icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
15. jún 2014

@arlette Ja by som ti tiež poradila okolo stroja,ale ja mám poloautomat z brotheru a ten je asi drahší.Každopadne kúp taký aby mal funkcie ktoré ti aj uľahšia prácu a skvalitnia šitie ak potrebuješ🙂

zuzkasim
15. jún 2014

@arlette S Veronicou nemám vůbec žádné zkušenosti, neznám osobně nikoho, kdo by ji měl, ale nějaké internetové švadlenky ji také chválily. Ten automatický odstřih nitě je fakt fajn, ale třeba u Janome jsou ty stroje už přes 10 tis. Tak nevím...
@lip72 Triko má moc pěkný střih, parádně ti sedne.

arlette
15. jún 2014

@zuzkasim @alenf děkuju děvčátka zlaté, tak já idu to toho dražšího brothera. Objednávám okamžitě a střelhbitě neb nemohu být bez mašiny 🙂

arlette
15. jún 2014

nebo tento? http://www.sicistroje-obchod.cz/7-sici-stroje-j...
tak já se asi už zblázním 😀

alenf
15. jún 2014

@arlette našla som na nete -ja mám tento http://www.ab-obchod.sk/sijacie-stroje-brother/...
má ešte taký stolček na predlženie pracovnej plochy

crawler
15. jún 2014

@arlette já bych šla do toho brothera😉

kuna
15. jún 2014

já jsem včera taky žabičkovala, tyto šatičky miluju - střih je obdélník, nic se na tom nedá zkazit a výsledek je vždy zaručen 🙂

zuzkasim
15. jún 2014

@arlette Vadila by mi ta velikost toho Janome. Našla jsem ho ještě kdesi, kde píší, že jeto 3/4 velikost, já chci u stroje místo. To raději ten Brother.

zuzkasim
15. jún 2014

@kuna Moc pěkné, pamatuju si, že jsem jako dítě měla přesně takovéto, byly tmavě zelené s bílými puntíky, milovala jsem je a až mi byly malé, obrečela jsem to. Sestra je navíc nemohla zdědit, byla silnější jak já, takže ji žabičkování táhlo a šaty musely z domu☹

anastazieb
15. jún 2014

Holky neměla byste některá prosím kus bambusu na body 86, třeba zelený, červený, bílý? Díky

jitu22
15. jún 2014

@arlette já bych brala osobně ten Innov. Má podle mě úplně nejkrásnější stehy. Já mám Ladovku scm 986, má podobné funkce, jsem s ní moc spokojená, ale na Brotheru jsem nikdy nešila, tak nemám srovnání. Podle mě všechny funkce využiješ, možná ne úplně všechny stehy, ale obecné funkce toho stroje ano. A souhlasím, že je lepší dát o 2tis. víc, pokud v rozpočtu jsou, než pak litovat a koukat po jiném. J8 ozdobné stehy taky používám ráda, ale ten brother má prostě hezčí než ten můj, to mě pěkně krká, že jsem o něm tehdy nevěděla 😠

olivka84
16. jún 2014

@arlette ja mam veroniku a uprimne nikdy viac.mna dokonca predajca odhovaral aby som si hu nebrala ci nechcem radcej brother.a teraz uz chceeeem

kuna
16. jún 2014

@zuzkasim děkuju, já jsem taky měla jako dítě stejné, maminka mi ušila nejdřív proužkované modrobílé a pak proužkované červenobílé. Asi se jí někde podařilo výhodně ulovit proužky 😀.

arlette
16. jún 2014

Holky, zítra jdu do MTX pro nějaké kousky, kdybyste měla některá zájem, pošlu seznam, co budu brát a můžete se přidat.

danielahe
16. jún 2014

@lip72 halenka ala tricko ti krasne sedne 😵 a ja myslim, ze to jsou boxerky 😅

danielahe
16. jún 2014

@kuna krasne saticky 😵 😵 😵

sinala
16. jún 2014

@lip72 moc hezké 🙂

petkasv
16. jún 2014

@lip72 tričko je krásný, moc ti sluší 🙂
@kuna šatičky krásný 🙂

petkasv
16. jún 2014

Já přihodím taky něco svého 🙂

laeela
16. jún 2014

@crawler já tu látku mám doma a budu za pajcku, neb z ní chystám kraťásky, chtěla jsem je ušít už minulý týden, ale nestihla.
Zato jsem si stihla střihnout víkend bez muže a dětí v ženské partě, hodně jsem pila, hodně se smála a málo spala. 😀

bordino
16. jún 2014

Neštovice 😝

laeela
16. jún 2014

@bordino a my je chtěli chytit pro nejmladší a ač papala ze stejné mističky a pila ze stejného hrníčku s nakaženou, tak máme prd. 😀

crawler
16. jún 2014

@laeela jakápak pajcka - kraťásky z ní budou úžasný - mě se hodně líbí ta gramáž - mám nějaká plátna od riley blake a jiné, ale tohle je prostě na oblečení příjemnější 😵 Super, že sis takhle užila víkend! 😉

bordino
16. jún 2014

@laeela já ho dvakrát vystavovala a nic. A teď absolutně netuším, odkud to dotáhl. Měli jsme jít v sobotu na svatbu, já mám vykopáno 25 sazenic malin, který musím zasadit.... haha 🙂

lip72
16. jún 2014

@zuzkasim Děkuji Zuzi, dlouho jsem vybírala 🙂 a nejhorší je, když jsi přímo u zdroje....tolik krásných látek a halenek...

lip72
16. jún 2014

@danielahe Děkuji 🙂 Také bych řekla že boxerky 🙂

lip72
16. jún 2014

@sinala Děkuji Kami 🙂 halenek už mám několik, ale ty jsem nešila já, konečně jsem začla 🙂 Ještě jsou v plánu dlouhé šaty, tak jsem zvědavá...

lip72
16. jún 2014

@petkasv Děkuji Peti 🙂

ucitelka70
16. jún 2014

@koki_melo ešte zhánaš návody na turky? kukni sem https://www.modrykonik.sk/blog/slavik2012/album...

lip72
16. jún 2014

@kuna Šatičky jsou nádherné....🙂