Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@arlette pokud šiješ na zakázku, vůbec bych nerozmýšlela nad levnějším strojem. Vybírala bych podle funkcí, které využiješ a které ti "zpříjemní" šití. Mě teda Verča 😅 😅 stačí, a kdybych měla vybírat nový rovnosteh....vééélmi bych váhala....nabídka je fakt obrovská....jinak vyšívací stehy teda "žeru" 😀 😀 😀 Ty by se mi moc líbily. 😉 😵 😵 😵
@palosek kupovala som tak rok a pol dozadu .mam komfort 303 ona sa nekazi ale celkovo som neni s nou spokojna. nemam nejaky ten komfort pri siti 😀 co som sila na svokrinej veritaske tak to sa neda porovnat. mi pride oproti nej ako hracka moja veronica. mozno tie s vyssej rady su lepsie ale teda ja osobne by som si druhu uz nekupila
@olivka84 tak jasně, každému vyhovuje něco jiného. Já mám ještě nižší verzi (200). Samá mechanika, ale už cca 12 let fičí bez problémů, dost jsem na ní pošila a věřím, že ještě pošiju 😉 Jen těch ozbobných stehů mi tam chybí 😝 Za tu dobu jsem ji dávala snad 3x seřídit a dobrý. Co mám OL Brothera, tak na něm taky dost šiju a spokojenost, rovnosteh bych brala bud od Nich nebo pak Veroniku, co má @petkasv 😉 Ale spousta holek je spokojená i s jinými stroji....záleží, kdo, co potřebuje 😉
@zuzkasim no s některými barvai jsou dost lapálie - např. vyfotit fialovou je nadlidský úkol -...ale jinak bych to být tebou zkusila ještě znovu večer
@palosek ...Já bych vyšívací nechtěla ani za nic - vyšívací stehy jsou pomalé a to raději našiju aplikaci😀 Na rovnostehu používám jen rovný steh, cikcak a overlockový jako ozdobný, knoflíkovou dírku a končím - stehů mám jen "25?" a zdaleka je neužiju, takže podle mě je základ mít kvalitní stroj- neporuchový a je vyhráno 😀 No každý holt touží po něčem jiné, má jiná očekávání apod.
@arlette a tak jaký jsi nakonec objednala?
@arlette užij si seznamování a hoď nám sem recenzi 😉
docela jsem si říkala, že by nebylo špatné udělat nějakou tabulku,kdo má jaký stroj,aby případné dotazy při problému šlo adresovat přímo dotyčnému,co má stejný, protože kolikrát, když člověk akutně něco řeší a hodí to jen do placu, tak se nedočká odpovědi...jen nápad...možná na nic...
@sinala no nevím, to moje rachtátko je prostě rachtátko a on je fakt kruňa rozdíl, když denně šiješ dvoje rifle nebo jenom legíny 😀 nezdá se to ale když bratřík hopská po stole tak to je na houbeles ☹ jako rovnosteh je super, to co přejede OL nezvládne ani omylem, COL je super, ulehčuje mi práci, ale OL mi jí dost často přidělává 😀 no veronika vyvinulá právě nějaký co má silný výkon, nevím uvidím 😀
Ahojte dievčatá, už dávnejšie som neprispela - jednak som lenivá nahrať sem fotky a jednak som mala nejaké zdravotné komplikácie, takže som už tri týždne nešila (smutne pozerám na zakryté odložené stroje a chodím sa aspoň potešiť pohľadom do látkovej skrine). Toto je moja tvorba za posledné dva mesiace.
Všetky Vaše výtvory hromadne chválim, poctivo som dočítala asi 45 strán dozadu, krásne ste pošili.
@koki_melo Mohla by som sa, prosím, ešte pridať do súťaže? Príspevok o súťaži a pravidlách na strane 2898 som dodatočne dala, že sa mi páči 😉
@zuzu_epona To je teda úroda! Co jsou ty barevné čtverce nahoře s vzorovaným pruhem látky (4. fotka odspodu)? Jinak přeju, ať jsi zase brzy zdravá.
@zuzkasim Tie štvorce sú vrecká na použité plienky z PULu 😉 Na fotke tam ešte chýbajú nacvakané patentky na zapnutie.
@zuzu_epona máš to moc krásný,takový čistý a úhledný - krásná podívaná! a co Ti bylo? už jsi ok a budeš šít?Nemoct tak dlouho šít, tak mám absťák jako blázen😀
Ufff, tak jsem konečně našla chvilku, abych se mrkla na SK koně a projela letem světem, co jste naplkaly... 😎. Výtvory jsem "opáčila", ale teď jdu padnout do postele s vírou, že někdy v brzké budoucnosti budu aspoň vzdáleně odpočinutá a budu mít energii sednout ke strojům, neb děti nemají co na sebe... 😕
ani mě se dneska dobře nefotilo...grrr 😠 kalhoty jsou v reálu mnohem hezčí,.. na té fotce to nějak nevyniká...
a přefotila jsem intimky - fakt paráda fotit na své dlani a pak zůmovat a mačkat spoušť druhou rukou😀 byla jsem z toho zpocená až na zadku 😀
no a 2óóóbří podložky metr na metr a metr na 80cm...to se teda moc dobře nešije bo tam mám desítky špendlíků,který mě pak píchaj 😝
@zuzu_epona, @crawler krásna prezentácua výrobkov
veľmi sa mi páči ako máte všetko pekné, uhladené, krásne šijete - platí aj pre @jitu22, @anastatazieb

@arlette , ja bych prosila seznam...