Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ten predek a zadek.neni to stejne dlouhé a nepasuje mi to na to dno.. Netuším kde delam chybu.na ten díl s kapsou na gumu uz nemůžu nasit ten horní pruh,bylo by to vyssi jak to dno. Vseobecne mi tam ty rozměry nějak haprujou. 😒
@terezita a máš ten návod celý v PDF a nebo jen ty jednotlivé díly???? Ten den po dni je zmatečný.
přední nařasená kapsa - ta tam byla divná. Trošku jsem tam právě bojovala s tím spodkem. Ale jinak mi to sedlo. POdle mne jsi musela něco prohodit.
ZAdek byl kratší - tam to bylo na dva kusy a mezi tím zip a nad ním takový cancour. A u futra taky - taky je tam kapsa na zip.
Snad něco vykoukáš z fotek
@koki_melo ta látka na šatičky je úžasná.. stejně jako @anastazieb bych je chtěla pro sebe, ale mně tohle nesluší..., vypadám v tom jak sud ☹. ale taaak se mi tenhle styl líbí 😵 . musím se naučit žabičkovat aspoň na mandelinku 🙂.
@daisyr břicho se ztratilo v těch proužkách..., navíc, jak to triko není upnutý..., musím se nechat vycvaknout v něčem těsnějším 😀. filip fotí rododendron den po dni, jak rozkvétá (máme první 😀), ale že by fotil mládě aspoň měsíc po měsíci, to neeee 😀.
a všem moc díky za palce a pochvalu 🙂, moc mě to těší, jsem za to ráda 🙂.
@sufik1 prave ze to den po dni.. 😝 ted jsem tu hodku parala a presivala, tak snad uz mi aspon ten predek a zadek na dylku sedi, ale to dno je furt o nejake 3cm z kazde strany kratsi.. 😅 toz pujdu improvizovat.. 😝 dik moc!
a jdu si vysedet zadek do poradny.. 😝 hezke dopoledne vsem!
Dočkala jsem se jablíčkové látky a včera večer spíchla bodýčko. Chtěla jsem vyzkoušet, jestli se prckovi opravdu dá ušít něco pohodlného na oblékání bez zapínání u krku (ptala jsem se nedávno někoho, kdo šil bodýčka s mořským motivem) a opravdu to jde🙂 Obléká se dobře, při tom výstřih není vytahaný. Tepláčky vydrží dlouho, jsou záměrně delší a ještě s ohrnovacím patentem.
@zuzkasim nádherný komplet 😉 ta jablíčka mám ráda taky
@terezita s přebalkou držím pěsti - já si právě hned říkala,že nic takového si šít nebudu- strávila bych nad tím mládím, když je moc střihových dílů a navíc obdélníky - to bych se konce nedočkala -zlatý lucoto- na ni jsem čekala jen 5 týdnů😀v poradně držím pěsti😉
@anastazieb Nápodobně - jediný,co mě potěšilo - včera jsem si spíchla legíny - poupravený střih ottobre a říkala jsem si, raději střihnu větší ať se do toho nasoukám- není nic depresivnějšího než když mi je něco malé...střihla jsem 44 a ono mi je to větší 😀 Tak mě to povzbudilo a musím právě spíchnout trika - na léto nemám vůbec nic - všechno mi je krátký 🤐 😝
@koki_melo Klárko, sím sím - ty šatky jsou úžasné - můžeš mi poradit, jak žabičkovat? Já to zkoušela loni několikrát a ani za prase☹ Letos bych to ráda pokořila - miluju kalhoty od Natyris,ale sukni bych si už ráda ušila sama 😕
když je DD, taky ještě přidám dnešní dopolední šití. prdelačky - střih od @terezita - ještě jednou díky. Ty jsou pro menšího a pro staršího ještě kraťasy, co už jsem tento týden dávala, akorát teď jsem je ještě zkrátila. Z tamtěch je nadšený, tak snad bude i z těchto. No žádný veledíla to nejsou 😉
Akorát ta kulatá kapsa mě zlobí - mám to podle šablony vyžehlené, nalepím to stylfixem a při šití mi to dělá takový "růžky", že už to kulatý není 😢
U nás dneska fouká a je lehce pod mrakem, takže rozhodně chladněji, než včera.
@crawler Žabičkování jsem dělala tak, že jsem navinula pružnou nit a hodně jsem ji přitom natahovala, aby až se s ní šije, tak se smršťovala a taky se jí vejde na cívku víc. Délku stehu jsem dala 2,6. Pokud ti to nejde, tak bych přitáhla spodní nit, případně povolila horní nit, chce to vyzkoušet. Toto řasení vyšlo úplně přesně K na tělo, jinak se to dá přitáhnout opatrně. Šila jsem to dokola jako spirálu.
Raději jsem nejdřív dám své DD výtvory a až pak vás dočtu 😀 Takže 3x Nonity....děs a hrůza...poslední dvoje jsem ušila nejhůř, jak to šlo, tak raději detaily ani nefotím ...šátečky a jedno merino tílko, které má být údajně velikosti 98, ale J. je krátké a to má cca 95...no, měla bych začít konečně měřit.
No, a na kvalitu fotek raději nekoukejte....
@snowwitch napriek všetkému dobre, ale kukni si na toto:
@ucitelka70 Já fotonávod studovala, ale u těch fialových a čerrvených jsem se rohodla snížit předek, a pak mi nějak nevyšly nohavice a vůbec to přestalo sedět, tak jsem musela improvizovat 😀
tak vám sem hodím svůj totálně DD kousek. Kdybyste věděly, kolikrát jsem to chtěla vyhodit!!! Jenže kamarádka to chtěla, naštěstí měla trpělivost, nakonec na ní to vypadá celkem dobře, ale šití děs - kapsy moc vysoko (ale nakonec jsme to využily pro schování brzdičky na stahování zadního otvoru, takže dobrý), moc natažená lemgumka, přišlo mi to malý, úzký (kamarádka je ňíňala, jí to je 😀) a navíc, já tenhle soft miluju na nošení, ale totálně nesnáším šití z něho 😝
A vrchol je, že si ji na srazu vyzkoušela jiná holka (btw., její dcerka na sobě měla tričko od @caramilla 😀) a chce jí taky!!!! 🙄 😠 😀

@terezita ale já ještě nespím. Co ti na skippy nesedí????