icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

seifi
22. máj 2014

@zikie Mrňous má kšiltovku podle tohohle návodu: http://www.mesewcrazy.com/2011/07/upcycled-ones..., ale dávám mu jí taky jen při vyndavání z kočárku, ve stínu nemá na hlavě nic- stejně si jí nějak sundá.

laeela
22. máj 2014

@zikie a co udělat něco z bambusu? To by mohlo být fajn i na hlavu.

laeela
22. máj 2014

Myslela jsem ne zrovna čepičku, ale takovou tu jakoby širší čelenku, která je vzadu užší a vepředu širší, aby přikryla celou hlavičku. Já dumám, že něco takového udělám Filipovi.
Jinak se dělají i moirové pirátky. To je tenoučké, takže ani ten uzel vzadu by nemusel tlačit.

petkasv
22. máj 2014

@sufik1 jehlu urcite microtex a co chces sit jestli jenom zacistit tak bez jedny jehly a jazycku jo a u hedvabi urcitrsteh na sirku 4

petkasv
22. máj 2014

@zikie ja bych do kocaru nic nedavala
@macin73 moje holky nic na hlave nemaji prijde mi to zbytecne🙂

zuzkasim
22. máj 2014

Konečně jsem taky vyfotila své víkendové šití. Jarní softshellky, došity v pátek o půlnoci, v sobotu ráno v nich synek vyrazil na skautské závody (pršelo, takže se osvědčily). Pro mladšího ještě došiju, do tábora zbývá měsíc... Ale čím jsem jim oběma udělala obrovskou radost, byly maskáče, připadají si jak opravdoví vojáci🙂 Střih je z Ottobre, sama bych ty kapsy takhle nevymyslela, ale je to efektní i funkční (dobře se do toho strkají ruce, zmuchlaný kapesník dělá jen přiměřenou bouli, při zavření na patentky nevypadnou ani klíče). Jo a ještě nosící vsadka v akci, k manželově šedé bundě dokonce ladí (k mé fialové až tolik ne, ale netrápí mě to), máme bundy stejné značky, takže i zipy jsou stejné a tím pádem vsadka pasuje oběma, což se mi občas hodí🙂

saaralota
22. máj 2014

Jedny softshellky pro kamarádky syna - vypadá to jak "tesilky" 🙂. Nohavice opět s tunýlkem a gumičkou...tak jsem zvědavá, jak se to osvědčí, náš mladej je měl na sobě zatím jednou, takže zatím nevím...

kuna
22. máj 2014

@bury a ostatni, dneska jsme se byli podivat na ty Loapky a opravdu ji sedely lepe, nez ty Keeny. Akorat to neni vylozene kopie, nemaji tu celogumovou podrazku, jako keeny a maji trosku vic textilnich casti. Tak jeste rozmyslim, jestli vzit ty, nebo ty Pedipedy... Zase ona ma Superfity sandale na noseni a toto melo byt spis na hriste, kde jsou kaminky, aby ji otevrenou spici na sandalech n epadaly dovnirt. Takze mozna ty Loapky, no jeste si to rozmyslim 😎

lenasss
22. máj 2014

Náš nový kamarád

lip72
22. máj 2014

@lenasss Jééééé, gratuluji k mimi 😉 krásný zajíček 🙂

macin73
22. máj 2014

@petkasv no vidíš, a mě by zase nenapadlo děti poslat na slunce bez pokrývky hlavy... 😝

terezita
22. máj 2014

@macin73 me taky ne, kor kdyz vim, jak ja se pri teplotach nad 20 stupnu citim.. 😅

bury
22. máj 2014

@zuzkasim - ty maskáče jsou parádní - ne že bych téhle módě holdovala, ale klukům se to líbí a myslím, že i náš Honzík by byl nadšenej. To jsi šila z nějakýho pevnějšího plátna?

caramilla
22. máj 2014

Jedny semaforové softky - pro ucely nataceni produ Hobby nasi doby, deti byly uplne uzasne🙂 Prvni komparzni role nasi modelky v TV 😀

zuzkasim
22. máj 2014

@caramilla Super, to bude něco v TV? Jestli jo, dej pak vědět, my sice TV nemáme, ale snad to pak najdu někde na netu🙂
@bury Maskáčovina je cosi extra pevného (mohlo by to na těch kolenou vydržet), ale až jsem doma rozbalila, tak jsem zjistila, že je to jen 90cm šíře. Než jsem se znovu dostala do města, obchod zrušili, takže jsem pak dokoupila khaki kepr. Já tento styl teda taky nemusím, ale kluci se na ně už opravdu dlouho těšili, chtěli v nich hned jít do školy, což jsem prozatím nedovolila, považuju je spíš za gatě pro volný čas. Ale možná jim je dám, dokud jsou nové, učitelce je asi šumák, co mají na sobě (některé děti chodí i hůř, šusťáky, tepláky, já jsem na tohle asi divná, ale přijde mi to nevhodné) a jejich kamarádi to asi ocení víc jak nové manžestráky nebo košili🙂

bury
22. máj 2014

@zuzkasim - to máš pravdu, že kluci tohle fakt ocení (když to teda nejsou už od mala takový ty "šampóni" 😀 ) Každopádně učitelce to je určitě jedno a jestli si to chtějí kluci do školy vzít, tak bych jim to dovolila 😵 aspoň se budou do školy jednou těšit 😉

kuna
22. máj 2014

@caramilla supeeer, a co kdy kde bude v televizi?

caramilla
22. máj 2014

@kuna ; @zuzkasim Prý září / říjen Hobby naší doby. Reportáž o šití softshellových kalhot. Termín ještě neví, až budou vědět, tak mi zavolají, abychom se mohly dívat 😀

jemi
22. máj 2014

@caramilla super 🙂

Elinka bude mít v sobotu svátek, tak jsem jí konečně došila dlouho vymyšlenou softku. Prvně jsem šila bez zkoušení, jen s poměřováním starších bund, tak doufám, že bude sedět a líbit se /teď u nás jede Peppa a mickyho klubík, tak by mohla/.
Šití bylo šílené, protože jsem to splácala ze zbytků softu, šedého mi nezbyl kousek větší než 5x4cm 🙂 ostatní barvy jsem měla jen malé kousky na aplikace. Ale nakonec se povedlo a bunda má jedinou chybičku v napojování dílu v horní části zipu, ale to už nebylo jak předělat. /Holkám děkuji za černý a červený soft na aplikace, zejména @jancasoch, protože ten její uzky dlouhý zbytek softu byl potřeba, jinak bych asi musela změnit aplikace a využít ten tyrkys co mám doma pro Honzína/. Ještě někde přibude reflexní logo Mama factory 🙂

caramilla
22. máj 2014

@jemi hele, ten hořejšek jsem si vůbec nevšimla, ono jak je tam to krytí, tak to skoro vypadá, že to tak jako má být asymetrické😀 Jen ten zip mi přijde dost zvlněný, ale třeba si to ještě sedne😀

jemi
22. máj 2014

@caramilla já původně chtěla dát obyč šedý zip, ale jak jsem pak přidávala ty černý proužky kolem, zipu, tak jsem vzala černej voděodolnej a ten je takovej tuhej, tak uvidíme-v reálu mi to přijde zvlněný mín

caramilla
22. máj 2014

@jemi no, ty voděodolný jsou prevíti, to je pravda 😀

mamata
22. máj 2014

@caramilla nestraš, mám jej připravený na svoji bundu, tak to si radši koupím obyčejný zip

caramilla
22. máj 2014

@mamata zaleží jaký máš, ykk jsou měkký, ty se našívají dobře. Každopádně obojí doporučuju nalepit stylefixem a nebo nastehovat.

koki_melo
22. máj 2014

@bury Pro mne jsou vždycky ta párací cvičení taková zatěžkávací zkouška nervů a trpělivosti. Zase si říkám, jak jinak se to pořádně naučit, než opravováním chyb.

DOTAZ: když šijete holky výstřih u tuniky/trička (viz ty šaty), který je vpředu i vzadu řasený, jak to děláte? Já jich několik ušila tak, že jsem na OL nařasila a přišila lemovací proužek, který mi to hezky udržel. Teď se mi to ale několikrát po přišití lemu na OL rozjelo. Je nějaký fígl? Můj oblíbený lastin? Nebo tím, že to šijete COV, tak se vám o nerozjede? Díky za radu, mám tu ještě jednu šatky rozešité a nemám odvahu to šít zas stejně, abych to xkrát nepárala ☹.

terezita
22. máj 2014

@koki_melo ja to siju na rovnostehu - dlouhy steh, stahnu si to na potrebnou sirku a zauzlikuju. pak se to nema kam rozjet.. na OL mi to raseni furt blbne.. .-p

anastazieb
22. máj 2014

@koki_melo já ten kousek nařasím na OL a pak většinou lemuju proužkem na třetiny. Dávám pozor, abych šila přes to řasení, abych to nenatáhla nebo neuvolnila. A drží mi to normálně, jakmile je to přešité proužkem, už se to nemá jak rozjet.

kuna
22. máj 2014

@koki_melo uplne stejne jako @anastazieb, drzi to, nic se mi nerozjizdi...

macin73
22. máj 2014

Holky, lehce OT... neznáte někdo tuto přízi? http://www.ganella.cz/prize-yarn-outlast/2667-p...

zikie
22. máj 2014

Ještě jednou děkuju za nápady a názory @seifi Tobě moc děkuju za návod,je super. @laeela bambus je super nápad!