Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 moc jsem toho zatím nenašila, tak nejsem z nejpovolanějších... Přešiju cca 1cm přes začátek (když šiju kolem dokola), povytáhnu nitě před jehlami, nad látkou je odstřihnu a vythnu látku dozadu. Tím se nitě samy zatáhnu na rubovou stranu. Tam zauzluju a drží to. Zatím se mi nepáře nic. Nic lepšího zatím nevím
@petkasv no ladíte perfektne.....
@elentari ježiš pan profesor je teda PAN PROFESOR to je masakr, to je krásný, jdi do toho já myslim, že by bylo třeba super, tohle prodiskutovat s někým jako je @ivuska.h nebo třebe @to_sauer, nebo já nevím jak tady přesně Jana Schusterová je, ale myslím, že tohle je fakt super nápad 😉
@sinala proč prosím tě, není 😀
@sufik jaký zakončování myslíš, já zakončuju na OL 😀 mě by deptalo kdyby mi kus někde nějaký se měl začít párat, takže já př. triko - sešiju jedno rameno na OL, olemuju výstřih na COL, olemuju rukávy, pak sešiju na OL druhé rameno, vsadím rukávy, sešiju jeden rukáv a jeden bok a pak olemuju spodek trika na COL a pak sešiju druhý rukáv a bok, pak sednu k rovnostehu a všechny konce (rukávy, krk, a spodek trika) zašiju na rovnostehu (položím šev OL na zadní stranu) a přejedu 😉 takhle ti nikde nic neujede, nemusíš uzlíkovat a je to čistá krásná práce 😉
na mtx ste videli? AKCE 1.6.-3.6. DOPRAVA ZDARMA - Slovensko za polovic
pouze pro objednávky přes eshop nad 3000Kč
Krásnou slunečnou neděli, děvčata! Chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti s Brotherem NV 10A, byl mi kdysi dávno doporučen Petrou Plemlovou, a teď se rozmýšlím nad novým rovnostehem... protože než na svém starém něco nastavím, tak asi dřív porodím...
Baby, dnes mi prišla na e-mail akcia z www.vecicky.sk
Na všetko maju 5% zľavu. Aj na Ottobre, úplety, šijacie stroje... 🙂
Tak preposielam info 🙂 https://www.facebook.com/vecicky.sk?sk=page_insights_likes
www.vecicky.sk
bre odpoledne, tak dnesni kratasy k uz hotovym trickum..
@ucitelka70 prouzky peeekne! ale ja fakt uz zadne latky nepotrebuju. ne, ne a ne!! 😅 ted mi dorazily v tydnu uplety a ani jsem se nedostala k vyprani.. 😝
@macin73 jak jsi dobojovala s tim vystrihem? bych se bala, ze se to bude vytahovat furt, kdyz to jen zahnes.. z tech stehu co jsem pouzivala mi ten trikroky cikcak prave prisel nejsympatictejsi, tahal se nejmin. obyc cikcak byl des bes. ted jsem tam jeste odhalila nejaky pruzny steh, kterym lemuju dole tricka, vypada to taky docela dobre. ale v tom vystrihu se to bude tahat dal taky si myslim.. je to ten treti odzdola v pravem sloupci http://www.raj-siti.cz/exec/ShowImage.asp?IMG=/...
@ucitelka70 ďakujem 😉
ahoj, kde prosim kupujete ty krasne latky --uplety, teplakoviny, bavlny. dekuji. je mozne takove věci usit i na obyc stroji nebo je třeba overlock? dekuji
@marketa11112 je lepší mít OL ale jde to i na rovnostehu 😉 látky tuto - umelluzinky.cz, batani.cz, unuodesing.cz, veselajehlicka.cz, sijemdetem.cz, mechulka.cz 😀
@marketa11112 flex-tex, moraviatex, terry-moda. OL je lepsi, je to o dost rychlej hotove a vypada to lip ?-9
@petkasv tak ja si "uzivam" vikendu bez ditka. obavam se, ze za chvili budu chodit pro moudre rady, jak to delate, ze jste schopne sit s dvema a vice ditky doma 😀
jinak velurova nazehlovacka spalena, jsem zapomnela zeslabit zehlicku a bo nazehluju na zemi, tak se mi tentokrat podarilo pripalit i koberec. a zrovna uprostred pracovnoloznice 😅 (holt jsem mela DD - debil day.. 😝)
Tak jsem právě ušila Vilémkovi osušku, ale nějak jsem to přehnala, hrana má 110 cm a když mu jí dám nakoso (kapucu v rohu na hlavu) tak by se do ní vešel dvakrát 😀 . Aspoň mu vydrží 😀

@alenf zeby som dosla na par lekcii k tebe??aspon ma rovno sit naucit treba.. 😉
perfektne!!!