Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@elixia ano, je to takovy jemny krep, rozstrihala jsem manzelovu starou kosili 😎
a tu kombinaci jsem nevymyslela sama, inspirovala jsem se taky http://mellysews.com/2012/04/polo-shirt-placket...
Vystavit momentálně nemám co, ale za zápis to taky stojí.
Vlivem nedávné debaty na téma kvality šití, jsem šla do sebe a prvně při šití použila žehličku.
Díky tomu jsem zjistila, že lastin NEMÁ rád žehličku a to tak, že vůbec.
Závěr a poučení: Nepodléhejte debatám na téma kvality šití. Ztratí se vám lastin. Nejen. 😝.
už nic, jsem slepá
Ahojte
pridavam nejake foto, nafotene asi dva tyzdne, len ja leniva na take veci nie a nie pridat fotky... 😀
tentokrat aj na modelke, aby sa nepovedalo 🙂 ale fotky desne, tak si nevsimat a nekomentovat tu biednotu please 😀 😀 😀
Kedze u nas skor chladno ako teplo, musela som usit skor teplejsie veci. Konecne strihnute do lamy.
Podsita vesta siva s pasikavou podsivkou je nasa oblubena asi najviac. Pekne sedi.
Ruzova bola zo zvyskov a skor na odskusanie strihu a vychytanie nedostatkov 😝
Siva bundicka podsita slonmi z Lille je super, teplucka a taka stiskacia 🙂
Flisovy kabatik, strih asi poznate, je z Ottobre 6/2013 a sedi absolutne uzasne, som z neho nadsena a mame usity aj druhy, ale nemam v PC este.
Cierna bundicka je z goretexu, podsita upletom. Odporucam nepajcovat 😠 bol to des usit a ani strih nestoji zavela 😒 Nosi sa dobre, ale nie je to to, co som cakala. Mimo toho som nejako zle vyratala velkost a zle odkontrolovala a je nam len akurat. No aspon som sa poucila.
Dalsie foto v blizkej dobe... 😀
@koki_melo a lastin to nedal napřímo nebo byl pod látkou? Napřímo bych se bála, ale z lícu bych se nebála, tak ať vim jestli bych se měla bát (teda kostrbatějc napsat už to asi nešlo)?
jinak já teda žehlim, ne vždycky, ale docela mi to pomáhá při lemování triček. Takže když mi jooo jde o výsledek, donutim se žehlit. Jinak teda žehlička zahálí, ještě že šiju, to by si jinak holka moc neužila...
@lilly2711 krásne, prezentácia krásna.... modelka je zlatá, účes perfektný, a ja som si nič nevšimla s kvalitou fotiek..... obsah je dôležitý
@terezita a jo, ja uz jsem se te na to kdysi ptala (na ty razitka) a taky @anastazieb...no tak jeste rok a prestanu se ptat a koupim si je taky 😀
Tak dobře @jieff, já teda odtajním, jak moc jsem pitomá. Šila jsem šatičky, dostanou jméno Przněnky, protože KAŽDÝ šev je šitý minimálně 2x, výstřih 4x, pouze rukávky jsme trefila napoprvé. Pak tam jsou i švy, které nejsou 100% sesazené, ale na to jsem přišla až po 4x šití výstřihu 😠 . Řasila jsem na OL, samozřejmě se mi to celé po sešití rozjelo a řasení bylo v ..... Takže jsem dostala ten báječný nápad, že to nařasím lastinem, ať zas nemusím párat. Nařasila jsem a ejhle, bylo to tak akorát úzké, bála jsem se, aby to netlačilo. A teď to přijde: co se dá udělat s našitým lastinem, který se vám nechce párat? No ano, napaříme jej žehličkou a on povolí a natáhne se! Leda h...., jak by řekl Viki Cabadaj.
Z dnešního náročného dne mám několik poučení a jedním z nich je, že lastin opravdu, ale opravdu napařit nelze 😉 .
Holky,napadá vás, co maličkému na hlavu teď ve vedrech? Doteď jsme jeli v úpletových čepičkách, ale už mi na ně přijde moc teplo.Máte nějaký tip- případně návod?
@lilly2711 Wow, krása, máš parádní šití.
@zikie Prťousek přece leží v kočárku a je tam krásně chráněný. Když je tak, jak dnes, nedávala bych nic, když je to na nějakou tenkou mikinu, tak ty mají většinou kapucu a tak nechám hlavičku jen v kapuci. Ale já jsem na tohe asi dost laxní, když nefouká, klidně mimino i vytáhnu ven z kočárku bez ničeho na hlavičce, zatím to všechny naše děti přežily🙂
@zikie jak pisou holky, do kocarku nic, pokud je ve stinu, tak staci. V lete, kdyz jsem ho pak vytahovala ven a svitilo na nej slunicko, tak jsem mela tuto cepku od Rockina http://eshop.rockino.cz/product/detske-cepice-l... , je to takove hodne tenoulinke platno, slabsi, nez bezne uplety a i ten ksiltik byl fajn.
@sufik1 Hele, dobrý už teď skoro jsou, ale strávila jsem s nimi mládí a nervy...a lastin 😝.
Já šila hedvábí, chce to co nejtenčí jehly, mě 70 nasekávaly vlákna a kolem švu to bylo vidět (jak sekla jehla vlákno, tak ono se v látce hnulo), spec nitě údajně nejsou potřeba, ale asi by se snesly, já šila Amann Aspo, nastavení jsem měla standardní a šilo to v poho. A teda ostrej nůž!
@zikie - já jsem měla takovou čepičku, něco jak dávala odkaz @kuna - ale nahoře to byl úplně celý dirkatý, přes ouška lehounké plátno a kšilt a prosím kupovala jsem u Vietnamců... ač nerada, tak jinde je prostě nemají.
@koki_melo - obdivuju, že jsi to nakonec dokončila, páč takový trable, to by bylo něco pro mně. Já bych s tím sekla 😀 😀 párání nenávidím 😝

@barcav ďakujem 😉
@elixia tak snažím sa nech je to aj nositeľné 😀
@a_lexaďakujem🙂, to je asi profesionálna deformácia 😀 😀 ,dlho som robila konfekciu a tam ti nesmie žiadna nitka trčať a presnosť ani nehovorím.Ale šiť úplety-tak to sa len učím,v tom sú tu všetky dievčence ďaleko predo mnou 😝 !
@mikulka45 dakujem veľmi pekne,ešte šťastie,že som sa nespoliehala len na to že Viki začala nosiť 92 veľkosť-bolo by jej tomalé.Musela som predlžiť o dobrých 5cm dlžku i rukávy a je to super 🙂
@ucitelka70 má mi prísť teraz taký prúžkový úplet na tričká takže určite budem šiť s týmto zapínaním,ďakujem za tip 😉