Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
babule pomoc 🙂 mam ci nemam pridavat na svy pri tomto klobuciku?? nerobil niekto? http://oliverands.com/free-patterns/reversible-...
@petkasv no, a to mám dneska roupy, že bych si zkusila nějak obkreslit koupené kojo triko... dvě sady letních čepiček/kloboučků pro holky jsem uháčkovala a teď nemám momentální nápad, co jiného háčkovat (abych seděla s nohami nahoře), tak že bych pokořila to triko... ale nějak nevím, jak na to 😕
@petkasv @snowwitch jako prvni nonity jsem sila minimalne 5 hodin.. to byl boj.. 😝 ted mi ty rozstrihane trvaj i s nastrihanim tak 2,5-3 hodiny, rychlejc je nedam.. uz mi prijde jednodussi usit softshellku se vsema serepetickama okolo nez jedny rozsmikane nonity.. 😅 za me to jsou katata, co se vubec nevyplati sit na kseft, by se musely prodavat pekne draho 😀
@snowwitch mne se ty keeny dooost libi, ale jeste nikdy jsem si je nelajzla koupit pres net.. ale do obchodu to uz nedam.. 😝 podle tech jejich tabulek by em. mela mit 31, superfity ma ted 28-29.. 😅
@petkasv Jé děkuju.
@terezita Hm, že bych to teda špatně odhadla.....já šila ty první 2 dny 😀 Ale ty druhý už docela šly, ale šila jsem po chvilkách přes den...tak to možní v součtu bylo víc jak 3 hodiny....ještě mě dvoje čekaj, ale to už asi střihnu nohavice vkuse, nepřijde mi, že by to mělo nějaký valný efekt.
Já ty Keeny taky ještě nikde nezkoušela, protože u nás obuv ani není a v Plzni jsem na ně taky nenarazila. Jinak, J má normálně 25 a Keeny vychází na 28, ale podle toho, jak to @petkasv měřila, by ta tabulka měla sedět...tak uvidím, v nějhorším přijdu o jeddno poštovné.
a jinak se pridam k diskusi o botach, co nejake alternativy ke keenum? Dnes jsme je byli kupovat a dceri vubec nesedi, jsou ji strasne velke, siroke, navic jeji velikost (27) se nevyrabi, oni nekolik velikosti preskocili. Zkousela vicero typu, ale sama prodavacka rikala, ze nekterym detem proste nesedi. Ona ma dost drobnou nohu. Chci neco podobneho, gumova podrazka, v cem muze prolezt vodou a co ma krytou spicku. Poradite?
Keeny nosí kluci už 3. rok, spokojení, že mají sandály, ve kterých můžou kopat do balónů a šišek🙂 Velikost jsme zkoušeli ve sportu (v obuvi je většinou nemají), objednala jsem na bazaru starší, další rok jsem pak už koupila nové a s mužem jsme si je taky pořídili. Zrovna dnes jsem je dala staršímu do školy a lebedil si, jak jsou pohodlné. On má nějakou divnou nohu, málokteré boty mu sedí a sehnat mu něco je vždycky nadlidský úkol, navíc boty hrozně ničí, málokdy je může mladší zdědit a tyto prostě nezničil, i když je měl původně koupené už bazarové.
Taky na ty Keeny teď koukám, protože starší ne a ne dorůst do Pedipedů vel. 26, což už tu pro ni mám snad rok... fakt z nich vypadává... tak snad by jí byly dle tabulky ty 28. Škoda jen, že nemají i menší velikosti, tam je to asi už rozebrané... a ty pánské si nějak netroufnu objednat, i když by muž potřeboval jak tenisky, tak sandály...
@kuna na úzkou nohu sedí super právě Pediped, mají i verze s gumovou špičkou, do vody, pratelné, už jsem je kupovala několikáté... jen ty velikosti mi nějak nesedí... na www.pediped.cz teď chystají zase nějaké výprodeje, tak tam koukni...
Tak včerejší kousky pro nás - Jola plátěné kraťasy a bambus tílko, Jáša mi zabavil tričko se žralokem, to moje tričko fotila J. takže trochu z podhledu, hlavu s milionem brad jsem musela oříznout 😀
A ještě Jola v chlupaté mikince
a nakonec jedna sourozenecká, jsem vážně ráda, že žárlení u nás tolik neprobíhá 😉
@bordino to je krasny, libi se mi moc ten zralok a celkove ty barvy, takove vesele! A to Jolcino tilko, to je ted z toho letniho ott? Chystam se na nej, jestli je to ono, tak hezky sedi.
@macin73 aha, diky, na ty jsem se nikdy nedivala. A rikas, ze jsou vetsi? Dcera ma superfity sandaly 27, tak to musim pomerit. NEvis, kde je maji v Praze?

kdyby se někomu líbilo, nabízím ... černá látka - je to něco jako černá organza a na tom sametový vzor, ale nesplývá je spíše tužší (1,50x1m) a červená jemná "síťovina" se stříbrnými tečkami (ale ty lehce opadávají), ta je splývavá, cca 1x 1,1m - tak za symbolickou cenu
a za výdělek koupím Lille - konečně 😀