Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler @kuna k tomu lemování a řasení - na té tuničce, co jsem dávala fotku, jsem to řasila tenkou gumičkou na OL (na šířku 5 a délku 3) a lemovací proužek našívala klasicky (na šířku 7 a délku 2 a kus). Jen jsem ten proužek trošku natáhla a lepší by bylo nenatahovat ho téměř vůbec. Trochu se ten lem na rukávcích vtáčí dovnitř. To dvoje šití přes sebe podle mě nevadí, je to sice pevnější, ale ne tuhé. A jak je to zalemované proužkem na třetiny, tak to stejně úplně měkoučký lem nikdy nebude.
Včera jsem řasila gumičkou sukýnku a turky v pase do nápletu a taky to fungovalo dobře. Tam ta gumička sice není schovaná úplně ze všech stran, ale mám to stejně na kupovaných bodýčkách se sukýnkou a určitě to nevylejzá a neškrábe. Taky jsem ji našíla užším stehem a při sešívání s nápletem širším, aby se to schovalo. Fotky budou asi až zítra.
@alenf asi bude, to netusim.. ale kupovala jsem to uz nekdy loni, ne-li driv.. ja tam vzdycky v krame natrefim omylem na nejakou takovou perlu 😉 nekdy na zacatku roku jsem tam ulovila yardove ctverce na patchwork po 29 kackach, jsem z toho ted strihala em. na kratasy a pobavilo me, ze material na ne me vyjde na 10,- 😀
@macin73 ono to ma dve varianty vystrihu - ja udelala ten hranaty - ten je mensi. a nemyslim si, ze by to melo nejak moc velky vystrih, zalezi to spis na tobe, jak tam nacvakas ty patentky.. em.neni doma, takze jeste netusim, jak ji to bude sedet, ale porovnavala jsem s jinyma satama a zas o tolik ten vystrih hlubsi neni.. poreferuju zitra, jestli je em. na sebe oblikne (uz vidim jeji reakci, ze jsou malo barevne 😅)
@alenf krásne.... krajčírska ruka sa nezaprie.... krásne zdnuka a ešte krajšie zvonka
@ucitelka70 tak ta je husta😉 si dobra maly bude mit velkou radost
@petkasv som len zvedavá, ako som odhadla veľkosť, ale šila som 116 ku, na rukáve som zahla, aby sa dalo ešte spustiť ak podrastie... ani nohavice ešte nevidel,aj tie sú väčšie, ale to je chystané ako výbavička na jesen do škôlky a zároven časť darčeka k tretím narodkám.... Bicykel je už doma, je perfektný, to bude radosti. Nakoniec sme kúpili 14"
@ucitelka70 wow, bunda paradna 🙂 kde si kupila bielo-cerveny uplet?
@ucitelka70 nádherná, ten bude mít radost! 😵
@elixia to je od ally plátno
@ucitelka70 jaaaj, ja uplet taky potrebujem, tak nic 🙂
@ucitelka70 Tak ta je boží 😵 .
@petkasv krásné a v těch tričkách jste obě k sežrání 😉 - škoda že nezůstanou doma.
@alenf nádherně pečlivé!
@lilly2711 nemám co říct, tvoje šití je fakt skvostné, nádherné látky, kombinace, perfektně ušití. Smekám a klaním se k zemi.
@laeela super kombinace trička. Nikdy by mě to nenapadlo vypadá to náramně!
@terezita nádherný žužu komplet, to dvojité zakončení tuniky jsem teď taky dělala, vypadá to moc hezky! Šatičky jsou nádherné!
@ucitelka70 bunda LUXUS!
@petkasv krásná kombinace, fakt se ti povedla!
@betelgeuzz tričko na 2-3 dny...tak u nás ho máme na 2-3 minuty, případně 2-3 trička na den 🙂
@ucitelka70
@koki_melo Vdaka za pochvaly🙂
HOLKY, NA SOUTĚŽ JE NÁS 35!!! Jupí, mám radost a jdu rozeslat IP s mailovou adresou pro fotky. Finální seznam soutěžících bude po uzávěrce.
Holky, SOS... tak nejen, že je můj OL fakt mrcha vybíravá a nechce mít nic společného s malými Hardy 😠, ještě mi nejde poštelovat, když potřebuju objet jen jednu vrstvu úpletu... vím, že se to tu už zmiňovalo stokrát (omlouvám se, jakmile mě to nepálí, takové informace sice vnímám, ale na harddisk neukládám), může prosím někdo po stoprvní pro mě zopakovat, co a jak mám nastavit, aby ten steh byl hezký, nevytahaný, pravidelný??? DĚKUJI MNOHOKRÁT PŘEDEM!!!

@terezita a jak sedí Em? vím, že snad měly nějaký moc velký výstřih???