Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna tak to bych nepoznala, že to je trojsteh, to máš opravdu moc hezké. Mně taky takhle nešije, je to takové silnější a je to vidět, že jsou tři stehy u sebe. Ale taky tím občas dělám to prošívání výstřihu zezadu. Musím mít hodně povolenou nit, nejlépe na 0, aby to volně šilo a nebyly ty trojstehy stažené a tvrdé.
@alenf tohle lemování krku je asi nejjednodušší, já takto dělám všechna trika, protože na třetiny se bojím, že to bude na rovnostehu ošklivé (lépe řečeno, moc to neumím). Já dělám ten pásek z jednoho kusu, šev je vzadu, kde si jej na střed přišpendlím a začínám šít pod krkem vpředu, aby uzlíky a začištění bylo schované vpředu. Pak se dá ještě ten šev zakrýt páskem, ale to už mi na trika na lítačku přijde "hodně práce" 😉.
Šaty jsou krásné, na rozdíl od paní s dekoltem se já usmívat nemohu, spíš svému dekoltu smutně smát 😎 .
@koki_melo ďakujem za pripomienku,máš pravdu najlepšie to je dávať zošívanie dozadu,lebo takto to mám na pleciach dosť hrubé,takže už na ďalšom tričku to bude do tretice tip-top 😀 !
Ale tie šaty sú len do veľkosti 42 takže možno má pusch podprdu a preto má závidenia hodné poprsie 😕 ,ja som na tom tiež biedno čo sa týka dekoltu,ale ostatné partie-fúúú tam by som mohla rozdávať na kilá keby sa dalo ☹
tak jsem se konečně dostala taky k tomu, abych to tu vyzkoušela na MK.sk 🙂 Nějak v poslední době nestíhám a jak je hezky, tak ještě míň. Tak aspoň přihodím svojí jelení smršť z minulého pátku a soboty. CHtěla jsem původě ty červené turkáče s terčem dát do tipovací soutěže, tak jsem to nevložila hned. Ale nakonec jsem včera ušila něco jiného, tak už můžu 🙂
Zákaznice si přála body a slintáček a zasnila se, jak by asi vypadala sukýnka nebo tepláčky. Ta jsem se místo plínek dva večery mazlila s jeleny 🙂 S těmi červenými jsem se nedokázala rozloučit, tak ty zůstaly doma.
@alenf Zkusím to u nás v knihovně, ale mám obavy, že 4 roky staré číslo je dost... nenechávají si dlouho "staré" časopisy. Jo, etikety "handmade" jsou k dispozici u mě.
@jitu22 Tak to je nářez, už jen proto, že bych z této látky nikdy nešila pro miminko a při tom je to skvělé! I ten nápad s terčem, kombinace s vínovou je krásná. Zeptám se, co to máš za bílé pozadí? Mám starý kalendář, ale na většinu věcí je malý, jinak mě nenapadá nic, co jde i rozumně skladovat☹
Dívky a ženy, PLEASE HELP!!! Už se tu s tím morduju přes hodinu. Toto mi naráz začala dělat spodní nit u rovnostehu. Pár stehů dobrý a pak klička, u cikcaku ještě horší. Zkoušela jsem poštelovat napínání horní i dolní nitě, vyměnit nitě, jehlu, patku kráčející i nekráčející, rozebrat stehovou desku a vysát stroj a nic. Už mě napadá jen dovléct stroj v pondělí k opraváři, ale třeba něco napadne vás?
Vždy když mě zlobí stroj, tak vyměním nitě, cívku a znovu vše navinu. Když chytím nerva, tak počkám do druhého dne...
@zuzkasim já fotím na zadní straně balicího papíru. Dám si k oknu žehlicí prkno, na to desku a na to ten papír a fotím 😉
@kuna a nemáš v napínači šprajclí kousek nitě ? to mi dělalo taky a opravář neměl čas a poradil rozebrat kryt a kouknout mezi ty misky
@laeela
@lillyzelvicka a kde sa dá zohnať taká tenučká riflovina?Nechcem takú látku,ktorá by z nich robila "slávnostné"šaty,skôr na bežné nosenie....

Dnes trušku pásikov 😝 - pre Viki som robila tepláčiky a pre Filipa tričko🙂Ten výstrih som tentoraz lemovala prúžkom a len na obnitkovačke,je aj pružnejší a v pohode ide cez hlavu.🙂