Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb Děkuji za radu, hned objednám a vyzkouším. 😉
Baby, krasne ste posili!
záhada s mojim rovnohstehom vyriešená - šije krásne..... ale kráčajúca patka robí šarapatu - nasadila som pôvodnú patku a s tým som prešívala, a v pohode.... začala som aplikáciu na tričko našívať kráčajúcou ako vždy... som mala nervy, kostrbato šilo, sekalo, trhalo.... naštvala som sa, lebo bola celkom nová superstrech ihla, rovnaké nite, vyčistený stroj.... tak som vymenila patky a v pohode.... teraz som zvedavá, čo mám na kráčajúcej patke opraviť či dotiahnuť, aby fungovala ako má..... mám ju vyše roka, či aj dlhšie a doteraz šila v pohode
@ucitelka70 - no tak to je opravdu záhada... že by to mohlo být patkou, to by mě nenapadlo. Třeba někdo bude vědět, proč to patka dělá 😉
Holky OT pletla jsem vlnacky podle navodu z mmb no takhle by mely byt v pohode ale uz jsem je dvakrat lanolinovala ale porad mi protekaji mezi nozkama. Nemate nejaky figl radu? Dekuju
@petkasv není tam igelit, je to PAD se zátěrem. Je to docela příjemné, podobné sušťáku. Vodní sloupec 2000. Takže si myslím, že to má daleko lepší vlastnosti než šusťák. Právě testuju. Zatím má Myšička jedny jen z tohohle plátna, pak oba napůl s normální obrázkovou bavlnou, právě aby se zabránilo tomu pocení. NIcméně žádné pocení jsem zatím nepozorovala.
ahoj, zkusím se zeptat i tady: chtěla bych vyzkoušet batiku – spirálu na tričku. Co jsem se dočetla, tak nejlepší jsou na to tzv. reaktivní barvy za studena. Jenže já chci vyzkoušet 1–2 trička a nechce se mi tolik investovat (protože chci spirálu hezky duhovou, takže potřebuju tak 5 barev). Napadlo mě, jestli by se toho dalo dosáhnout i s klasickýma práškovýma barvama CHEDS http://www.chedspraha.cz/index.php?nid=9399&lid... Naředila bych si je v lahvičce s aplikátorem, nanesla stejně, jako ty reaktivní a pak dala zafixovat do mikrovlnky. Kdo máte zkušenosti – půjde to i takhle, nebo se na to mám vykašlat a koupit ty reaktivní?
@koki_melo
@bury mám navíc dva metry. Brala jsem testovací vzorky. Je to z tý samý firmy jako je ten "goráč" od Car. Mě zaujalo tohle. Je to měkké, jen to trochu šustí. A bohužel dělají jen takové zelené, khaki a béžovou, což jsem teda na dětské kalhoty vyloučila 😖
Ještě tu mám protipotící úplet na trička, prostě takové umělé merino, propustí pot, ale je suché. A dělají i zimní verzi, tak tu jsem zatím nebrala, ale přijde mi super.
Ale nějak mám šicí skluz a jestli ta tričkovina projde u mýho chlapa, který chodí nonstop v moiře, tak už musí projít úplně u každýho.
@anastazieb já dělám z úpletů - vpředu to mám s podšívkou, tak tam to neřeším,ale jinak jen objíždím na OL,jednu jsem podhrnovala a prošívala ( http://www.fler.cz/zbozi/piratka-na-stavbe-4190688 ) ,ale když pominu tu práci,tak i výsledek nevypadal tak pěkně jako jen obnitkovaná..
@a_lexa neé,jsem střelec 😀
@koki_melo taky tu mám od mamky asi 10m dederonu - napadá tě,co s tím? 😅
@kuna já si batikovala sukni a koupila jsem úplně obyč barvy na textil v drogérii - stály kolem cca 70kč a bylo to dost velký množství - ale bylo to teda batikování varem.každopádně kvalitka,protože sukni nosím hodně už 8let a barva drží jak helvétská víra
@lillyzelvicka z jaký vlny si to pletla ty? bez nebo se sw, ta úprava Super wash je k ničemu na vlnáky ☹
@petkasv ne bez super wash a štve mě to vlna drahá pleténí mě stálo dost přemáhání ke konci těhu a mršky nedrží tak ani nedávám látku na noc a mám jednorázovky 😖
@lillyzelvicka hm to je blbý, tak na to radu nemám lanolinuješ normálně lanolinem z lékárny?
@petkasv jo právě že tím z lékárny. No zkusím ještě znova nalanolinovat
@lillyzelvicka a jak mu vycpáváš tu plínu na noc? Víš co ještě zkus můžeš ten lanolin přímo vetřít do těch vlňáků do tě vnítřní strany a mělo by to držet 😉
@petkasv no zatím nijak já to na noc neriskla. Zkoušela jsem to s kalhotovkou

@idris - třeba bibu.cz unuodesign.cz - ceny si najdi tam 😉