icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
20. máj 2014

hm, tak my máme taky tenké zdi, bohužel i mezi byty 🙄 a k mé smůle má vedle naší pracovny soused pravděpodobně ložnici, což je úplně na pytel... no, i když zatím si chlapec nestěžoval 😅 ale já na OL šiju taky tak do 22h, max 22:30, pak už je mi to fakt blbé

sinala
20. máj 2014

@kamishek já myslela hlavně padnoucí na dítě 😀 ( jakože mu to nebude třeba široké 😀 )

kamishek
20. máj 2014

@sinala no jo, střihy na děti jsou mi zatím šumák 😀 jsem sobec - já chci triko pro sebe konečně, aspoň jedno 😎 i pro chlapa šít je jednodušší, ale střihy na ženské, to je děs běs, když člověk nemá úplně konfekční postavu 🙄 navíc, když ušiju na sebe něco, co jako obvykle nesedí, tak je mi fakt líto toho promrhaného materiálu 😠

caramilla
20. máj 2014

@koki_melo Hele, musím ti to už napsat - jsi TALENT! Ty tvoje trička žeru!!
A prosím tě, vidím dobře, že to jsou na tom srdci "odstřižky" našitý jeden vedle druhýho? Jsi ty normální? Tohle by nenapadlo ani takového magora jako jsem já. VEDEŠ! 😀
Ale boží, normálně to Jasmíně asi taky ušiju, protože mě se to strašně líbí 😵 😵 😵

caramilla
20. máj 2014

Jinak já jsem bývala dodělávač, ale po té, co jsem šila i do 4 do rána, tak jsem se naučila to přerušit, třeba nosící bundu si šiju na 100x, po 30 minutách, když mládě spí. A taky jsem se naučila, že když je den blbec, tak šití prostě nechám a jdu kazit něco jinýho.

katka82
20. máj 2014

Tak já taky ráda dodělávám,.ale když vidím že by to bylo ještě na dlouho tak nemám problém s tím seknout a dodělat druhý den 😉 jinak taky mam ráda ten pocit že je to hotovo 😉 😀
ale teď už večer vůbec nešiju 😝 jak je manžel furt přes týden na montáži tak už to nějak nedávám-není energie 😒

koki_melo
20. máj 2014

@caramilla Díky za kompliment a tímto ti předávám "babu"!
Jinak ono to fakt není pracné, spíš je průda ty cancky našívat, ale skutečně za dvě hoďky se stříháním a natahováním zkroucených proužků je to hotové. Oni to třeba v návodu mají tak, že vrchní látka je vystřižená a to srdce je všité do díry. Já to mám lepené vliesofixem nahoru, protože už tak je to srdce docela těžké a myslím, že by to s tou dírou nebylo dobré a tahalo se to. A ideální by bylo dělat y cancourky z hodně tenkého úpletu, tady jich je použito 3m.

Jinak já musím dodělávat, jsem zvědavá, jak to dopadne, ale pokud se nedaří, tak to radši odložím a jdu, jak správně poznamenala Car, prznit něco jiného 😝.

sufik1
20. máj 2014

já šiju většinou než musím v noci kojit. když už na to nevidím, tak taky končím (což je někdy i v půl 11). A pak když víc pářu než šiju, tak jdu taky od toho. OL neřeším, jsme na rohu.... Ale taky mám ráda dodělaný věci.
Ale poslední dobou jsem děsně líná a nějak se nemůžu dokopat... a visí tu zakázky a hlava plná nápadů, co šít a hlavně vyšít ty konkrétní nasyslené látky... ale prostě občas jdu spát. S těžkým srdcem odmítám zakázky, ale ne je taky slovo, musím spát a fungovat.
přes den mláďata mě nenechají. Doba, kdy spali 2x2 dvě hodiny jsou nenávratně pryč. Teď jestli dají hoďku denně... a nebo když víc, tak na střídačku a nebo v kočáru 😖
ale každopádně se snažím, abych šila jen to, na co se těším. Plíny už neee, no možná ještě ty zbytečky bubáků, co tu mám. A pak teda přemýšlím, že ty věci, co mě šít nebaví, stahnu z nabídky a bude. No mám já to zapotřebí 😀

caramilla
20. máj 2014

@sufik1 2 x 2 hodiny, to je sen 😀 Můj tyran spí tak max 2 hodiny sám v kočáru (jdu tam 10x z dudlíkem) a pak už spí až večer v šátku a pak v noci teda spí hezky. Ale beru to jako daň za to, že v noci jen jednu vytahnu kozu, když se vrtí a jinak spí krásně. A to to šití obětuju 😀

@koki_melo hele, pošleš mi ten návod, pls? mě je teda asi jasný, jak se to dělá a šít to budu tak za 10 let, až to přijde na řadu 😀

zuzkasim
20. máj 2014

Holky, vy co používáte bavlněné plenky... Máte tip, jak je skladovat, aby mi koupelna nesmrděla čpavkem? U prvního problém nějak nebyl, u druhého až poději, až jedl v podstatě vše s náma, teď u malé mi to smrdí už teď v 9 měsících. Plenky dávám do kýblu (s víkem), ale už po jednom dnu to prostě cítím, peru každý 3. den a to už se nedá vydržet☹

snehovavlocka
20. máj 2014

@zuzkasim no ten zader patchwork vankusik za hodinku ma dostal....fotky som sice nevidela, ale mne hodku trval asi ten, co mam pre babiku s rozmermi tak 15x15cm- na stvorce 4x4 kusy a k tomu zadny diel z jedneho kusu. tak to mi dalo asi tu hodku 😅

milli86
20. máj 2014

Maminky, ktoré šijete bio oblečenie na zákazku?Mam na mysli nejaké tepláky, krátke nohavice?Poprosím Vás ajo ccenník a nejaký odkaz na albumy s výrobkami. Ďakujem, krásny slnečný deň 🙂 .

mamata
20. máj 2014

@zuzkasim já dávala pokaždé na dno pár lžic octa

petkasv
20. máj 2014

@zuzkasim ja kapu etericky olej🙂
@bury no jo kdyz jsem si je vymyslela tak musim sit 😀

katka82
20. máj 2014

@zuzkasim já jsem kapávala na vnitřek víka tee tree olejíček 😉 taky to docela pomáhalo 🙂

sinala
20. máj 2014

@zuzkasim a to cítíš i přes to víko? Já pak prala jen 2x týdně a v kýblu to smrdělo, ale jinak ne. Ale kýbl jsem vymývala pořádně

betelgeuzz
20. máj 2014

@kamishek pokud nemáš konfekční velikost, tak to chce stehovat a zkoušet. S mojí postavou a velikostí si to na sebe ani jinak představit neumím. Je to sice víc práce, ale pak vím, že mi to bude sedět.

mooncaa
20. máj 2014

Tak já šiju po kouskách jak to jde, často je to přišít rukáv, za 2 hodiny druhý, apod. Mě děti nedají pokoj ani večer, mám pocit, že mají stejnou potřebu spánku jako já.
Jestli ruší OL nevím, ale šiji někdy i kolem půlnoci a paní pod náma chodí spát okolo 22 hodiny a na OL zatím nic neříkala, ale při natloukání průchodek mlátila do topení už ve 20 hodin.

kamishek
20. máj 2014

@betelgeuzz nejdřív jsem chtěla napsat, že mi bude líto i toho zkušebního materiálu, co střihnu na sestehování a tak, protože některé střihy mi nesedí natolik, že nemá smysl je ani upravovat... nicméně mě zrovna napadlo, že to vlastně můžu zkusit tak, že to nastehuju z nějakého zkušebního velkého hadru bez stříhání (aspoň tak nějak nahrubo) a pak budu vědět, jestli má vůbec smysl pokračovat 😀 no, a nebo se fakt pořádně naučím konstruovat střihy na míru 😝

kamishek
20. máj 2014

ad šití v noci a rušení sousedů - já se šít v noci fakt trochu bojím, protože docela dobře slyším, co dělají sousedi nad náma - že zrovna perou, cvičí, vysávají... a to prosím ne večer, když je ticho, ale za normálního provozu přes den... tak asi není úplně košér do noci šít... kor když ti pod nama mají malé mimi (to mimochodem slyšívám taky 😀 )

betelgeuzz
20. máj 2014

@kamishek já to vždycky stehovala z té látky, ze které jsem šila. ustřihla jsem, nastehovala, vyzkoušela, různě ubrala, aby to sedělo a pak šila. Pak je dobrý si ty změny vyznačit na střih. Akorát já teda nikdy pro sebe nešila 2x podle stejnýho střihu, vždycky originál. Nevím, na co mám tady ty střihy tak důkladně značené 😀

snowwitch
20. máj 2014

@koki_melo Teda, to tričko je parádní, ale jjá tu aplikaci nechápu, to přeci není stejná, jako na FM, ne?

Holky, poraďte nějakou alternativu k Superfitkám....jde mi hlavně o to, že J. má úzkou nohu, ale ráda bych nekotníčkové sandály a ty SF v jejjí velikosti nemají....

kuna
20. máj 2014

@snowwitch Richter, jsou jeste o trosicku uzsi, nez Superfitky, mekke, pruzne.

terezita
20. máj 2014

@snowwitch richterky my taky meli. nebo elefanten.

macin73
20. máj 2014

@snowwitch jak uz psaly holky, sandály Richter bývají užší než Superfit... ale logicky to chce radši vyzkoušet

mooncaa
20. máj 2014

@snowwitch A co pediped? Já teda vždy chtěla koupit keen, ale ty co mám já tak mi naprosto nesedí (klouže mi v nich noha tak, že ve špičce mám 3 cm místa, ale patou chodím po holé zemi) tak se bojím, že to bude i u těch dětských. Takže už 3. léto bude mít Eli pedipedky.

koki_melo
20. máj 2014

@snowwitch když otevřeš ten odkaz, tak v úvodu jsou tři obrázky - šedé tričko, bílé a červené, klikneš na červené a nasměruje tě to na šítí toho mého posledního. Šila jsem i to šedé, ale dělala to trochu jinak, a ty pásky našité vodorovně jsem prošila i svisle, protože se to různě odchlipovalo a viselo. Chce to vychytat dobrou látku na to 😉 .

zuzkasim
20. máj 2014

@sinala Možná že přes to víko kýblu čpavek cítit není, asi by musela říct návštěva, většinou tam plenku hážu, takže to i otevírám... a nebo manžel hodí víko šejdrem. Zkusím kapat ty olejíčky i naspod dát ocet.

petkasv
20. máj 2014

@snowwitch my máme keeny a jsem fakt spokojená, kupuju je už dlouho,a jsou fakt dobrý,akorát rozárka neakceptuje žádnou botu, takže si je sundá a chodí všude bosá 😀