberem, jen uz netusim, kde to bylo.. ☹

elixia
8. máj 2014

Pridavam svoj DD, zajtra budem cely den v praci...
tricko s uplne hroznym vreckom 😀
model v zltej mikine
tmavofialove merino tricko....nic extra,ale ten material je fakt bozskyyyyy

ucitelka70
8. máj 2014

@anastazieb ja som pirátku šila z úpletu z mtx playboy - a z mmb tú so šiltom, šilt som vystužia hrubším vlizelínom a veľmi dobre poslúžil dve letá

arlette
8. máj 2014

@anastazieb ta jsou fakt boží! 😵 doufám, že se nebudš zlobit, když tě pajcnu 😅 Náš prostřední by z toho byl úplně odvařený a protože má nedostatek mikin, jak jsme dnes zjistili, tak bych se dovolila inspirovat u tebe 🙂
@elixia parádní! a ta žlutá mikča je super 🙂

ucitelka70
8. máj 2014

@elixia ten tvoj synátor je zlatý...... no a že ti takto zapozoval..... u nášho nehrozí, že by zastal na sekundu.... a veci si pekne pošila..... veľmi sa mi páči cikcaková látka..... a strih na fialové tričko je z akého čísla?

allymally
8. máj 2014

@petkasv za IP bych byla ráda. Šátek mám vypraný, zkoušela jsem to, ale jsem dřevo. Tak jdu snad v úterý na kurz a prostě musím. Za prvé to bude fajn pro mladšího a za druhé budu mít volné ruce pro staršího 😀

macin73
8. máj 2014

@terezita tak hledám hledám, zatím je skoro vše Ostrava a okolí a za jedno balení chtějí 90 kč... někde jsem se dočetla, že pro kojopolštáře je lepší ta větší velikost těch kuliček (EPS70)... vy jste kupovaly tu menší (EPS100)? jo, a ještě jedna praktická... já mám hodně zvídavé děti, takže dřív nebo později mi začnou ten zip rozdělávat... předpokládám, že to nemá nějaký uzavřený vnitřek, ale je to jen jedna vrstva... (z toho odkazu, cos šila)? omlouvám se za všechny ty otázky, ale já jsem poslední dny nějaká mimo 😕 😔

anastazieb
8. máj 2014

@arlette určitě 😉 . Vilémek si taky vždycky u každý mikiny diktuje, že by jí chtěl, teď mi vyjmenovával, že by tam chtěl autíčko, hasiče, sanitku, letadlo, vrtulník, popeláře a balkón (místo balón) 😀 😀 😀 . Přitom on svojí má, ale už mu začíná být malá.

palosek
8. máj 2014

@stassy krásná gotika 😉 Mám ráda "jednoduché" věci....se nezdají, ale pracné jsou ažaž... 😀 😀

elixia
8. máj 2014

@ucitelka70 dakujem 🙂 no on rad pozuje,potom mu musim ukazovat fotky,aky je pekny, je to narcis 😀 😀
Tricko je z 6/10 cislo 16.

sufik1
8. máj 2014

@macin73 dej tam zip na povleceni bez jezdce a nebo suchac po cely delce diry

marionetta
8. máj 2014

Ahojte šikulky 🙂 Po dnešnom trištvrtedennom trápení pridávam konečne hotové kostýmy pre drábov,ich čapice a ešte čiapka (neviem ako inak to nazvať) pre pána veľkomožného. V nedeľu na vystúpení si obzriem kostýmy v akcii...teším sa,snáď dobre sadnú 🙂