Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Hurá, hurá, soutěžní fotka je odeslaná 🙂 Přesně, jak psala Kuna - hotovo za dvě hodiny (ani ne), ale stáhnout fotku a poslat ji trvá 2 týdny 😝
A ještě přihodím trochu plenkového šití, když už jsem tu 🙂 Nějaké plenky, pytlík na uložení látkových vložek...
Na léto jsem si vzala objednávek míň, tak se snad konečně dostanu taky k šití pro moje děti. Nápadů mám, chuť mám, látky mám, jen čas nemám 😠
Taky jsem objevila Ameriku, totiž funkce priorita času a priorita clony. Teď ještě naučit se to používat. Princip chápu, ale nějak se mi nedaří přesvědčit foťák, aby mi ostřil při nízkém clonovém čísle tam, kam chci já.
@jitu22 krásné, ty tvoje věci jsou takové ňuchňací...
@zuzkasim deka je super, já bych na toto neměla nervy 🙂
@zuzu_epona krásné!
@crawler krásné věci a i prezentace, k foťáku @jitu22 a @bury já bych ani neměla přiznávat, že mám zrcadlovku a fotím na automatiku, protože pořád nejsem schopna si k tomu sednout a prostudovat a vyzkoušet různé clony, iso.... se stydím 😉
@sufik1 hezké věci, akorát teď přemýšlím, jestli jsi dítě do tého polohy naaranžovala na zem, nebo nalepila ostatní věci na svislou stěnu 😀
@bordino a ještě mi posílala nějaké nové piráty odstřižky a ta látka byla moc příjemná http://www.gabinka.cz/1151-platno-ba-pes-pirats...
@kuna - já mám taky zrcadlovku 😀 tak buď v klidu.... fotím jedině na Auto. Chtěla jsem jí už s příchodem prvního prcka a prostě jsem na to tele - opravdu jsem to studovala několikrát, nechala si to od manžela vysvětlit (manžel nefotí ale je technicky zdatnej a ty principy chápe) a stejně tomu nerozumím 😝 Na focení dětí je to super i na Auto 😉
A ještě jeden počin - sluneční clona na kočárek. Šila jsem ji na výlet do ZOO a samosebně zůstala ráno doma 😠 😀 Ale už je instalovaná a funguje bezvadně. A navíc mi ladí ke kabelce 🙂 Ještě mám v plánu letní podložku do kočárku a podržtašky, ale mým tempem to bude tak v září vzhledem k tomu, že ještě nemám doma ani ateriál
@bury ja som so zrkadlovkou na tom podobne, tiez prevazne fotim na auto. ale snazila som sa asi rok :D a fotky furt vyzerali otrasne, aj teraz vyzeraju.. niekedy lutuujem, ze som si nekupila dobry kompakt. hlasim, ze do sutaze som este nic neusila :( snad do piatku nieco rychle vymyslim a stihnem ..

@sufik1 no přesně...já ze začátku každou podložku komplet lepila stylefixem, ale to se dost prodraží,tak jsem začala hustě špendlit a po pár kusech podložek už jsem to vychytala,ale tričko či tepláky jsou rychlejší určitě... 😖
@ucitelka70 děkuji 😵