Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita Ta přebaltaška je boží... a líbí se mi, jak to máš veselé...
@caramilla Bunda neskutečná... muselo na tom být strašně práce... ale fakt se povedla... mně ta moje ještě čeká, zimu a jaro jsem nakonec přečkala s tou svou fleesovou...
No a ještě něco se mi moc líbilo, ale úspěšně jsem to zapomněla, uáááá.
@aerin ja mám pasku, nevim jestli je to ta dobra, ale vystrihavam si z ni obcas nazehlovacky a neloupe se. Posli mi IP adresu, metr ti klidne poslu 😉
@mikulka45 a možno víťazka bude zo Slovenska..... no urobila by sa hromadka aj na darčeky 😀
@koki_melo
Ja by som do toho isla, ak sa mozme zapojit aj cezhranicne baby 😀
Inak je celkom fajn este jedna vec - asi by sa to nedalo skombinovat so "sutazou" ale taka putovna krabica-balicek. Kto sa zapoji tak do nej nieco vlozi a na oplatku si zas moze nieco zobrat. U nas by bola jasna tema predmetov 😀 😀 😀
muj tehotnej mozek zatopenej plodovou vodou jen netusi, co je cilem souteze.. 😅 usit tak, aby to nikdo nepoznal? nebo naopak byt tim, kdo pozna nejvic autoru vytvoru? jen mi docela nevyhovuje termin.. 😅 😀 toz budu nejspis pauzirovat 😉
@bordino mam tu krasne vyblitou rezavou myslim! 😀 jsem tu ty ctverce zrovna o vikendu nasla, uz tu lezi asi 2 roky a jeste jsem je ani vyprat nestihla.. 😀 😀 😀
holky z čeho byste šily pouzdro na paži na běhání? Něco takovýho....
http://www.komasport.cz/data/galerie/gallery130...
Tak to je dobrý, ale do soutěže se nezapojím, protože by nikdo autorku nepoznal, když sem šoupnu něco jednou za čtvrt roku. Já si vystačím s DD. 😉 Zrovna tady mám střihnuto na 3 letní pyžámka, tak to snad do konce června splácám dokupy.
Jen malý dotaz na maminky školkových chlapečků - co jste nejvíc užili za oblečení do školky? Abych to s mým šnečím tempem stihla do září ušít. Tak softshell. kalhoty jsou jasný, ale jak moc velká je spotřeba triček? Doma s barvami, apod. neděláme, tak nevím, jestli najednou vzroste spotřeba na 10 triček za týden nebo jak? A zároveň jsem si myslela, jak bude malej fešák v Lille tričkách a teď nevím, jestli to spíš na tu tvůrčí činnost nebude lepší spíš v Dadka tričkách? Zástěrky kluci asi ve školce nenosí, tak jako holčičky, tak právě netuším, jestli na to máte nějaký fígl. Díky za odpověď.
tak to ja musim jeste rychle ted zafinisovat, abych vam tu nespamovala zitra v DD.. 😅 nejak jsem dneska zjistila, ze em. nema co na sebe, toz ji tu rychle jeste pred porodem smikam tricka.. 😅
@kveta007 já tričko dávám každý den čisté s tím, že často si ho pak doma svlékne a převlékne jiné. Ale on má převlékací období, takže je to dost hrůza. Tuhle ráno dokonce prošel svojí komodu, zjistil, že nic z toho se mu nelíbí, tak šel šmejdit do skříně ségře a navlékl se do jejího. Teda trencle měl vlastní.
A ve školce má vždy jedno kompletní oblečení na případné převlečení - trenky, ponožky, tepláky, tričko, mikinu.
Jinak spíš rádi ztrácejí čepice, tak mít případně nějakou, které nebude taková škoda. Softky má dvoje, to nám stačí, špína se obvykle záhadně ošoupe. Šila jsme jen tepláčky, těch jsme neměli dost.
@kveta007 S nástupem do školky dost vzrostla potřeba tepláků, měli jsme pak už ujasněno, kterých pár se točí dovnitř a kterých pár na ven. Trička tak nějak normálně, u nás se zas až tolik netvoří, děti chodili do školky, kde se hodně dbá na zdravotní tělesnou výchovu a pohyb, od barvy si nepamatuju nic zásadního, spíš bylo poznat, co měli na oběd🙂 Nakoupila jsem v bazárku nějakou obyč. mikinu a bundičku na zahradu, které mi nebylo líto. Jo a pyžamka na spaní, zvlášť, když má dítě občasnou nehodu...
@laeela Aha, takže těch 10 triček je vlastně málo. 😉 K ségře do skříně u nás nepůjde, tak si asi bude muset vystačit se svojí garderobou. 😀 Ale se @zuzkasim se shodujete na teplácích, tak ještě musím nakoupit dostatek teplákoviny. Pyžámka asi potřeba nebudou - teda teď šiju 3 na léto na doma, ale ve školce předpokládám, že bude chodit po obědě domů. Děkuji za postřehy.

A ešte čo sa týka bicykla, my sme dosť dlho používali odrážadlo a jazdil ako šlak a popritom šlapací traktor. Keď vyrástol z odrážadla, nasadol na väčší bicykel s pomocnými kolieskami. Včera sme skúšali jazdiť bez koliesok, ale nejako si zvykol, že nemusí držať rovnováhu, dostal strach a nechcel skúsiť ani za svet. Ono je síce ten zdedený bicykel trochu väčší, na zem dočiahne iba na špičkách, tak sme sa rozhodli nenútiť ho a počkáme ešte až troška dorastie. Ale najradšej má momentálne šlapací traktor.