icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
8. jún 2014

@alenf myslím že holky říkali batani

kuna
8. jún 2014

@lillyzelvicka to nevím, včera jsem ten kryt zkoušela sundat, ale nejde mi to. Ale možné to je ono, na webech jsem se dočetla, že tam může něco být a že to mám zkusit projet zubní nití (bohužel pro mě bez výsledku). Ale taky se přikláním k tomu, že bude něco s tím napětím, protože je divné, že to dělá vždy po pár stezích. Zkoušel ajsem nitě aspo, belfil, hardy, vše stejné.

Jinak už jsem zmobilizovala mamku a půjčí mi její Veritasku, akorát to budu muset přežít bez kráčející patky, ta moje tam nepůjde. Uf, ještě že mám rodiče "za rohem" 🙂. Manžel sice protáhl obličej a vymlouval se, že nemá klíče a nezná zabezpečovací kód,a le promptně jsem ho ujistila, že je pořád stejný a když si ty klíče vezme z košíku na klíče, kde jsou odjakživa, tak je mít bude 😀. Já si tam jet nemůžu, jsem nachcípaná, včera jsem zvládla jen jedno tričko na spaní pro mládě, normálně mám šicí absťák 😀 😀

laeela
8. jún 2014

@alenf já jí kupovala jak píše lilyzelvicka loni u batani, je to tenoučké jak klasická americká tkaná bavlna, tudíž se to dost krčí. Jinak je moc příjemná a vzhledově opravu jako džínovina.

laeela
8. jún 2014

@alenf ano, koukla jsem teď do faktury, jen ten tmavší odstín.

alenf
8. jún 2014

@laeela a vobec nepruží?Síce na tento tip šiat by asi nemalo vadiť keď by nepružila

misza1
8. jún 2014

Ahojte svadlenky🙂 prosim vas, nevidely jste nekde latku cervenou/bordovou s auticky? Mam bordovy kocar a chci usit vlozku, jen je pro kluka, tak puntiky mi neprojdou 😀 dekuju moc predem

koki_melo
8. jún 2014

@alenf tu tenkou riflovinu ma Batani. Platno 150gr/m.

betelgeuzz
8. jún 2014

Takhle vypadají Vánoce v létě 😀 Mamčina známá likviduje pozůstalost po své mamce a donesla dvě tašky látek, převážně plátna a tři tašky knoflíků a stužek. 🙂 Dvě látky už mám vyprané a zkusím nějaké letní šatičky.

alenf
8. jún 2014

@laeela
@koki_melo len postovne je dost na to,ze by som zobrala dáky 1,20m 1,30m latky:(

koki_melo
8. jún 2014

@kuna Možná bych ten stroj zkusila položit na bok/vzhůru nohama a vysála dráhu, kudy vedou nitě, asi tam někdo něco visí a drhne. Protože pokud se to udělalo "samo", tak jedině muselo být něco na niti, kudy jinudy? 😒

elentari
8. jún 2014

@alenf ale to není důvod ke smutnění, ne? Prostě toho člověk musí vzít víc 😎 😀

alenf
8. jún 2014

@elentari 😀 aaach jaj 😀

kuna
8. jún 2014

Rozebrala jsem celý kryt (asi 20 šroubků), musela jsem začít odspodu, abych se dostala postupně až ke kotoučům napětí. Vysála, vymetla, sešroubovala. Pak mi jeden šroubek chyběl a dva přebývaly, takže znovu rozebrat, vyměnit šroubky (znáte to, některé šroubky jdou do více děr, ale na tu poslední díru zrovna potřebujete jeden určitý 😀 😀 😀 ). Složila zpět, zkusila....nic. Hmmm. A pak jsem na to přišla, měla jsem strašně dodrbanou stehovou destičku a ta mi tu nit tahala! Takže jsem ji hezky ošmirglovala dohladka a stroj zase krásně šije! Nejlepší na tom je, že tu destičku jsem už v rukou měla včera, lehce ji lízla šmirglem, ale při umělém světle jsem si nevšimla, že byla rozdrbaná uvnitř, kudy vede jehla. To jsem viděla až dneska při denním světle. Takže, pokud vám toto bude dělat stroj, zkontrolujte stehovou destičku 😉

anastazieb
8. jún 2014

@kuna to je dobře, že se ti to podařilo 😉 Já jsem se nedávno taky snažila otevřít stroj, ale vůbec mi ten kryt nešel sundat 😀

sinala
8. jún 2014

@kuna tak super a z Janomky pasuje kr. patka na Veritasku 😉 , aspoň na tu moji

petkasv
8. jún 2014

@kuna huste,si fakt dobra ze si se do toho pustila🙂

petkasv
8. jún 2014

Holky HELP kdo mate doma TYRKYS BAMBUS nutne pocebuju aspon 60cm 😉

danielahe
8. jún 2014

@jitu22 jeleni smrst nadherna 🙂

danielahe
8. jún 2014

@koki_melo ty saty jsou boziiiii 😵 😵 😵 😵

koki_melo
8. jún 2014

@kuna montér Kolja 😉

petkasv
8. jún 2014

Bambus uz netreba 🙂

kuna
8. jún 2014

@anastazieb že jo, ono to vůbec není jen tak, myslela jsem si, že odšroubuju tři šroubky, ale houby 😀

@sinala pasuje, máš pravdu. Já jsem totiž myslela, že je jiná patka na kyvný a rotační chapač, Veritaska má kyvný a já na Janomce rotační. Ale šlo to, sice to trošku rachtalo, měla jsem strach, aby mi patka neodkráčela až do věčných lovisť, ale šlo.

@koki_melo a navíc i Viktor čistič, jsem ho vevnitř i trochu vysála 🙂

bordino
8. jún 2014

Tak moje dnešní fuška, DDéčko jak vyšitý. V životě jsem nešila z horšího materiálu, jedno tričko za hodinu, super výkonnost!
A pak tunika, vlněné legíny a něco, z čeho mám dneska radost - vlněný kabátek podšitý bambusem. Trochu se to tahalo, ale zvládla jsem podšívku dokonce tak, že nikde nejsou vidět švy a skoro i navazujou proužky 😀

alenf
8. jún 2014

@koki_melo chcem sa spýtať či si tie šaty podšívala?Ako si robila tu dolnu gumičku a akej je šírky? 🙂

zuzkasim
8. jún 2014

@bordino To barevné pruhované je vlna? Je to moc hezké! Kdepak se to dá koupit?

petkasv
8. jún 2014

@bordino ty blaho husty prouzky. By se mi trochu rozjizdeli oci pri siti :D

sinala
8. jún 2014

@kuna oni to, mám pocit, tak u těch patek píšou.....

bordino
8. jún 2014

@zuzkasim taky by mě to zajímalo, snažím se to ze zadavatelky vytáhnout 😀

anastazieb
8. jún 2014

@bordino dokonalá práce!!!!