icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
3. jún 2014

@koki_melo ten klobouk je fakt hezký, ono hodně udělá i látka, ale na hlavě ji sedí pěkně. Na ten úpletový jsem zvědavá, budeš ho nějak vyztužovat?

sufik1
3. jún 2014

teda doufám, že to rozdělení koníka neznamená se přihlašovat a odhlašovat když budu skákat z jedný diskuse na druhou, to bych teda asi nedala...

martinjasen
3. jún 2014

@zuzimia Ze uzivatelky z cz konika ak budu chciet prispiet do temu, musia sa prihlasit na sk konika.

saaralota
3. jún 2014

@koki_melo ten klobouk, to je vlastní střih? Já jsem tu psala včera, jak jsem šila podle střihu z internetu...a masakr 🙂. Radši jsem pak objednala z mimibazaru...

saaralota
3. jún 2014

Mám dotaz k nažehlovačkám - nažehlujete i na šusťák? Nerada bych způsobila nějakou katastrofu... 🙂 Díky.

caramilla
3. jún 2014

no, potěš koště, to já se teda asi loučím, přehlašovat se furt dokola? ☹ ☹ ☹
Jako šla by založit ještě jedna česká, ale já mám holky slovenky ráda 😒

caramilla
3. jún 2014

@saaralota ano, jen na žehličce uber, dávám nižší teplotu.

saaralota
3. jún 2014

@caramilla díky, tak snad nic nepodpálím 🙂.

koki_melo
3. jún 2014

Hmm, tak to asi takhle diskuze končí, dvojí přihlašování dlouhodobě nikdo nebude dávat ☹. Škoda, zrovna když jsem rozjela soutěž s mezinárodní účastí 😝

@saaralota střih je z poslední dětské Burdy.
@sinala No tenhle není vystužený vůbec, byl to jen pokus a chtěla jsem, aby "dýchal", ale aspoň tu krempu by to chtělo. Alespoň ji prošiju ještě, aby dobře držela tvar. Jinak jsou všechny díly dvojité. Ten úpletový vyztužím asi jen tu krempu, zbytek zkusím zas dvojitě bez výztuhy Máme jeden takový z HM. Akorát se musím rozhodnout, který úplet obětuju 😎 .

betelgeuzz
3. jún 2014

@saaralota kdybys chtěla, dávala jsem do šicí skupinky střih na ten klobouk, co jsem šila, je ze starší burdy na obvod hlavy 51 cm.

bury
3. jún 2014

Myslím, že jediná možnost je mít v další záložce otevřenýho slovenskýho koně a tam tuhle diskuzi ☹ což mě trošku štve. Takhle jsem měla v oblíbených diskuze kam chodím a nic jiného mě moc nezajímalo 😒 No nenaděláme nic... Jedině Martina ukecat a znevýhodnit Slovenky, že Češek je tu víc, tak to bude na českém MK 😀

caramilla
3. jún 2014

@koki_melo no vidiš, co s tou soutěží?☹

@bury Já si myslím, že to nepůjde, protože ten prohlížeč tě přihlásí jen na jednoho MK. Tzn. že pokud budeš aktualizovat stránku, co přibylo nového, budeš muset znovu se vždy přehlásit. Leda mít možná jednu diskusi v exploreru a druhou v chromu, úplně jiné prohlížeče, to by asi šlo. Já si myslím, že jinak nejde být přihlášen na dva účty zároveň, zní mi to nelogicky, ale expert nejsem...

bury
3. jún 2014

@caramilla - zkusila jsem to a jsem normálně přihlášená tady i tam a mám tam i oblíbené diskuze, kde mám tuhle. Takže takhle to asi půjde 😉

caramilla
3. jún 2014

@bury aha, tak to je dobrá zpráva, já svoje dvě diskuse na dvou záložkách jedu odvždy, tak to nebude změna 😉
Ono vlastně asi, když to nebude už jeden server, tak to půjde, bude to jako když jsi přihlášená na jedné záložce na seznam.cz a na druhé na google.com:-D

sufik1
3. jún 2014

moje další vychytávka do kočáru. U toho našeho nejdou polohovat nožičky. Jako vůbec....

Jen teda uříznout to prkno dovnitř hrůůůza.

caramilla
3. jún 2014

@sufik1 ty jsi fakt neskutečná 😀

zojec
3. jún 2014

tak s tym rozdelenim to aj mna prekvapilo, ako pise @ucitelka70 😠 @martinjasen preco??? nechapem 😠
inak treba mat otvorene oba kone, prihlasit sa do oboch.. tiez mi chvilu trvalo kym som si zvykla, ale v pohode to funguje, mam oba kone otvorene na zalozke a preskakujem ako v oblubenych 😉
@koki_melo dufam, ze sutaz sa tymto nekonci 😒

petkasv
3. jún 2014

@sufik1 no hustě, jak to máš přidělané zespodu ???

sufik1
3. jún 2014

@petkasv je to hadr s dírama pod zadek - na každé sedátko zvlášť a to je přišitý k tomu prknu navlečenýmu v kočárkovině. Poslední fotka

zojec
3. jún 2014

@sufik1 tazka konkurencia pre pimp my ride :D :D

petkasv
3. jún 2014

@sufik1 jo tak tak to je mazec, fakt dobrý 🙂

petkasv
3. jún 2014

Moje novinka 🙂

koki_melo
3. jún 2014

SOUTĚŽ...rozdělením serverů samozřejmě nekončí 😉 .

sufik1
3. jún 2014

@zojec co je pimp my ride ??????

zojec
3. jún 2014

@sufik1 to je taka relacia, kde upravuju auta :D http://www.mtv.com/shows/pimp_my_ride/season_5/...

argo1
3. jún 2014

@petkasv @sinala Holky díky, za rady. Příští pokus má být na triku pro mě, tak uvidíme 🙂

jieff
3. jún 2014

@petkasv moc hezký bodýčko. Ten lem u krku máš takový přetáčený, jak si to dělala? To během šití podhrnuješ? Mám takové triko z Camaiae a nějak jsem nepřišla na to jak to udělali...

crawler
3. jún 2014

taky přihodím nesériovky...

softshellky pro milou zákaznici vel. 122/128 - nešly mi pořádně vyfotit - jsou prostě černé no 😝 😀
opičákovej set
vložky
nové - mandarinkové merino - nádherná barva 😵😵😵

crawler
3. jún 2014

@sufik1 ty jsi fakt hračička😉 super tuning!
@koki_melo ten klobouček je úúúžasný 😵😵😵

a_lexa
3. jún 2014

@martinjasen Zdravím Martine taky by mě zajímalo, jestli je možné čistě teoretickym, aby tato diskuse zůstala na českém MK? A jen tak mimochodem - copak znamená ta změna nicku? 😉 🙂