icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
16. máj 2014

@koki_melo teda Ty jedeš...

koki_melo
16. máj 2014

@macin73 Já jsem čebovala vyzkoušet ty FM aplikace...a teda vím, že samochvála smrdí, ale se mi to tríčo líbí. Fotka stojí za houby, jsem se chtěla chválit, ale denní světlo by tomu prospělo víc 😉.

caramilla
16. máj 2014

@koki_melo Hele to je fakt boží tenhle druh aplikací!!! Triko bombastický. A ty trhaný věci jsou teď in, tuhle mi padlo oko na toto
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=73970235&tab=7 😀 😀 😀
Dneska jsme potkali ve městě slečnu, co měla takhle roztrhaný leginy na sobě a Mína se za ní otáčeka s otevřenou pusou a pak povídá "maminko, proč ta paní nosí roztrhaný punčocháče?"🙂

Úvaz kříž s kapsou a posuvným uzlem dávala odkaz @petkasv To ona mi ten úvaz poradila, když jsem jí do mejlu plakala, že nemůžu nosit v šátku, že mi to blokuje záda v kříži a snesu jen manduku a tu nesnáším.
A je to fakt zázrak, kdo nevěříte, zkuste si to navázat a poznáte, pochopíte!

@rebelie Zásadní výhoda pro mě je, že tam je na zádech veden pruh přes bedra, takže se váha dítěte rozloží po celých zádech a netahám to horní částí trupu, já zrovna tu horní část mám i normálně přetíženou, ty svaly tam nemám ani po roce terapií OK, a těžké dítě nosit v obyčejném ksk mi prostě nešlo, teda šlo, ohla jsem se do myčky a pak jsem se týden neohla zpět. 😖 Tenhle úvaz jsem začala nosit i s namoženým křížem a přesto se ten kříž spravil a nezhoršilo se to a zatím dobrý. Nebolí mě z něj záda, můžu nosit i na procházky. To jsem dřív nemohla. Dokonce si troufám tvrdit, že kdyby ho Petra pro mě neobjevila, tak bych šátek vytahla až pak na záda.
A druhá "výhoda" je, že je ten úvaz krásnej, ženskej a sexy. Uzel nekouká vzadu jako ocásek ani vepředu jako pinďourek, ale je hezky na boku (ano, je to nepraktické do bundy, to tam pak dělá bouli, z mikiny ho vyhodím ven, když neprší, tak OK). Mě třeba ty ocásky prostě vadí (občas si je totiž namočím do WC 😠 ) 😀
Ale pointa toho úvazu není ten sexy uzel na boku, ale to, že to jde i přes bedra 😉 , takže je to vlastně zdravotní úvaz, který ještě dobře vypadá, prostě zázrak pro mě, fakt hotový zázrak 😀

a_lexa
16. máj 2014

@crawler jak píše @bury - visící jsou pěkné na provázku připevněné kolíčkama. A popř. pokud lepit, tak nějakou pěknou washi páskou. 😉 Jinak pirátka je úžasná. 🙂

koki_melo
16. máj 2014

@caramilla Díky za pochvalu 🙂. Akorát jak jsme zdeformovaný těma látkama: ukazuju to chlapovi a prej "jooo hezké, moc hezké to maminko máš" a já "a ta holčička na tom lehátku, jak kouká na toho chlapečka v rybníce, je super, že?" a on "co? holčička? kde?" 😀 O muchomůrkách jsem se radši ani nezmiňovala.

mooncaa
16. máj 2014

@koki_melo Ta aplikace s překvapením je perfektní. Mě se líbí i ty čárkované stehy.

jitavlad
16. máj 2014

@mitape gumu nemám prošitou. Je široká a v tunýlku. Nezlobí to. Jenom na bocích je prošitá, aby se neotáčela. To nesnáším. Dělám to i na kupovaných věcech...
@caramilla Zvláště po zdlouhavých "projektech" jsou legínky super 🙂 Šup, šup, je to hotové a můžeme se radovat 🙂

caramilla
16. máj 2014

@jitavlad teď už jen ten projekt dokončit 😀 Ale bohužel mě po něm čeká další projekt a to je mimikompletek pro kamarádku k svatbě, kterou má asi za 3 týdny, ani ne 😝

argo1
16. máj 2014

zdravím, zdravím. DD už jsem nestihla, ale celé dodáno (díky za MTX @arlette), vysráženo, nastříháno a ušito v pátek 🙂 Jen noční samofoto až teď 🙂 Triko z Ottobre 2005/2 prodlouženo a stejně ještě krátké, za to rukávy má dlouhé přesně dle mého gusta 🙂 Je to druhé triko pro mě - to první kdysi před rokem nebylo publikovatelné a teď už s ním jen myju okna. 😀 Učinila jsem pokus lemovat na třetiny, ale když jsem zjistila, že jsem si to chtěla ulehčit a blbě přišila, tak je vevnitř vlastně uzounká podsádka 🙂 Tak lemování bude snad příště.
Výraz ignorujte 😝
A teď Vás ještě dočíst 😉

arlette
16. máj 2014

jen co jsem se prostříhala několika metry látek z mtx, nelenila jsem a ušila jsem konečně zas něco i pro vlastní potomstvo. Davídek má spálu, ale jelikož se mu už ulevilo, deportovala jsem všechny 3 děti k mamce. Ten klid tady a pořádek, to si nikdo nedovede ani představit! 😀 😀 😀 A mám i klid na šití, to je prostě sen! 😀 Jen na mě něco leze (a můj drahý to není), tak jsem se jala dezinfikovat vnitřně slivovicí 😀 Ale to jen pro dnešní večer, zítra musím být fit, abych mohla došít to, co jsem si dnes stihla ještě nastříhat 🙂

arlette
16. máj 2014

@argo1 naprosto luxusní! A protože mám nedostatek triček, asi použiju ten proužek taky 🙂

argo1
16. máj 2014

@terezita Já chci být tvoje miminko a být oblečená v těch supr hadříkách 😉
@anastazieb Džunglová i formulová mikina jsou úžasné!!! A ty před focením věci žehlíš, že to máš vždycky všechno tak krásně rovné, bez jediného stínu?
@laeela Jseš fakt trpělivá sešívat tolik pruhů na rukávy a výsledek stojí za to 🙂
@piecee no to je úroda! Krása všechno!
@vondandy Taky je mi blbý sem dávat svoje výtvory po těch úžasných.... gatě jsou super!
@koki_melo Ty šatenky vypadají na modelce úžasně! a aplikace na tričko je super, nejdřív jsem si říkala, "jak krásně vystřihla kousky toho obrázku?" a až po notné chvíli mi to došlo 😎
@katka82 veselé gaťky!
@papajka7 To je stádo 🙂 super!
@crawler Přilepený polodupky jsou vtipný 😀
@arlette proboha! ty máš mnohem větší produktivitu práce, až se stydím. 😀 slečna "zebra" je dokonalá. ... já mám pruhovaný trika tuze ráda, tohle byla zkouška střihu, takže ještě budu muset upravovat (hlavně zvětšovat 😎 )

@zuzkasim Připomínám se. prosím nevrátilo se ti Ottobre 5/2013 ??? 😉

tak dobré ráno všem!

kuna
17. máj 2014

@koki_melo tak to je nadherny, tu aplikaci musim taky zkusit. A ty kraje jsi sila plochym svem, nebo normalne a pak to prosila? Fakt je to uuuuzasne!

A ja vcera mela DD, zkousela jsem to barveni, nejdriv na kousku latku, dobry a pak jsem ho dala vyprat k barevne varce, jakoze jak moc se barvy vyperou. Maly ctverecek 10x10cm mi obarvil na modrohnusozeleno, co slo 😠 😠 😠 . Odneslo to jedno bodycko, co melo vepredu bily panel, to je fakt na vyhozeni. Dalsich nekolik artiklu (ruzovi slonici z lille, nove mansestraky pro K, na kterych byly bile hvezdicky, nejake spodary) jakz takz ujde, zbytek pracky nastesti nic svetleho nemel). To mam z toho, ze jsem hrrr a davala to do pracky.

piecee
17. máj 2014

@sinala ty jo krasny kalhoty 🙂ty bych brala hned🙂odkud je plátno?🙂
@macin73 jo kluk🙂 a to jsem měla od zacatku pocit ze to bude holcicka opravdu a ono nic nevadí jak říkáš aspoň. Budou parťáci jen škoda ze toho siti saticek se nedočkám 😀 a co vlastně u vás?

mamata
17. máj 2014

@koki_melo to triko je nádherný!!!!!!!

petkasv
17. máj 2014

@koki_melo to je fakt suprový to triko 😉 ta aplikace je skvělá 🙂

koki_melo
17. máj 2014

@arlette ten zebřičkový komplet je kouzelný!
@argo tričko super! asi tomuhle proužku taky podlehu!

koki_melo
17. máj 2014

@kuna Aj aj aj to je škody ☹. Co si pamatuju, když máma barvila, tak se barvy fixovaly octem a pak to máchala tak dlouho, dokud netekla čistá voda a stejně se to většinou pak právalo v ruce, bo to furt barvilo.
Škoda ☹. Nedoporučuju ale nějaké odbarvovače z drogérky, protože ti ty barevné věci/sloníky zas vyžerou - ideálně to několikrát prohnat pračkou s nějakých šetrnějším přípravkem na skvrny, pokud máš.

koki_melo
17. máj 2014

A jedna tradičně od fíkusu 😎 .

@kuna švy jsou normálně na OL a prošité zvrchu, spodní lem je takovej ten roztáhnutej steh na OL, plochej se jmenuje? Jó, mít COV, bych se vyřádila.

crawler
17. máj 2014

Holky-díky😀 Manžel,jak to viděl, tak se tomu lepenýmu tlemil a říkal taky,že rozhodně ležící a i u vás to vyhrálo - navíc to lepení je pracné - takže díky za pomoc - mám v tom aspoň jasno 😉

@argo1
@a_lexa
@bury
@piecee
@anastazieb
@rebelie
@danielahe
@snowwitch

JInak @piecee gratuluji ke 3.princovi;-) a k látce - podle mě je na kluka právě perfektní - vybrala si ji teda zákaznice a ještě jedna zákaznice ji chtěla pro kluka taky a nakombinovat to s námořnickou modrou - je to poměrně dost tmavé (na můj vkus - pro děti),ale proč ne - podle mě by z toho byl krásný komplet do porodky 😉

@koki_melo tak budu se asi v příštích dnech trapně "opičit" - protože tenhle chenille efekt mě zaujala chtěla bych oběma dětem něco spíchnout - máš to bomba zdařilé - fakt krása - jestli se mi to podaří aspoň z poloviny ta krásně, tak budu spokojená 😵

petkasv
17. máj 2014

@koki_melo super 😵

crawler
17. máj 2014

@arlette nádherný - komplet pro malou mě taktéž dostal 😵
@kuna to je pech s tou barvou☹ já jednou obarvila celou pračku na růžovo a to v tom měl věci i dh - se mohl pominout...a nepomohlo by něco na záchranu - nemají něco v DM na omylem obarvené? Vím, že Dedra dělá,ale nezkoušela jsem to.

bordino
17. máj 2014

@koki_melo to je fakt nádherný
já včera šila do dvou do noci na trh, no jedu zmoknout, držte mi palce 😀

macin73
17. máj 2014

@bordino držím 😎

koki_melo
17. máj 2014

Holky, moc díky za pochvaly, dmu se a rdím a blahem tetelím! Jen škoda, že mám takové čuňasy doma, z nějakých světlých látek /limetka, tyrkys/ by to bylo moc hezké, ještě juniorce zbodnu červené, to by taky nemusela být marná kombinace. Jinak se klidně opičte, já to taky vzala z FM. A je to rychlovka za večer, nic složitého.

@bordino držím palce! Já vloni cvičně vzala pár věcí na jarmark OnaDnes (hááá, to teda byla odvaha, když jsem šila jak prase) a teda nechytala jsem se vůbec. Ale je pravda, že tam chodí lidi lovit levné sekáčové věci. Jinak pražandám doporučuji (příští jarmark je teď v sobotu a asi už budou vyprodaná prodejní místa), ale já tam vloni prodala dětských hadérek skoro za 8tis (a to jsem to měla většinou za 30-40kč kus), na MMB bych to prodávala rok a navíc se to nemusí fotit 😀.

rebelie
17. máj 2014

@piecee Koníky na kluka určitě, ne? Vždyť jsou modrý a krásný... já bych je klukovi dala bez váhání...

alenf
17. máj 2014

Pozrite aké pekné šaty som našla,len látka sa nedá kúpiť,z čoho by ste to ušili?
http://www.pinterest.com/pin/331436853797562192/
Obzerám ten strih,myslíte,že je to na prsiach len zriasené v bokoch alebo je to aj strihané pod prsiami ako živôtik?

rebelie
17. máj 2014

@crawler mně se ten koplet moc líbí, včetně toho, že je tmavý... přesně moje barvy...

zikie
17. máj 2014

@koki_melo Bomba!!! Taky se budu opičit,jestli nevadí. Už mám v hlavě několik projektů,škoda, že není čas...