Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kveta007 tak lille triček by mi přišlo do školky škoda. Dcera moc špinavá nechodí, ale občas se nějaký nevypratelný flek objeví. Jinak teda velkou spotřebu nemáme, většinou jí vydrží tričko 2 - 3 dny, tepláky celý týden. Zástěrky se u nás nenosí. A neztratilo se nám zatím nic.
@laeela velikost 34? do té bych pomalu nenarvala ani hlavu 😀 😀 😀 já nemám moc velký rozdíl mezi obvodem hrudníku a boků, tam je to jen pár cm, ale pas mám užší... a navíc užší hrudník vs větší prsa vždycky způsobovaly vykřivení bočního švu a mě to děsně štvalo, i když to na funkci asi moc velký vliv nemělo... a při úpravě stěch střihů jsem nikdy projmutí v pase neuměla utrefit tak akorát, aby to nebylo narvané nebo moc volné... ono to asi není složité, ale mi to nikdy nevyšlo a myslím, že snad až na jednu výjimku mi trička hezky nesedly, tak jsem pak jednou jako správný choler vypěnila a odmítla zkoušet další úpravy nesedících střihů😀 tak jsem na to zkusila jít odjinud a je to lepší 🙂 musím se jenom dokopat k tomu je vyfotit... mám to v plánu tento víkend, tak uvidíme, jestli se podaří 😝
@alenf jo, no, u té druhé už to bylo o fous lepší. Tak ještě tak deset aspoň a bude to lepší 😎 😀
@betelgeuzz tak ja zatim vsechny skolkove fleky vyprala (zlucakem a jeste necim na umyvani koupelen, ale funguje to skvele na fleky.. 😀), horsi to bylo, kdyz po hromadne srajde necim dezinfikovali asi celou skolku a kdyz si sedla na zidlicku, tak z katat a zad trika uplne slezla barva.. 😝 to me nastvalo velmi, bo mela nove leginy a tricko z nemec, ktere se mi dost libilo.. 😠
@betelgeuzz - teda tričko 2-3 dny a tepláky celý týden??? 😀 😀 pomoooc, mám doma prase... Když má jedno tričko na den, tak jásám, že super, protože většinou má jedno do oběda a po obědě druhý... Tepláky vydrží v lepším případě 2 dny, ale je to opravdu výjimka 🙂 Snad je to tím, že máš holčičku 😉
tohle mě včera dobře pobavilo 😀
http://cilichili.cz/blog/8-veci-ktere-potrebuje...
@betelgeuzz u nás je to stejné. Triko na 2 dny, 3.mi je blbe ji ho dat,ze uz je to moc 😊
@laeela -uuuufff to jsem si oddychla 😀 😀 U nás je to opravdu strašný... když se nepokydá polívkou (mastnou nejlíp), tak si utře pusu do rukávu a když má krátkej, tak si utírá pusu do ramene!!! 😀 😀 a když náhodou přežije jídlo, tak si tam kydne pastu, nebo tak něco. Ale většinou je to jídlo, no 😢
holky, setkaly jste se s oblečením pro děti s nemocí motýlích křídel? díky za info!
tričko na víc jak den???? utopie. I já mám občas na den dvě, podle toho, jak děti slintaj, blijou... a já se zaprasím. a teda i Žížalák každý den čisté...
@lilly2711 ach, to je krasa, vzdycky slintam nad tvyma vecma!
@laeela tricko super!
@alenf ta mikina je uzasna, ty detialy, vypracovani...!
@caramilla super fotky a jak pise sinala, na krivy svy se vykasli, nikdo si toho s tvym vystrihem nevsimne 😀 . A ta latka na leginy je nadherna!
@terezita krasny komplet, jako vzdy!
@laeela Tričko je opravdu krásně, chtěla jsem to psát hned včera, ale neměla jsem volný ruce, úplně luxusní kombinace, na tu bych nepřišla 😉
@jieff Vidiš a já zrovna z těch sukní mám depku, že je prostě na sobě nafotit neumím ☹ Jinak to uvolnění souvisí s tím, že mě nefotí manžel, ale stativ, protože jeho blbé kecy mi fakt k uvolnění nepomáhaly... Ale i tak se mi ty dnešní fotky moc nelíbí. Možná je to i tím, že sukně u kompostu prostě vypadá divně 😀
@zikie 😀 Zvlášť, když budu kojit, že 😀
@terezita dobra telepatie, vcera jsem tu latku se stromy drzela v ruce a chtela z ni usit Mine triko, mela jsem ruzove nite v OL, ale pak jsem si ji prohledla poradne a ona je spis takova cervena s jemnym nadechem do ruzova, tak jsem ji zase vratila. Jestli je pro tebe tahle latka ruzovka, tak to je fakt husty, pro me je to takova cervena spis 😀 Ale na orlila v ruzovem se rozhodne tesim 😀
Ad proužky. Já jsem se taky dlouho rozhodovala, zda se mi vlastně líbí nebo ne, teda mě se líbila, ale spíš jsem přemýšlela, co s ní. A fakt je krásná a hlavně se super kombinuje, jde to prakticky ke všemu vyjma stylu Pomd de Lux 😎

@lilly2711 zaujímavo to vyzerá,ale asi musí byť správna potlač aby sa to hodilo na sačko.Tu som ešte nikde s takym vzorom nevidela🙂