icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
30. máj 2014

@terezita jj, ja si prave vzdycky myslela, jak je kreativni a citila se blbe, ze pajcuju ji...a pak jsem videla krtecka a uz se blbe necitim 😀 😀

kuna
30. máj 2014

@anastazieb s tím křížem, tak já mám odchylku max cca 2-3mm a to beru, jakože je to v cajku, ale uznávám, že pro někoho by to bylo strašně křivé 🙂. Mně pomáhá, když si dám švové přídavky každý na jinou stranu a ono se to uprostřed do sebe jakoby zacvakne a celkem to drží. Ale tady mi to pak ujelo o 2cm a to už byl mazec 😀 😀

katka82
30. máj 2014

Tak ještě dnešní rychlovka 😉 ať jsou kluci taky COOL 😎 😀

zojec
30. máj 2014

@katka82 tie motorky su fantasticke 😉 aj ja chceem na triko pre seba 😀 😀 v takom by som uz asi nevyyzerala ako z woodstocku 69 🙂

zuzkasim
30. máj 2014

@katka82 Jó, to je aspoň zaručeně dobrý střih na čepice!

katka82
30. máj 2014

@zojec to je Lille z jedné hromádky 😉 ale rvu si vlasy že jsem vzala jen 1 metřík 😝
@zuzkasim jj tenhle střih mam nejraděj 😉 je to takové hrc prc a za 10 minut je hotovo 😀

lip72
30. máj 2014

@katka82 Prosím, odkud je střih na to Tvé krásné tričko 🙂??

koki_melo
30. máj 2014

Nestíhám poslední dva dny dočítat, tak jen v rychlosti, co jsem zahlídla dotazy a komentáře:

SOUTĚŽ - NÁVRH PRAVIDEL
*od 1. 6. do 21. 6. je prostor k výrobě a zaslání fotografie (všem účastníkům pošlu IP s mým mailem a následně seznamem soutěžících a linkem na album/příspěvek)
*22. 6. ráno zveřejním všechny foto (buď udělám u mně album - to bych si dohodla s adminy, aby ho nemázli, případně se fotky vloží sem jako příspěvek - preferuju tuhle variantu)
*od 22. 6. do 30. 6. anonymní tipovačka - skrz IP - tipy se zasílají mně
1.7. vyhodnocení
--------------------------------------------------------
Pointa je uhodnout co nejvíce autorů fotek. Autor to hadačům může ztížit tak, že se např. pozve ke @kuna na návštěvu a na jejich parketách v nestřeženém okamžiku vyfotí svůj výrobek, či se pokusí pajcnout diskopuntíky, ale nesmí zapomenout, že foto musí být u kompostu! 😎 .

SOUTĚŽÍCÍ: kdokoliv, zahraniční účastnice jsou vítány, věřím, že další ročník se dostane až za oceán.

VÝHRA: výherkyně obdrží od každé účastnice "obálku s tajemstvím", ideálně tématickou - cokoliv od šití, s láskou a humorem vybrané a odeslané. Ideálně to, co by nikomu nevadilo dostat...třeba samorost připomínající šicí stroj je taky fajn 😎. Pokud by vyhrála soutěžící ze zahraničí, obálky by se asi nerealizovaly, vzhledem k ceně poštovného a soutěžící by obdržela poukázku v hodnotě 300??? korun z vybraného eshopu ve své zemi.

Autor a vyhlašovatel jsem já, jsem úplatná, moje děvčata nosí vel. 86 a 104, momentálně nám chybí v šatníku kraťásky a mikče na zip 😝. Vtip, samozřejmě ze mě nic nevylomíte!

VŠICHNI, KDO SE CHTĚJÍ ÚČASTNIT, NECHŤ LAJKNOU TENHLE PŘÍSPĚVEK, AŤ VÍME, KOLIK NÁS JE. IDEÁLNĚ 15 A VÍCE, AŤ TO MÁ SMYSL.

Jakékoliv komentáře k pravidlům vítám, možná jsem něco opomněla.

ps. Je to jen hra a legrace, nesoutěžíme o zlaté trenky 😎

zojec
30. máj 2014

nejake este preddovolenkove rychlovky.. deti sa mi schadzaju v jednej velkosti :D aspon teda vrchy som im posila z jedneho strihu 😀 aka parada 😉 inak ta kvetovana latka sa mi az tak extremne nepaci, ved uz je to hadam aj 3rocny leziak, ale b. uz zo 2 roky pisti, ze chce take tricko, tak sa dockala 😀 aj nepremokavych gati 😉

koki_melo
30. máj 2014

A vzhledem k tomu, že je tu mé milé Dédéčko, přidávám svou dnešní trošku do mlýna...60 koláčů v různé fázi výroby...aneb když stojí suroviny za h....

katka82
30. máj 2014

@lip72 to je střih od @zikie 😉 ale jestli chceš tak ti ho obkreslím 😉 jen teda je to velikost tak 38 🙂

katka82
30. máj 2014

@koki_melo aj co se stalo???asi ti raději nebudu fotit moje dnešní koláčky na zítřejší oslavu,co??? 😅 😀

caramilla
30. máj 2014

@sinala ta sukně je opravdu boží 😵

mooncaa
30. máj 2014

@koki_melo A kolik fotek výtvorů a kolik výtvorů na jednoho účastníka? Jen jedna, nebo může být i víc?

caramilla
30. máj 2014

@koki_melo to je masakr, se mi zvedl kýbl 😝
Ta soutěž bude hustá, pokud budeme všechny mlžit, tak neuhodnu nikoho, jen doufám, že Terezita stihne něco poslat, než se rozrodí, protože jak ona bude mlžit, to si neumím představit 😀

terezita
30. máj 2014

@koki_melo jako tve dedecko dneska myslim vyhraje, je fakt dost dobry!! jen skoda kolacku, bych si i dala..
@zojec tak ty hnusne kytky mi tu ty 3 roky lezi taky, jen v oranzove.. 😝 siju z toho rok co rok leginy a vubec me netrapi, kdyz se rychle znici.. 😀

terezita
30. máj 2014

@caramilla no zrovna jsem na to myslela, ze ja bych mohla mlzit maximalne tak potahem na polstar.. a i u toho si nejsem jista.. ale neboj, ty to taky nebudes mit snadne!! 😉 ty jo, to bude prca, ze se snad jeste o vikendu vzedmu k nejakemu vykonu! podle dnesni kontroly pry zatim dobry a jeste bych mela chvilku drzet..

koki_melo
30. máj 2014

@katka82 dělala jsem je už po několikáté, stejný recept, stejný postup a prostě na h.... tvaroh, samá voda, koláče na bláto, dávala jsem ten z papíru, žádné vaničky...jako kdybych se dvě hodiny válela, bylo by mi líp.

@mooncaa chtělo by to 1 fotku na 1 autora, ať v tom není chaos. Na fotce může mít věcí kolik chce.

koki_melo
30. máj 2014

@caramilla váhala jsem, jestli to tu dát, ale znáte mě, jsem taková žena z lidu, takže jsem nakonec neodolala 😝.

zojec
30. máj 2014

@koki_melo zacinam sa tesit na tu akcosku 😀 😉 a teda kolacov mi je luto.. ja peciem len muffiny alebo hrncekove :D
@terezita aj leginy si rozkazala, ale pridu mi tie kvety malo elasticke.. minule som pozerala nejaky cesky program o vareni, uvazdala to jedna zenska a mala tricko usite presne z tych oranzovych kvetiniek :D :D a nevyzeralo zas az tak zle , no 😀

terezita
30. máj 2014

@zojec hele ono to docela i na ty leginy jde. kupodivu se kolena zas az tolik nevytahovala, jako u jinych voldemortich upletu.. 😝

bury
30. máj 2014

ty jo já vás nestíhám 😝 😝 krááásně jste pošily děvčátka 😵 😵
nechci jmenovat, abych na někoho nezapomněla, ale musím @katka82 - to tričko je skvělý - nikdy by mě nenapadlo ušít si pro sebe tričko se skútrama, ale je to fakt parádní 😵
@sinala - ta sukně je parádní - nikdy jsem si u této látky nevšimla, že je dole jiný vzor a že je tam kousek jedné barvy... je to hodně mačkavá látka?

sinala
30. máj 2014

@zojec @terezita já tady ty látky taky mám a mě se moc líbí, jen jsem do nich ještě nestihla střihnout 😉

sinala
30. máj 2014

@bury on je tem okraj totiž na boku, po celé délce látky, musela jsem sukni střihnout naopak. Je to mačkavé asi jako ty zahr. bavlny, zítra v ní jdu na sraz, tak uvidím 😀

macin73
30. máj 2014

@sinala já se přesně kvůli této látce předevčírem zaregistrovala u Mellu, protože jsem prostě nemohla jinak... 😝 😀

macin73
30. máj 2014

@koki_melo jinak příspěvek k soutěži jsem lajkla, ale moje účast je hodně vágní... 😕

alenf
30. máj 2014

Vonku je pod mrakom tak idem pridať práve dokončenú k chladnému počasiu dámsku teplákovú mikinu z teplej teplákoviny a ešte k tomu aj zateplená microfleecom(na požiadanie🙂)Foto je trošku tmavé veď nesvieti slnko:(

zojec
30. máj 2014

@alenf wau, ako z obchodu 😉 aj mne by sa veru zisla 😅

caramilla
30. máj 2014

@alenf No, tak ta je fakt neskutečná! Precizní, krásná, dokonalá, fakt nechápu.

Vkládám naše dnešní jarní fotky v dešti. Adept na DD je to moje kojící tílko, kreslené totál od oka, sešité křivě, zadní díl je dokonce kus stříhaný opačně na látce, ne po šířce, ale po délce, už nezbylo 😀 S
Jinak moje srdeční proužky u Míny na leginách 😵

koki_melo
30. máj 2014

@caramilla Á, předběhla jsi mě, proužky mám taky, budu teta pajcka 😝. Chvíli jsem váhala, zda se mi vůbec líbí, ale teď vidím, že líbí 🙂.
Tílko vypadá parádně!!!