icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vondandy
13. jún 2014

@bordino , cepice jsou prima, doufam, ze nafotis celou sadu 😉 Podle ceho sijes?

S dychavicnym ditetem mame take zkusenosti, dve hospitalizace na Bulovce skoro presne rok po sobe. Podruhe nam dokonce detska volala primo do ordinace rychlou, ze to je na prevoz, ale nejak ji nedoslo, ze matku s tremi detmi a kocarem sanitka neuveze a samotnou jsem dceru poslat nemohla, kdyby zacla brecet, tak by ji bylo jeste hur. Nakonec lecime alergii na roztoce inhalacemi Flixotide...

S detmi je porad neco. Dnes byly holky v koutku v Ikea a az nahore u jidla si Majda stezovala na boleni hlavy, ze tam spadla na skluzavce a uhodila se do tyla. Mela to tam cervene a bouli. A ted si stezuje cele odpoledne i vecer, nemuze poradne hybat krkem, hlava ji pry boli. Tak nevim, jestli to ma jen pohmozdne a holt musime pockat, az to prejde nebo jestli mohla mit otres mozku.... Ach jo...

barcav
13. jún 2014

ahojky
tak taky pár věciček ode mne 😀 kosmetická taštička pro mamku ke dni matek, flanelové tepláčky pro kamarádky syna výměnou za keramickou rybku strážkyni obydlí a kráťásky pro Maxíka podle upraveného střihu z burdy

argo1
13. jún 2014

@anastazieb Angry bird je super🙂 Né, že bych jim holdovala, ale ta aplikace je fakt dobrá.
@snowwitch Šatenky vypadají moc dobře, slavnostně. A sáčko taktéž.
@palosek Děti vědí jak maminku potěšit 😉 Prostě na gatích bylo málo puntíků! 😀

jeden počin ode mne. zase jsem nestihla DD 🙂 ale když mě se v noci tak dobře funguje (chtěla jsem napsat šije, ale kvalita šití nezávisí na denní či noční době) tak jedno mega tričko volné přes špeky .... jo a poprvé jsem zlomila dvojjehlu - tak jsem si vzpomněla, jak jste myslím už dvě tady měly jehlu v oku, tak ta moje naštěstí letěla někam jinam. a ještě jedno poprvé - fotil mě drahý muž (proto taky ten milý výraz ve tváři) a poznamenal "Hm, dobrý. Proužkový."

snowwitch
13. jún 2014

@argo1 Tričko parádní, ale ten tvůj výraz...ten je prostě b-ží. Krásně se na svého MM umíš kouknout 😉

snowwitch
13. jún 2014

@palosek Já měla satén z Flex-Texu a je to hrůza.....stařík rovnosteh mi to téměř nešil a OL....když jsem si nedala pozor, že musím ušít ještě kus naprázdno, než vytáhnu z pod patky....tak se to prostě celá látka rozpletla....vážně už nikdy víc. Jinak, střih je z Ott1/4 a rukávky jsem střihla taky, ale během šití jsem usoudila, že je jednodušší udělat šaty na ramínka 😀

petkasv
14. jún 2014

@palosek ty bláho to jako fakt, jak se jí to povedlo, Bětka tím prolezla ostružiním, válela se v tom všude, milionkrát upadla a díra žádná už je nosí druhý rok 🙂

petkasv
14. jún 2014

@barcav taštička je super 🙂
@vondandy co noc, jak jste to zvládli? to je fakt hrozný, ať žijí dětské koutky 😖 u nás to tenkrát bylo podobný s dýcháním, tenkrát pomohl až adrenalin do svalu, bylo to šílený, nacpali do ní všechno možný, a vůbec nic nepomáhalo, dusila se a vůbec nedýchala, u Dr. byla celá modrá, no prostě bájo 😀

koki_melo
14. jún 2014

@palosek dost zalezi, jak daleko mas ty pruhy od sebe, chce to blizko, aby ta latka byla volna a mohla se zkroutit. Natahuj to jako pruzinu, pripadne vlhky hadr a jezdit shora dolu po te aplikaci, pripadne vyprat.

sinala
14. jún 2014

@barcav ta jiná hvězda je super, asi pajcnu 😀

vondandy
14. jún 2014

@petkasv diky za optani, porad ji to boli, ale myslim, ze si proste jen hla krkem a uhodila se ... na pohled nic videt neni a spatne ji taky neni...

katka82
14. jún 2014

@vondandy jj to neustálé rozhodování a přemýšlení co dělat je strašně vyčerpávající 😝
@argo1 tričko super a výraz ještě lepší 😵 moc Ti to sluší 😉 😵 😵

vondandy
14. jún 2014

@argo1 , mas hezky udelany vystrih na tricku, to je na tretiny? Mohla bych se nekdy priucit?

@katka82 , no prave... nechci plasit zbytecne a tahat M. po doktorech, kdyz je to "jen" boule, ale zas kdyby mi upadla do bezvedomi nebo neco, tak bych si to vycitala... 😕

kuna
14. jún 2014

@palosek a už jsi ty šatičky prala? Buď je vyper, nebo nad nima zamávej žehličkou s puštěným napařováním a mělo by se to zkroutit samo. Víc to zatím nestříhej. Bublinkové softky potěší, hlavně ono se to vždycky později strašně dobře opravuje, že ano...

argo1
14. jún 2014

@vondandy No ode me se urcite nemas, co ucit. 😀 Ja s tim bojuju furt. U tohohle tricka jsem prouzek strihla moc kratky a nastavovala jsem ho vzadu (jsem lina parat) A chtela jsem si to ulehcit, tak jsem cely prouzek na lemovani prisila na OL licem k licu, pak zahla a prosila dvojjehlou. Ale spravne se to dela urcite jinak. 😉

vondandy
14. jún 2014

@argo1 , aha, tak tenhle zpusob je jediny, co taky umim 😉

mooncaa
14. jún 2014

@argo1 Kričko krásný a já lemuji pořád taky tak, protože to vypadá dobře, na ten druhý způsob nemám odvahu.

bury
14. jún 2014

@vondandy - já jsem v tom rozhodování taky hrozná - mám totiž pocit, že když jdu k doktorovi, tak ho vlastně oběžuju 😢 snad bude malá brzy OK.
Naštěstí jsou ty děti takový celkem odolný a tu naši (ne)péči většinou přežijou 🙂

Jak tu řešíte dušení apod., tak koukám, že je to skoro všude. Náš mladší trpí na hrozný kašle - poprvé jsme byli hospitalizovaný hned po šestinedělí. Teď máme ty dejcháky musím říct, že se to zlepšilo. Ale při každým zakašlání se mi dělá blbě 😢 No vždyť to znáte.

piecee
14. jún 2014

Holky prosím nemáte typ kde stáhnout strih na SVRCHNACKY vel S?uz jsem vyzkoušela 2druhy z jedné stránky a obojí mi přijde děsně malý pze se do toho kalhotkovku nevejde :( ani VV se tam nevejde 😨

snowwitch
14. jún 2014

Holky pomoc...nějakek de..l dal na svatební cukroví ""prstýnky"" v podstatě je to kovovášpona o průmeru cca 7mmm. Plíšek,jako se občas dává na pytlíky....dá se snadno ohnout. Johy jí pravděpodobně spolkla,mám plašit? Bohužel to nebyl uzavřený kruh, takže by se to mohlo teoreticky zapíchnout...

palosek
14. jún 2014

@petkasv víš co, D je měla dost natěsno...jako že nebyly moc široké...možná, kdybych udělla ty kolenní díly podle FM nonita, tak by se to hned nevydřelo...Ona prostě musela blbě přistáta jet po asfaltu, jinak to nevidím 😠 😠 Ale koleno bylo celé. 😀
@kuna šatičky byly pro neteř, tak musí vyprat segra sama 😅 jj, strašně nerada opravuji a musím párat, neb když říznu, tak je už neobleče 😝
@koki_melo pruhy byly myslím 2cm od sebe....

koki_melo
14. jún 2014

@snowwitch ja snedla kdysi otevrenou nausnici...asi bych jela...me udelali tusim rtg a poradili nasim, at mi cpou kys.zeli. Snad ji nesnedla a jen nekam mrskla.

petkasv
14. jún 2014

@snowwitch bylo to kulatý,nikde z toho nic nečumělo?? jestli to bylo kulatý, dala bych jí chleba, rohlíky a zkusila nacpat tím, a pozor hlídej stolici, do tří dní musí vyjít, pokud nevyjde šla bych na RTG, pokud si nejsi jistá a něco z toho mohlo koukat, zajela bych do špitálu 😉 brácha sežral kdysi kus z rovnátek ostrý drát a dr. doporučila aby jedl jenom chleba aby se to obalilo a v pohodě to vyšlo, takže bych dávala chleba, myslím na vás 😉

petkasv
14. jún 2014

@palosek no hele v tuhle chvíli nevim jestli bych ocenila koleno celé 😝 .-p 😝

kuna
14. jún 2014

@snowwitch ono to bude asi v pořádku, obalí se to jídlem a vyjde to. Je malá pravděpodobnost, že se to samo v břiše rozpojí a zapíchne. ALE - já bych přesto jela, neměla bych klid.

alenf
14. jún 2014

Dievčence chcem Viki vyskúšať urobiť body(ja viem,je vas tu vela co to zvladate lavou zadnou 😀 😀 ),ale zaujímalo by ma čo s tými cvokmi-kde ich kupit,ake su najlepsie a ako ich tam dat.
Šijete aj velkosti 92-98???Obliekate este tieto velkosti v pohode detičkám?

snowwitch
14. jún 2014

Holky díky....ona teď zase říká,že to nesnědla a je fakt,že nepatří k těm,co sní všechno,tak to snad bude dobrý. Nacpala jsem ji chlebem a budu věřit,že to nesnědla....co myslíte,že by se stalo,kdyby se to nékde zapíchlo?

sinala
14. jún 2014

@alenf na body baby druky http://www.fler.cz/zbozi/baby-druky-9-7-mm-stri..., já šila velikost 86 na látkovou plenu, takže ho měl dobré ještě v zimě kdy nosil velikost 98/104. Teď na léto bych nedávala, ale v zimě klidně

bury
14. jún 2014

@snowwitch - já bych zavolala na pohotovost - řekla, že si jistá nejseš a co navrhují. Ať to rozhodnou za tebe 😉 U nás v nemocnici vždy rádi poradili.

crawler
14. jún 2014

Tak já přidám svůj 1.žabičkovaný výtvor 😵😵😵 Linda ji samozřejmě po 2 hodinách totál zprasila a prochcajdala, ale co bych po ní chtěla, že jo?😀

koki_melo
14. jún 2014

@crawler krasna latka. Gratuluju k zabickovani, pekne sis s tim pohrala, vid? Ale vysledek stoji za to!