Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury diky,docela jo.. Uz se ani nemůžu hýbat,jak orlajz tlaci na podvozek, břicho nafoukly k prasknutí a jeste me furt nakopava docela zajímavým způsobem.. 😝 cesta pro dítko do skolky nebo k dr.je utrpením. Nastesti to už dlouho nepotrva.jen je usmevne,ze mi všichni mudri co me videli říkali,ze budu rodit predcasne 😁
@sufik1 @ucitelka70
Uvediem na pravu mieru - ked sme chceli sit viskozu, bolo to asi tak moje tretie sitie na COL. Problem bol nakoniec v pritlaku patky, kedze viskoza je tenka a smyklava. Odvtedy sijem hocijakymi nitami, hocijakymi ihlami a v pohode. A podla mna je lepsie mat nite viac povolene, je tam napisale nastavenie 4-4-4-3, mne sa lepsie osvedcilo 3-3-3-2.
@terezita já byla s Vojtou od 30tt doma na rizikáči kvůli riziku předčasného porodu (bolestivé tvrdnutí a křeče) a akonec ho rvali násilím ven ve 42+0 (teda podle průkazky, ve skutečnosti byl o 9 dní mladší, ale nikoho to jaksi nezajímalo). S Týnou jsem byla rozhodnutá jít do riciňáku, kdyby to zas vypadalo na vyvolávání, ale nakonec šla sama ven ve 40+2 po probdělé noci se sestrami a několika lahvemi vína
ženský, co to má za udělátko?? http://www.farbenmix.de/inspiration/2014/04/19/...
@palosek no, taky to byla zkouška, jak s tím střihem bude fungovat látka na dolní hranici pružnosti... moc ne, no 😅 ještě tam kousek mám, tak budu zkoušet, jestli se mi na to vejde ještě jedno triko... manželovi i mojí mamce se ta látka děsně líbí, což nechápu... já ji brala s tím, že na pyžamo to bude dobré 😀
@argo1 jo, no, taky jsem si všimla, že jsem to v tomto směru s tím výstřihem úplně jako nevychytala 😀 asi si ušiju pytel a budu chodit v tom, ten by doufám nic zvyýrazňovat nemusel 😀 😀 😀
@mamata na brother jsem viděla, že se dá dokoupit., ale odradila mě cena.
http://www.sici-stroje-singer-brother.cz/zbozi/...
@kamishek tak to jdu študovat ještě líp, protože to máš opravdu krásně zpracovaný. A říkala jsem si, že se mi nezdá že bys kupovala cover, ale zas se mi nechtělo věřit, že to máš tak krásně ušité OL a dvojjehlou.
A jaký máš rovnosteh?
Jinak jak navrhovala Crawler, byla bych taky pro zpracování tabulku se šicím arzenálem a klidně se toho ujmu, tak kdo by chtěl, může mi pomalu psát do IP. 😉 Jestli souhlasíte, udělala bych nějakou sdílenou tabulku, odkaz bych poslala všem zúčastněným.
@kamishek já mám popravdě ke své menší postavě taky velkou výbavu a po několika letech jsem dospěla k názoru, že není jak a není proč schovávat. Navíc mi přijde, že výraznější výstřihu tomu líp sluší a naopak to maskování to spíš zdůrazní.
S velkým výstřihem mi navíc oblečení pochválí i manžel, ač teda oba víme, co tím myslí. 😀
@laeela mám Janome 605 🙂 jako ono to není úplně tak dobré, jak by to asi bylo s COLem - vynechávají mi někdy stehy, tak to pak musím buď kus upárat nebo ručně jehlou opravit... a zrovna u toho chlapova trika, kde jsem na černém rukávu šila tyrkys nití, to byl děs, tam to prostě nechtělo provazovat a nechtělo 😠 ale zas jak tady vidím, co píše @sufik1 tak ani COL sám o sobě ještě nemusí být výhra a může to zlobit stejně 😒
@laeela jo, tak o tom žádná, trošku hlubší výstřih pomůže a ty prsa nevypadají tak velké... no, ale zase všeho s mírou, do práce úplně hluboké výstřihy taky nejsou žádná výhra, to si člověk nevybere 😀 právě se snažím postupně dojít k nějakému rozumnému kopromisu... třeba triko z climu, co jsem si ušila na zimu nemá výstřih vůbec, je fakt ke krku... a teda jako hřeje to hezky, ale fakt mi to nesluší 😀 vypadám v něm, že mám prsa obří a ještě až skoro v pase 😠 on je ten hlubší výstřih i hezky opticky "přizvedne" 😅
a manžel mi taky mnohem víc chválí trika s hlubším výstřihem 😎 😀

@sufik1 jak jako jedno kolečko na 2 a druhý na 1,5 to myslíš - šířku stehu apod? Na ty kašli 😀 řeš napětí nití, prostě šteluj dokud to nebude oka, já mám teď standartně napětí první levý jehly na 6 prostřední na 5 a napětí kličkaře na 3, a nepotěším tě protože šiju jehlama s kulatou špičkou, já s tím problém nemám napětí řeším podle toho kolik tam mám materiálu