Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 no po Matejovi nemam nic, ten zoderie vsetko, co sa da a navlecie na seba cokolvek bez ladu a skladu. Teraz chodi uz asi par dni v tielku po Juli a pyzama nosi vsetky po nej, je mu jedno akej su farby. Na neho sa neoplati nejak spekulovat. Je tvrdohlavy, takze bezne ide do kostola v rifliach a starom tricku, alebo do parku v koseli a kravate 😀 😀 😀 Juli sa smeje, ze jej kazi image.
@papajka7 my mame asi vela veci, aj ked Juli nosi oblecenie velmi dlho, teraz ma aj 3- rocne tricka, jedine, co je problem je dlzka u nej, kedze je vysoka a ja sijem vela, sice len pre moje deti, ale aj tak sa nam nazbiera vzdy vela. Tu to predavat nemam chut, skusala som cez ebay, ale zaujem bol smiesny. Sem tam to poslem hromadne na SK, alebo mi to tam niekto vezme a bud porozdavam, alebo dostanem obcas vsimne, ci dakovne...ale skor mam radost, ked je sa niekto potesi o peniaze mi velmi nejde.
@koki_melo ty teda jedes! A ja siju poklopec asi teda pansky u vseho, mne se na tu stranu vic libi a nikdy me to netrklo 😀 . Mas to i moc hezky nafocene.
@terezita tyjo, to umis tak nadherne nakombinovat ty latky, ja vidim tvoje prispevky a vzdycky mam sto chuti vykoupit nejblizsi kseft s latkama 🙂
@alenf jednoduche, ale pritom moc hezke!
@lilly2711 takhle na modelce je to jeste lepsi 😉
@a_lexa @kuna tohle je práce za týden, byla jsem vzteky bez sebe, jak se nedařilo a nebyl čas ☹.
Rouhala jsem se, když jsem povídala, jak s holkami můžu klidně šít, posledních pár měsíců už ani náhodou, leda když večer spí a to jsem tak orvaná, že se mi nic nechce.
Včera jsem vypustila z pusy, že je K. stoprocentní v nepočůrávání se, tak jsme jeli autem a jen zahlásila, že si počůrala nohy, dneska nedoběhla záchod. To se stalo od doby chození na nočník prvně. No prostě, nerouhat se, chválit a jen chválit, bo jinak se to vrátí jak facka zpátky 😝.
tak jak koukám, vrací se mi energie a chuť do šití (a ano, začala jsem zase pít kafe 🙂 )... mohla bych se jen tak mezi řečí zeptat, zda má někdo střih a návod na nonity (ty kalhoty, co tu každý šije 🙂) v digitální podobě? Potřebovala bych tak 92, 98...
ppl tu jezdí nějak brzy.. v půl osmý tu zvonil a přivezl dadku... 😀 budu mít co šít na DD 😀.
@elentari tak kafe pořád nemůžu ani cítit ☹, jediný teplý, co snesu je těhotenský čaj z nobilisu a to ještě když vyloženě potřebuju zahřát ☹, ale se šitím je to už taky o dost lepší... kdybych nemusela dělat na práci do školy... :-/, ale i tomu bude konec a budu mít snad dost energie na šití.. madlenka toho potřebuje tolik, všechno má najedou nějaký kratší rukávy 😀.
@koki_melo - máš to krásný 😵 😵 😵 opravdu krásný detaily....
hele je nějaký postih za to, že nestačím nic ušít do soutěže? ☹ u nás je už víc jak týden zemětřesení - já to nesu strašně špatně (jako opravdu hodně) a skoro nespím, takže jestli se to nezlepší, tak nemám šanci ušít snad ani pytlík na bačkory 😀 😀 😀
@terezita dík.. oproti začátku už si nemůžu stěžovat, ty teplý nápoje vydržím, to zas není taková újma 🙂, ani voda mi nic nedělá, i když zezačátku mi bylo blbě i po ní a musela jsem pít minerálku s citronem 😀. akorát to na mě asi bylo poznat od začátku, protože jsem přestala pít svý oblíbený čaje 😀.
@mahafi koukám, že máme hodně společnýho 🙂 přibližně termín porodu, šití, školu - copak studuješ? Já jsem teď ve druháku a chtěla bych do porodu napsat bakalářku,... tak uvidíme, jak to dopadne 😀 Co se týče kávy, tak co mě děsí, že bych ji teďka pila furt 😀 Jinak to u mě jistilo Caro..
@daisyr měla jsem dva balíky jersey a docela dobrý..., byla tam nějaká bílá, béžová, šedá, zuřivě oranžová, zuřivě zelená, zelenkavá, bledě modrá, fialová, okrová.. docela to šlo.. balík froté.. to mě moc barevně neoslnilo. psala jsem do poznámky, že bych ráda různobarevný kousky. a pak jsem koupila ještě dvě jersey prostěradla, když už jsem platila poštovný a na ty jsem zvědavá.. vypadají dobře 🙂.

Ad šité oblečení, prvotiny si schovám do skanzenu, po starší dceři dědí ta mladší a pak to bude na odpis, po mladší bude dědit neteřinka. Silážovat budu asi jen srdeční záležitosti a ty zatím neprodukuju 😝.