icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
17. jún 2014

@sufik1 no přesně...já ze začátku každou podložku komplet lepila stylefixem, ale to se dost prodraží,tak jsem začala hustě špendlit a po pár kusech podložek už jsem to vychytala,ale tričko či tepláky jsou rychlejší určitě... 😖

@ucitelka70 děkuji 😵

bury
17. jún 2014

@crawler - jasně že došel... já myslela, že jsem ti psala IP 😕 tak jsem asi zapomněla 🙂 díky moc 😉

petkasv
17. jún 2014

Holky ODLIČOVACÍ TAMPONY z čeho je šijete 😀 díky @zikie a její kosmetice jsem se rozhodla že moje pleť počebuje péči 😀 😀 tak z čeho je mám našít a jak velké???? díky moc 😀

jitu22
17. jún 2014

Hurá, hurá, soutěžní fotka je odeslaná 🙂 Přesně, jak psala Kuna - hotovo za dvě hodiny (ani ne), ale stáhnout fotku a poslat ji trvá 2 týdny 😝
A ještě přihodím trochu plenkového šití, když už jsem tu 🙂 Nějaké plenky, pytlík na uložení látkových vložek...
Na léto jsem si vzala objednávek míň, tak se snad konečně dostanu taky k šití pro moje děti. Nápadů mám, chuť mám, látky mám, jen čas nemám 😠
Taky jsem objevila Ameriku, totiž funkce priorita času a priorita clony. Teď ještě naučit se to používat. Princip chápu, ale nějak se mi nedaří přesvědčit foťák, aby mi ostřil při nízkém clonovém čísle tam, kam chci já.

crawler
17. jún 2014

@jitu22 já se ještě pořád nedokopala prolustrovat návod - taky potřebuju používat tu clonu a nevím jak - na foťáku to bohužel není nic intuitivního 😝

sufik1
17. jún 2014

Vám to tu zaplevelím. Pirátská kolekce 2014 našívaná do těch Boskovic na stánek...
další hadry zas jindy. musím to dát trochu dohromady....

bordino
17. jún 2014

@sufik1 hihi, super, právě takovou kolekci mám v plánu a dnes mi přišla pirátská látka. Ach jo 😀
@ koki_melo kolik chceš těch bambus srdíček? řekni si, já zbytek využiju 🙂 a pošli mi adresu.

sufik1
17. jún 2014

@bordino mo ono na tom asi moc nevymyslíš.... Já už jí dělám s mírnýma obměnama asi 3 rok...

zabza40
17. jún 2014

@bordino, @sufik1 holky kde se dá koupit látka s pirátama nebo nemáte kousek navíc?

bury
17. jún 2014

@jitu22 - to jsi dobrá, protože já ještě ani nepochopila princip a to už jsem to študovala několikrát 😀 prostě foťák a já nejsme kamarádi.

bordino
17. jún 2014

@zabza40 já jí vykoupila, mám jí 5 metrů, co je kousek? Nebo měla paní ješte ušitý povlečení, nabízela ho za cenu látky.....

sufik1
17. jún 2014

@zabza40 kousek zelených bude mít ještě Gabinka. Modrý jsem vykoupila, zelený skoro.

bordino
17. jún 2014

@sufik1 ty zelený bych brala, ale asi už nemá.....

kuna
17. jún 2014

@jitu22 krásné, ty tvoje věci jsou takové ňuchňací...
@zuzkasim deka je super, já bych na toto neměla nervy 🙂

@zuzu_epona krásné!

@crawler krásné věci a i prezentace, k foťáku @jitu22 a @bury já bych ani neměla přiznávat, že mám zrcadlovku a fotím na automatiku, protože pořád nejsem schopna si k tomu sednout a prostudovat a vyzkoušet různé clony, iso.... se stydím 😉

@sufik1 hezké věci, akorát teď přemýšlím, jestli jsi dítě do tého polohy naaranžovala na zem, nebo nalepila ostatní věci na svislou stěnu 😀

sufik1
17. jún 2014

@kuna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to je focený na roštu do vany.... prostě buď leží na zemi a nebo je opřený 😀 😀

sufik1
17. jún 2014

@bordino napiš jí, mě to taky vyhrabala ze skladu.... měla myslím ještě 3 metry.

koki_melo
17. jún 2014

@kuna buď v klidu, taky máme zrcadlovku a taky tam mám věčně režim AUTO. Případně hadry se dobře fotěj v režimu "jídlo" 😀.

sufik1
17. jún 2014

@bordino a ještě mi posílala nějaké nové piráty odstřižky a ta látka byla moc příjemná http://www.gabinka.cz/1151-platno-ba-pes-pirats...

bordino
17. jún 2014

@sufik1 Jo? mě na tom odrazuje ta umělina... ale říkala jsem si na válecí pytel by to mohlo být?

javyb
17. jún 2014

Ahoj holky, tak já jsem včera dodělala komplet pro malého kamarádky, navymýšlela si stuhu kolem kapes a podél celé nohavice - už se mi to ani nelíbí, ale když to chtěla... a taky soft čepice - ta je tuhá jak prkno 😀

sufik1
17. jún 2014

@bordino vidíš, já ani nekoukla na složení, ale je to moc příjemné a vůbec mne nenapadlo, že to není bavlna... nemačká se to. Je to takový jakoby silnější popelín. Ale není to tak pevné jako 100% bavlna ti druzí.
Na pytel nevím, možná spíš něco silnějšího.

koki_melo
17. jún 2014

@sufik1 ono je to možná na omak příjemné, ale já jsem si takto koupila směs pro sebe na halenku a děsný!

sufik1
17. jún 2014

@koki_melo a co to dělalo???? Potíš se v tom, žmolkuje a nebo jen nepříjemné na nošení?

crawler
17. jún 2014

@kuna zrcadlovku jo?wou - tak to je škoda nevyužít její přednosti,vyhecuj se😉i když já mám co mluvit- dvd k foťáku jsem taky nezapla ani 1*😀

bury
17. jún 2014

@kuna - já mám taky zrcadlovku 😀 tak buď v klidu.... fotím jedině na Auto. Chtěla jsem jí už s příchodem prvního prcka a prostě jsem na to tele - opravdu jsem to studovala několikrát, nechala si to od manžela vysvětlit (manžel nefotí ale je technicky zdatnej a ty principy chápe) a stejně tomu nerozumím 😝 Na focení dětí je to super i na Auto 😉

jitu22
17. jún 2014

A ještě jeden počin - sluneční clona na kočárek. Šila jsem ji na výlet do ZOO a samosebně zůstala ráno doma 😠 😀 Ale už je instalovaná a funguje bezvadně. A navíc mi ladí ke kabelce 🙂 Ještě mám v plánu letní podložku do kočárku a podržtašky, ale mým tempem to bude tak v září vzhledem k tomu, že ještě nemám doma ani ateriál

danielahe
17. jún 2014

@sufik1 piratova souprava bozi 😉
@javyb hezka souprava 😉
@jitu22 plinky hezoucke 🙂

zojec
17. jún 2014

@bury ja som so zrkadlovkou na tom podobne, tiez prevazne fotim na auto. ale snazila som sa asi rok :D a fotky furt vyzerali otrasne, aj teraz vyzeraju.. niekedy lutuujem, ze som si nekupila dobry kompakt. hlasim, ze do sutaze som este nic neusila :( snad do piatku nieco rychle vymyslim a stihnem ..

bordino
17. jún 2014

Já mám něco málo pro sebe, kalhoty a tričko, fotil mě Jáchym, proto ty ksichty 😀 a na závěr teochu nenucené elegance s kolíčky a košem na prádlo (můžete hádat, co jsem sbírala 😀)

koki_melo
17. jún 2014

@sufik1 potím se v tom, žmolkuje, nepříjemné na nošení a smrdím jako chrochro 😎 .