Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@snowwitch návod u vonzi 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=TrwikPLb1x8@koki_melo Hele to je fakt boží tenhle druh aplikací!!! Triko bombastický. A ty trhaný věci jsou teď in, tuhle mi padlo oko na toto
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=73970235&tab=7 😀 😀 😀
Dneska jsme potkali ve městě slečnu, co měla takhle roztrhaný leginy na sobě a Mína se za ní otáčeka s otevřenou pusou a pak povídá "maminko, proč ta paní nosí roztrhaný punčocháče?"🙂
Úvaz kříž s kapsou a posuvným uzlem dávala odkaz @petkasv To ona mi ten úvaz poradila, když jsem jí do mejlu plakala, že nemůžu nosit v šátku, že mi to blokuje záda v kříži a snesu jen manduku a tu nesnáším.
A je to fakt zázrak, kdo nevěříte, zkuste si to navázat a poznáte, pochopíte!
@rebelie Zásadní výhoda pro mě je, že tam je na zádech veden pruh přes bedra, takže se váha dítěte rozloží po celých zádech a netahám to horní částí trupu, já zrovna tu horní část mám i normálně přetíženou, ty svaly tam nemám ani po roce terapií OK, a těžké dítě nosit v obyčejném ksk mi prostě nešlo, teda šlo, ohla jsem se do myčky a pak jsem se týden neohla zpět. 😖 Tenhle úvaz jsem začala nosit i s namoženým křížem a přesto se ten kříž spravil a nezhoršilo se to a zatím dobrý. Nebolí mě z něj záda, můžu nosit i na procházky. To jsem dřív nemohla. Dokonce si troufám tvrdit, že kdyby ho Petra pro mě neobjevila, tak bych šátek vytahla až pak na záda.
A druhá "výhoda" je, že je ten úvaz krásnej, ženskej a sexy. Uzel nekouká vzadu jako ocásek ani vepředu jako pinďourek, ale je hezky na boku (ano, je to nepraktické do bundy, to tam pak dělá bouli, z mikiny ho vyhodím ven, když neprší, tak OK). Mě třeba ty ocásky prostě vadí (občas si je totiž namočím do WC 😠 ) 😀
Ale pointa toho úvazu není ten sexy uzel na boku, ale to, že to jde i přes bedra 😉 , takže je to vlastně zdravotní úvaz, který ještě dobře vypadá, prostě zázrak pro mě, fakt hotový zázrak 😀
@caramilla Díky za pochvalu 🙂. Akorát jak jsme zdeformovaný těma látkama: ukazuju to chlapovi a prej "jooo hezké, moc hezké to maminko máš" a já "a ta holčička na tom lehátku, jak kouká na toho chlapečka v rybníce, je super, že?" a on "co? holčička? kde?" 😀 O muchomůrkách jsem se radši ani nezmiňovala.
zdravím, zdravím. DD už jsem nestihla, ale celé dodáno (díky za MTX @arlette), vysráženo, nastříháno a ušito v pátek 🙂 Jen noční samofoto až teď 🙂 Triko z Ottobre 2005/2 prodlouženo a stejně ještě krátké, za to rukávy má dlouhé přesně dle mého gusta 🙂 Je to druhé triko pro mě - to první kdysi před rokem nebylo publikovatelné a teď už s ním jen myju okna. 😀 Učinila jsem pokus lemovat na třetiny, ale když jsem zjistila, že jsem si to chtěla ulehčit a blbě přišila, tak je vevnitř vlastně uzounká podsádka 🙂 Tak lemování bude snad příště.
Výraz ignorujte 😝
A teď Vás ještě dočíst 😉
jen co jsem se prostříhala několika metry látek z mtx, nelenila jsem a ušila jsem konečně zas něco i pro vlastní potomstvo. Davídek má spálu, ale jelikož se mu už ulevilo, deportovala jsem všechny 3 děti k mamce. Ten klid tady a pořádek, to si nikdo nedovede ani představit! 😀 😀 😀 A mám i klid na šití, to je prostě sen! 😀 Jen na mě něco leze (a můj drahý to není), tak jsem se jala dezinfikovat vnitřně slivovicí 😀 Ale to jen pro dnešní večer, zítra musím být fit, abych mohla došít to, co jsem si dnes stihla ještě nastříhat 🙂
@terezita Já chci být tvoje miminko a být oblečená v těch supr hadříkách 😉
@anastazieb Džunglová i formulová mikina jsou úžasné!!! A ty před focením věci žehlíš, že to máš vždycky všechno tak krásně rovné, bez jediného stínu?
@laeela Jseš fakt trpělivá sešívat tolik pruhů na rukávy a výsledek stojí za to 🙂
@piecee no to je úroda! Krása všechno!
@vondandy Taky je mi blbý sem dávat svoje výtvory po těch úžasných.... gatě jsou super!
@koki_melo Ty šatenky vypadají na modelce úžasně! a aplikace na tričko je super, nejdřív jsem si říkala, "jak krásně vystřihla kousky toho obrázku?" a až po notné chvíli mi to došlo 😎
@katka82 veselé gaťky!
@papajka7 To je stádo 🙂 super!
@crawler Přilepený polodupky jsou vtipný 😀
@arlette proboha! ty máš mnohem větší produktivitu práce, až se stydím. 😀 slečna "zebra" je dokonalá. ... já mám pruhovaný trika tuze ráda, tohle byla zkouška střihu, takže ještě budu muset upravovat (hlavně zvětšovat 😎 )
@zuzkasim Připomínám se. prosím nevrátilo se ti Ottobre 5/2013 ??? 😉
tak dobré ráno všem!
@koki_melo tak to je nadherny, tu aplikaci musim taky zkusit. A ty kraje jsi sila plochym svem, nebo normalne a pak to prosila? Fakt je to uuuuzasne!
A ja vcera mela DD, zkousela jsem to barveni, nejdriv na kousku latku, dobry a pak jsem ho dala vyprat k barevne varce, jakoze jak moc se barvy vyperou. Maly ctverecek 10x10cm mi obarvil na modrohnusozeleno, co slo 😠 😠 😠 . Odneslo to jedno bodycko, co melo vepredu bily panel, to je fakt na vyhozeni. Dalsich nekolik artiklu (ruzovi slonici z lille, nove mansestraky pro K, na kterych byly bile hvezdicky, nejake spodary) jakz takz ujde, zbytek pracky nastesti nic svetleho nemel). To mam z toho, ze jsem hrrr a davala to do pracky.
@kuna Aj aj aj to je škody ☹. Co si pamatuju, když máma barvila, tak se barvy fixovaly octem a pak to máchala tak dlouho, dokud netekla čistá voda a stejně se to většinou pak právalo v ruce, bo to furt barvilo.
Škoda ☹. Nedoporučuju ale nějaké odbarvovače z drogérky, protože ti ty barevné věci/sloníky zas vyžerou - ideálně to několikrát prohnat pračkou s nějakých šetrnějším přípravkem na skvrny, pokud máš.
Holky-díky😀 Manžel,jak to viděl, tak se tomu lepenýmu tlemil a říkal taky,že rozhodně ležící a i u vás to vyhrálo - navíc to lepení je pracné - takže díky za pomoc - mám v tom aspoň jasno 😉
@argo1
@a_lexa
@bury
@piecee
@anastazieb
@rebelie
@danielahe
@snowwitch
JInak @piecee gratuluji ke 3.princovi;-) a k látce - podle mě je na kluka právě perfektní - vybrala si ji teda zákaznice a ještě jedna zákaznice ji chtěla pro kluka taky a nakombinovat to s námořnickou modrou - je to poměrně dost tmavé (na můj vkus - pro děti),ale proč ne - podle mě by z toho byl krásný komplet do porodky 😉
@koki_melo tak budu se asi v příštích dnech trapně "opičit" - protože tenhle chenille efekt mě zaujala chtěla bych oběma dětem něco spíchnout - máš to bomba zdařilé - fakt krása - jestli se mi to podaří aspoň z poloviny ta krásně, tak budu spokojená 😵
Holky, moc díky za pochvaly, dmu se a rdím a blahem tetelím! Jen škoda, že mám takové čuňasy doma, z nějakých světlých látek /limetka, tyrkys/ by to bylo moc hezké, ještě juniorce zbodnu červené, to by taky nemusela být marná kombinace. Jinak se klidně opičte, já to taky vzala z FM. A je to rychlovka za večer, nic složitého.
@bordino držím palce! Já vloni cvičně vzala pár věcí na jarmark OnaDnes (hááá, to teda byla odvaha, když jsem šila jak prase) a teda nechytala jsem se vůbec. Ale je pravda, že tam chodí lidi lovit levné sekáčové věci. Jinak pražandám doporučuji (příští jarmark je teď v sobotu a asi už budou vyprodaná prodejní místa), ale já tam vloni prodala dětských hadérek skoro za 8tis (a to jsem to měla většinou za 30-40kč kus), na MMB bych to prodávala rok a navíc se to nemusí fotit 😀.
Pozrite aké pekné šaty som našla,len látka sa nedá kúpiť,z čoho by ste to ušili?
http://www.pinterest.com/pin/331436853797562192/
Obzerám ten strih,myslíte,že je to na prsiach len zriasené v bokoch alebo je to aj strihané pod prsiami ako živôtik?

@koki_melo teda Ty jedeš...