icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
31. máj 2014

@jemi záleží na tobě, jak to nafotíš, jestli uděláš koláž z fotek, ale chtělo by to jednu fotku na soutěžícího, ať v tom není chaos 🙂.
@macin73 já když lemuju jeden úplet, tak dávám 4,5-4,5-5,5-4,5 - ale je potřeba to vyzkoušet, záleží na typu látky, někdy stačí ten kličkař na 5,5 někdy skoro 6, někdy mohou být všechny nitě 4,5 a je to hezké. Jsem ti poradila, viď 😝

caramilla
31. máj 2014

@petkasv Peti, ta modrá kytičková tobě a Bětce mimořádně sedí. Jako myslela jsem si, jak mi tahle látka hrozně sluší, ale vám sluší víc 😀 Ty šatičky jsou krásné a tobě to taky moc sluší a vlasy máš hezké 😉

macin73
31. máj 2014

@crawler dif. mám na 1 skoro pořád, i jsem zkoušela zvýšit přítlak patky... fakt je to věda, ten OL (nebo já jsem ťululum... 😖)

@koki_melo tos mi teda poradila... 😀 - na testovacím kousku už to vypadalo jakžtakž, ale jak neořezávám na tom šitém úpletu tolik jako na testovacím, tak je to děsný, ten steh je napůl uvolněný...

macin73
31. máj 2014

A ještě jeden dotaz... jaký steh je na rovnostehu nejpružnější? Potřebuji prošít kraj výstřihu (nebudu lemovat) a váhám mezi dvojjehlou a nějakým cikcakem.... díky!

zuzimia
31. máj 2014

@macin73
Trojkroky cikcak 🙂

koki_melo
31. máj 2014

@macin73 mě přijde nejpružnější 3kroký cikcak (pokud máš dobře napětí obou nití), dvojjehla taky ok, pokud máš nervy na ladění spodní nitě. Já jsem prostě dneska poradce jako hrom, lepší jak přítel na telefonu 😝

macin73
31. máj 2014

@zuzimia @koki_melo OK, jdu ho najít 😉 díky!

mikulka45
31. máj 2014

@ucitelka70 Alex bude frajer! To bude radosti 🙂

zuzkasim
31. máj 2014

@macin73 Já nikdy netestovala, co pruží víc, ale často používám obyčejný entl (cik cak). Na tříkroký jsem si nějak nezvykla, steh, který se v návodu nazývá pružný, mi při šití dělá neplechu, kvůli dvojjehle musím štělovat šroubek na člunku, což znamená odmotovat stehovou desku... to se mi většinou nechce🙂

macin73
31. máj 2014

Tak jsem ho našla, ale je to strašlivě zvlněné ☹. Co s tím?

petkasv
1. jún 2014

Holky všem mooooc díky za chválu 🙂 no je mi jasné že jak mile je lille bude mít opět skladem tak musím mit minimálně 3m, protože Bětka tu včera obrečela, že to triko není pro ní a jak je to možný, BOŽE ona má takových hadrů, ale je fakt že to je tak příjemný matroš že se jí vůbec nedivím 🙂 šatiček má mraky, takže s beruškama a sedmikráskama má smůlu 😀 tohle je pro jednu úžasnou zákaznici co má taky Rozinku 😀 a líbí se jí ten styl eko, bio a tak mě to nadchlo, že tak hezky přemýšlí 🙂
@caramilla díky moc, ty vlasy jsou vytažené čerstvě z gumičky 😀 😀 😀

petkasv
1. jún 2014

@macin73 nemáš diferenciál na 0,7

petkasv
1. jún 2014

Jooo a další věc, vůbec, ale VŮBEC mi nepište jak nám ty barvy sedí, pro BOHA vždyť já nemůžu mít ze všech látek co mám doma trička, nebo šatičky, to bych se mohla jít projít s lanem po naší zahradě a najít krásný velký strom 😀 😀 😝 😝 😝 😝

piecee
1. jún 2014

@koki_melo zapomněla jsem likenout ..mužů se jeste přidat prosím?🙂

macin73
1. jún 2014

@petkasv na rovnostehu zadny diferencial prece neni? 😕

petkasv
1. jún 2014

@macin73 aha já myslela, že řešíš OL, co jsem zahledla, promiň 😖 samo tam dif. není, a co přítlak patky, hýbala si s tím 😉

petkasv
1. jún 2014

@macin73 už mě to donutilo přečíst promiň 🙂 já bych zvolila dvojjehlu, něměla jsem s ní problém, ale pokud to máš zvlněné tak bych změnila napětí nitě, zkus nějaký zlatý střed 3-4 na vrchní niti 😉 nebo jak to máš nastavené 🙂

macin73
1. jún 2014

@petkasv To je v pohode 🙂. Kdyz ja s tou dvojjehlou bojuju a minule jsem si tak rozhasila stroj tim stelovanim, ze uz se mi do toho logicky moc nechce... no nejdriv to musim vyparat, to je jeste tak na 2 hodiny 😠 a pak uvidim... diky.

mikulka45
1. jún 2014

@macin73 vyskusaj tu dvojihlu, ale nastav si sikmy cikcak - sirku stehu 1, dlzku stehu 3 a nemus stelovat napatie dolnej nite, pouzivam stale a malokedy nieco rupne 😉

koki_melo
1. jún 2014

@macin73 ajajaj tak na párání je trojcikcak fakt libovej, zejména na tenké látce ☹
Máš kráčející patku? Já jakoby postrkuju zepředu tu látku pod patku, pokud nešiju kráčející a nesmí se to vůbec tahat. A to napětí, jak psala Péťa.
ps. jinak jak jsi psala v noci, co s tím, tak jsem ti chtěla poradit "běž spát" 😀

karolinam
1. jún 2014
Používateľ karolinam je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinam.

@nufanek Ja som ho kupovala na www.vecicky.sk 🙂 aj úpletiky sú tam krásne...

macin73
1. jún 2014

@koki_melo přesně... parani 3krokeho cikcaku je snad ještě horší než OL stehu... spát jsem šla, teď tu pářu 😖

macin73
1. jún 2014

@zuzkasim gratuluji k TOPu na Fleru!!!

sufik1
1. jún 2014

Holky, co máte COL @petkasv @jitu22 a další JAK zakončujete šev????????? Mě se ti furt páře i když udělám uzlíky. Nějak zatahujete nitky dovnitř????? To se mi nepodařilo. Nějaký návod pro blbý? Já přejedu jakoby šev přes sebe pár cm a co s tím dál????

dík

elentari
1. jún 2014

@petkasv tak jsem byla v pátek na zkoušce z marketingu - s těma inkontinenčníma plínama 🙂 pan prof. ing. Zbyněk Pitra, DrSc. 🙂 mě pochválil práci, říkal, že jediný nedostatek produktu je, že to je tzv. neviditelný produkt, že lidi o tom nechtějí moc slyšet, že to je jako náhrobek 😀. Ale kdyby se tomu udělala fakt propagace (tzn. třeba i domluva s pojišťovnama, které by přispívaly, jako teď na ty "ropné", legislativní úprava, a hlavně domluva s prádelnama), tak by se z toho mohly vytřískat velký prachy 😀 hlavně co se týče domů pro seniory, LDN, hospiců, nemocnic, hlavní je, aby to ty prádelny pak vypraly... Že by to mohlo být i lákadlo těch domů pro seniory - splní společenský problém (ekologie, je to příjemnější pro klienta) a ještě na tom ušetří. Takže jestli seš tím nadšená, jak jsem pochopila z pár příspěvků v průběhu doby tady, tak do toho jdi 🙂

sinala
1. jún 2014

@petkasv a není ta zákaznice od nás z města?

sinala
1. jún 2014

@sufik1 já zakončuju na OL tak, že začnu šít, pak přetáhnu nitě z lícu do rubu a zauzluju třikrát a pak šiju dál, přešiju asi jeden steh ze začátku a tady se mi nitě dostanou všechny dospodu a opět je zauzluju třikrát. Zatím mi to drží.

sufik1
1. jún 2014

@sinala mě právě něšly přetáhnout dolů, ale dělala jsem to až po došití... já tak nerada uzlíkuju 😝 😝 😝 😝 😝

sinala
1. jún 2014

@sufik1 přetahuju je špendlíkem nebo páráčkem, taky mě to nebaví 😀 , nejlepší je, když mám v kličkaři jinou barvu nitě než v jehlách, to pak jde lépe přetáhnout, protože to lépe vidíš 😀

alenf
1. jún 2014

Dievčence mala som takú nedeľnú chvíľku tak som urobila Vikuške k mikinke aj tepláky🙂