Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka to nevím, včera jsem ten kryt zkoušela sundat, ale nejde mi to. Ale možné to je ono, na webech jsem se dočetla, že tam může něco být a že to mám zkusit projet zubní nití (bohužel pro mě bez výsledku). Ale taky se přikláním k tomu, že bude něco s tím napětím, protože je divné, že to dělá vždy po pár stezích. Zkoušel ajsem nitě aspo, belfil, hardy, vše stejné.
Jinak už jsem zmobilizovala mamku a půjčí mi její Veritasku, akorát to budu muset přežít bez kráčející patky, ta moje tam nepůjde. Uf, ještě že mám rodiče "za rohem" 🙂. Manžel sice protáhl obličej a vymlouval se, že nemá klíče a nezná zabezpečovací kód,a le promptně jsem ho ujistila, že je pořád stejný a když si ty klíče vezme z košíku na klíče, kde jsou odjakživa, tak je mít bude 😀. Já si tam jet nemůžu, jsem nachcípaná, včera jsem zvládla jen jedno tričko na spaní pro mládě, normálně mám šicí absťák 😀 😀
@laeela http://www.batani.cz/batani/eshop/29-1-DZINOVIN... tuto si kupovala?
Ahojte svadlenky🙂 prosim vas, nevidely jste nekde latku cervenou/bordovou s auticky? Mam bordovy kocar a chci usit vlozku, jen je pro kluka, tak puntiky mi neprojdou 😀 dekuju moc predem
Rozebrala jsem celý kryt (asi 20 šroubků), musela jsem začít odspodu, abych se dostala postupně až ke kotoučům napětí. Vysála, vymetla, sešroubovala. Pak mi jeden šroubek chyběl a dva přebývaly, takže znovu rozebrat, vyměnit šroubky (znáte to, některé šroubky jdou do více děr, ale na tu poslední díru zrovna potřebujete jeden určitý 😀 😀 😀 ). Složila zpět, zkusila....nic. Hmmm. A pak jsem na to přišla, měla jsem strašně dodrbanou stehovou destičku a ta mi tu nit tahala! Takže jsem ji hezky ošmirglovala dohladka a stroj zase krásně šije! Nejlepší na tom je, že tu destičku jsem už v rukou měla včera, lehce ji lízla šmirglem, ale při umělém světle jsem si nevšimla, že byla rozdrbaná uvnitř, kudy vede jehla. To jsem viděla až dneska při denním světle. Takže, pokud vám toto bude dělat stroj, zkontrolujte stehovou destičku 😉
@kuna to je dobře, že se ti to podařilo 😉 Já jsem se nedávno taky snažila otevřít stroj, ale vůbec mi ten kryt nešel sundat 😀
Holky HELP kdo mate doma TYRKYS BAMBUS nutne pocebuju aspon 60cm 😉
Bambus uz netreba 🙂
@anastazieb že jo, ono to vůbec není jen tak, myslela jsem si, že odšroubuju tři šroubky, ale houby 😀
@sinala pasuje, máš pravdu. Já jsem totiž myslela, že je jiná patka na kyvný a rotační chapač, Veritaska má kyvný a já na Janomce rotační. Ale šlo to, sice to trošku rachtalo, měla jsem strach, aby mi patka neodkráčela až do věčných lovisť, ale šlo.
@koki_melo a navíc i Viktor čistič, jsem ho vevnitř i trochu vysála 🙂
Tak moje dnešní fuška, DDéčko jak vyšitý. V životě jsem nešila z horšího materiálu, jedno tričko za hodinu, super výkonnost!
A pak tunika, vlněné legíny a něco, z čeho mám dneska radost - vlněný kabátek podšitý bambusem. Trochu se to tahalo, ale zvládla jsem podšívku dokonce tak, že nikde nejsou vidět švy a skoro i navazujou proužky 😀
@bordino dokonalá práce!!!!

@alenf myslím že holky říkali batani