icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
17. jún 2014

@koki_melo hmmm, tak to je na zvážení. Myslíš, že i na kraťasy blbý??? Ale na kapsář to bude celkem asi jedno, ten se nepotí 😀

koki_melo
17. jún 2014

@sufik1 Jo i na kraťasy, bo se to bude žmolit mezi nohama, jak se budou otírat nohavice a nebude to sát a pořádně dejchat. Já to koupila na zkoušku, protože jsem nevěděla, co je to zač...ale to víš, já vyrostla v době, kdy se krymplen považoval za super úplet a dederon byla naše druhá kůže 😎 .

vondandy
17. jún 2014

@jitu22 , krasna clona.. az vyfotim tu svou, tak budu za pajcovacku, pritom uz 14 dni slouzi, i kdyz neni tak vychytana a vymazlena 😉

vondandy
17. jún 2014

@bordino , kapsa na kolicky je dobre vymyslena.... 🙂

evinka
17. jún 2014

Ahoj, po dlouhé době něco přidávám. šila jsem mamce k šedesátinám kabelku - plážovku a taštičky do ní.

ucitelka70
17. jún 2014

kočendy, posielam Vám ďalšiu motiváciu

https://www.facebook.com/moldesedicasmoda/photo...

anelisa
17. jún 2014

ahojte🙂 zostal mi bambusovy flis cesky cca 95*115 cm a suedecloth cca 79*125 cm. Ak by mal niekto zaujem, IP 🙂

jieff
17. jún 2014

tedy Jáchym je borec! Pěkně tě vyfotil!

palosek
17. jún 2014

@crawler
@sufik1 mě se u podložek osvědčil KOres, lepší než špendlení a levnější než stylefix 😀 😀 😀 Ale taky je děsně nerada šiju (pul+cokoliv 😀 )

crawler
17. jún 2014

@palosek kores jsem zkoušela,ale neudržel mi ani podložku 50*50 a ještě jsem to měla zapatlaný 😅 možná je víc druhů těch koresů - já měla ty obyč tyčinky a ty fakt nefungovaly

palosek
17. jún 2014

@crawler já si obě časti (pul i aksamit) přesně nařezala, položila na sebe, objela okraje pulu lepidlem a aksamit na to přitiskla a drželo. Jenže já dávala pul o cca dva cm širší, abych ty okraje pak přehla přes aksamit a to jsem pak přišpendlila, ale šít to musím fakt pomalu, aby to neujíždělo 😝 A to se řekne....JEN obdélník.... 😝 😝 😝 😝 😅 😅 😅 😅

crawler
17. jún 2014

@palosek no přesně -tyhle věci jako "jen " obdélník, "jen" vložky apod.jsou zdaleka nejhorší 😀 zlatý softky nebo trika 😀

a_lexa
17. jún 2014

@olivka84 mohu se zeptat co ti nevyhovuje na veronice? Mám ji taky, tak by mě to zajímalo. Jinak sdílím názor @petkasv automatické napětí by se hodilo. 😉

petkasv
17. jún 2014

@a_lexa to má Car na svém pfaffu a já to počebuju 😀
@palosek jj ten sem myslela, já mám možnost si ho i vyzkoušet ale neustále se tomu bráním, já toho prodejce a distributora mám hodinu od domu a ona s ním je tak výborná komunikace, hrozný, prodal by mi všechno 😀 😀 ale ne, ne, ne, musím ještě vydržet 😀

argo1
17. jún 2014

@sufik1 Pirátská kolekce je famósní!
@bordino Kalhoty vypadají tuze pohodlně! Jáchym je výbornej fotograf - máš tam hlavu i nohy 😉 To si nedokážu představit, že by mě O. vyfotil.... 😉

kuna
18. jún 2014

@evinka krásná taška, počebuju taky!

@javyb ty máš hodně stuhy farbenmix, že? 😀 Dělám si srandu, vypadá to parádně!

@bordino to je nádhera, líbí se mi ty kalhoty - ta kombinace žabičkování a guma v pase, to vypadá super, to budu muset někdy zkusit.

@petkasv @a_lexa já bych z Car stroje zase dala to integrované vrchní podávání, představa, že mám vlastně kráčející zipovou patku...ach 🙂 🙂 🙂

kuna
18. jún 2014

@koki_melo @bury @zojec @crawler tak to jsem ráda, že nejsem automat zrcadlák sama 🙂. Já bych se i hecla, já mám v plánu se to naučit, ale času je tak žalostně málo....přes den nestíhám a jakmile mám chviličku, tak sedám ke svým elektrických miláčkům strojům. Mám dokonce i knihu, jak na to, ale ne čas si ji přečíst. No, v důchodu se to naučím a budu fotit vnoučata. Koki - já tam funkci focení žrádla nemám, asi mám dietní foťák 😀

snehovavlocka
18. jún 2014

ach jaj, snazila som sa docitat zameskane, ale ostavaju mi 2 tyzdne a to uz asi nedam...tak aspon hodim svoje fotky (robota poslednych 2 mesiacov 😅 ) a olajkujem vase nadhery 😉

zojec
18. jún 2014

@kuna no ved prave, ten cas, ten cas.. mna ale celkom zdrzuje aj ta postprodukcia v pc.. nemam ani dobry program a ani cas to stiahnut z fotaka.. stahujem vacsinou az ked su dve 8GB karty uplne narvane :D :D a este sa mi aj citacka sd kariet pokazila v pc.. neviem co s tym je 😠

javyb
18. jún 2014

@kuna měla jsem 😀 😀 😀 😀

maroubrabeach
18. jún 2014

baby, chcem kupit kovove cvoky, idem prerobit kocar.. otazka, je lepsie kupit aj tie kovove klieste? alebo staci na spajanie aj ta plastova spona, co je v baleni s cvokmi.. nikdy som s tym nerobila. diky

crawler
18. jún 2014

@kuna já na svém kompaktu "žrádýlko" mám a je fakt, že na tenhle režim muž dělal pěkný fotky...Já nejsem schopná si ani vyvážit bílou☹ Děláte to tak, že první vyfotíte bílý papír a pak teprve tu věc? nebo co ještě jinýho?

anastazieb
18. jún 2014

@crawler musíš tu funkci nastavení vyvážení bílé na foťáku mít... Objeví se ti tam takový rámeček, do kterého vyfotíš čistě bílou plochu a uložíš a ono se to vyváží. Jinak musíš zkoušet ty přednastavené režimy. Ale někdy to dělám automaticky až v počítači, při úpravách se mi tam nabídnou různé varianty, tak když se mi nějaká zdá bližší realitě než originál, tak jí tam dám 😀

zojec
18. jún 2014

@maroubrabeach myslis tie male baby druky? na tie ti staci len to plastove co je dnu.. ine klieste na tie cvoky nepoznam. akurat, ze oni bohvieako nedrzia, akurat fakt to body a detske oblecko. ak chces plastove cvoky, ake su napr. na plienkach, tak na tie potrebujes aj speci klieste 😉

kuna
18. jún 2014

@crawler určitě bych to tak dělala, ale nevím, jak na to 😀 (myslím s tím bílým papírem 🙂)

alenf
18. jún 2014

Ahojte dievčence ak je tu niektorá čo chodí na tie remeselné trhy či hocijaké iné napíšte mi ip,chcem sa dačo popýtať 🙂 ,ďakujem🙂

olivka84
18. jún 2014

@a_lexa na veronice sa mi nepaci strasne maly priestor na sitie zdvih patky som bola zvyknuta ze je zo zadu a na mojom komforte je s vnutra na boku , slubili rychly rozbeh stroja na latke bez dalsich pomocnych zariadeni to isto... a najviac ma stve sitie dvojihlou ale mozno som ja blba a neviem to nastavit bud mi vynechava steh alebo sa mi jedna nit trha alebo sa zamotavaju zo spodu. a este svetlo mi vadi zle mi osvetluje pracovnu plochu stroja musela som si prikupit lampu. a tiez by som brala automaticke napatie nite. zrovna ma nenapada nic co by som na nej pochvalila

vondandy
18. jún 2014

Dodelavam resty a tak se konecne dockaly dositi i navleky do skolky.

Pak jsem i pres neuveritelne mnozstvi nasyslenych latek znovu neodolala a koupila metrik bavlny ve Flex-texu. Je z nej sukne a pribude satek na vlasy a nejake drobnosti, at mi to ladi 😉

vondandy
18. jún 2014