Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky, poprosím o radu, máte nějaký fígl, jak na baby druky?Mě buď nedrží nebo se mi udělá díra do látky, používám kladívko.Asi jsem na to levá. ☹
@aknel72 existují na to Vario kleště od Prymu, nejsou sice přímo na ně, ale pomocí toho plastového cvakáčku a pak kleštěma docvaknout se to dá a drží to dobře, je to lepší, než kladivem.
Ahojte, prosím vedeli by ste mi poradiť? Mám problém s overlockom, pri šití mi asi každých 10 cm vynechá steh, už som aj ihlu vymenila a nič. Neiete čo s tým robiť? Vďaka.
@nelinka626 a co nit, vyměnila si nit? Co máš za OL? Máš obě jehly stejné? Vyluxovat, vyčistit a pokud ani toto nepomůže může být problém se stehovou deskou a to chce pak opraváře🙂
@ucitelka70 ty jsou krasne, super barva!
@koki_melo tak som strihla aj na tričko, robím aplikáciu hlavy líšky, no to bude hádam aj na tri dni......
@ucitelka70 Ale prosím tě, to zvládneš levou zadní, šiješ hezky a precizně 😉 .
@koki_melo rovnosteh mi robí problémy.... hrčká mi spodnú niť, alebo neposúva, darmo šijem kráčajúcou.... vymenila som aj ihly, aj cievku previnula a nejak mi nešije, ako dakedy.... nielen pri aplikácii.... akoby sa zadrhával
@petkasv No ihlu mám momentálne len jednu, aj nite som už menila, ale skúsim ako si poradila, dnes večer , keď uspím malú poriadne vyčistiť. Inak mám Toyotu, ale už starší typ.
@koki_melo hele mě se ta látka líbila od začátku, hned jsem věděla že bude krásná 😀 a pak mi přišla a já nevěděla co s ní, a teď po dva večery se mi přesně zdálo jak to triko bude vypadat a jak bude úžasný 😀 a v poledne když jsem uspávala holky tak se to rozseklo a věděla jsem že teď je ten pravý čas ho ušít a bude to pecka 😀 někdy to prostě vyjde 😀
@petkasv Ono totiž skvěle vynikne s těmi světlými kalhotami! Fakt dobrý.
My dnes byli u manželovy (sakryš, to je prvně, co ho tak nazývám 😀 ) babičky a dostala jsem tašku "pokladů", včetně několika metrů děsných dederonů a úpletů minimálně 30 let starých. Ale pak tam bylo pár "pokládků", které zkusím využít, jako retro vafle z 80.let v kombinaci s Lille bude možná velká sranda. Škoda je, že hodně těch látek jsou 90cm šířky ☹. Ale už mám pár nápadů v hlavě. Teď ovšem projedou 3x pračkou, protože jsou těma osmedesátkama fakt cejtit 😝 .
@petkasv No hele, byly tam i kalhotky 20 let staré, nějaká trička, která se ti rozpadnou už cestou do pračky...tak jsme to sbalili a v Praze podarovali skřítkovi Kontejnerovníkovi 😝.
Ale ono se to nedá odmítnout, ona to skutečně daruje jako poklady i s tím příběhem, co v které partiovce koupila 😀.
@javyb super...pásky sú FM?
@ucitelka70 díky🙂 tahle je lille - od meluzínky🙂
Ahojte babule chcela som sa spýtať kde nakupujete reflexné nažehľovacie obrázky a koľko stoja ??
@idris stačí velmi jednoduchá věc - Google 😉 https://www.google.cz/search?client=opera&q=ref...
@terezita dakujem, tak som urobila podla tvojej rady a podarilo sa 🙂 sice je to okolo krku skor rolakove, asi som urobila vysoko alebo nie dost hlboko vystrih...vsak hodim foto 🙂

@koki_melo jeej, to je krasne🙂 hlavne ta kombinacia so zelenymi rukavmi🙂 nadhera...